Facebook milik Yahudi rupanya...

Aku betul betul tak tau pasal benda nih.

Korang tau tak pasal benda nih?! Ades.. Sebab aku tak tau, so aku assume ramai lagi taktau pasal benda nih. So, aku tulis jer benda nih utk korang hayati dan renungi. Pada yang dah tau tu bagus la. Senang aku takyah cakap banyak lagi.

Nabi cakap, sampaikan dariku walaupun sepotong ayat. Aku pun sampaikanlah kat korang. Facebook adalah produk Yahudi!! Sebagaimana kalo korang ikuti post aku sebelum nih yang menyarankan korang meninggalkan Fotopages , kali ni sekali lagi aku menyarankan anda semua diluar sana untuk Tinggalkan Facebook Demi Darah Saudara Kita di Palestin Sana!!


Aku Bukan Cakap Kosong. Baca Dibawah!!

Tahukah anda!!!Facebook telah berjaya mengaut keuntungan sebanyak USD300 juta pada tahun 2008? Ini tidak menghairankan kerana ia disokong oleh 140 juta pengguna aktif di seluruh dunia dan sejumlah 8.5 juta foto dimuat turun setiap hari.
Tahukah anda!!! bahawa pengasas Facebook , iaitu Mark Zuckerberg dilahirkan dalam sebuah keluarga Yahudi-Amerika dan dibesarkan di Dobbs Ferry, Westchester County, New York?
Tahukah anda!!! bahawa Mark Zuckerberg semasa menuntut di Universiti Harvard telah menggodam laman sesawang universiti untuk mendapatkan profail peribadi para pelajar tanpa kebenaran mereka? Maka, adakah jaminan terhadap profail peribadi para pelanggan Facebook tatkala kini beliau adalah merupakan CEO-nya?
Tahukah anda!!! bahawa Majalah Time telah mengiktiraf Zuckerberg dalam ranking ke 52 daripada 101 tokoh sebagai antara 'tokoh paling berpengaruh dunia 2008รข€², iaitu sebaris dengan nama besar Barrack Obama dan Dalai Lama? Tahukah anda bahawa majalah Forbes Top400 telah menyenaraikan Mark Zuckerberg sebagai individu ke-321 terkaya Amerika daripada 400 individu lain pada 2008? Namun apa yang lebih penting, Zuckerberg merupakan individu termuda pernah disenaraikan Forbes, ketika usianya baru mencecah 24 tahun dengan kekayaan peribadi sebanyak USD1..5 billion.
Tahukah anda!!! bahawa Mark Zuckerberg, CEO Facebook adalah merupakan seorang ahli aktif kepada sebuah pertubuhan persaudaraan Yahudi Amerika Utara, Alpha Epsilon Pi Fraternity (AEPi) ?



Sedikit Info tentang AEPi:
1) Diasaskan untuk membantu lelaki Yahudi mencari pasangan Yahudinya.
2) Ia juga bertujuan untuk mengekal dan menguatkan hubungan sesama Yahudi diperingkat sekolah tinggi dan di bidang pekerjaan nanti...
3) Mengekalkan idealisme Yahudi supaya terjaga di sudut nilai, etika, dan menyiapkan peserta untuk menjadi pemimpin negara dan organisasi Yahudi pada masa depan dan dalam pelbagai lapangan bidang profesional.
4) Mark Zuckerberg termasuk dalam senarai alumni AEPi yang masyhur namanya .
5) AEPi berkait secara langsung dengan Israel melalui Ikatan Inisiatif Israel
6) AEPi sangat berkait rapat dengan kebanyakan pertubuhan Yahudi/Zionis antarabangsa seperti AIPAC , Hillel , Israel on Campus Coalition , Aish HaTorah , Chabad on Campus , Hasbara Fellowships , B'inai Brith International , Shaare Zedek , Chai Lifeline , Holocaust Museum , dan Gift of Life .
Dan tahukah anda bahawa keuntungan Facebook datang daripada iklan-iklan yang dipapar. Semakin banyak pengguna dan pengunjung Facebook , maka semakin banyak pulalah keuntungannya. Pergi ke manakah pula semua keuntungan tersebut? Persoalan paling besar di sini ialah, adakah keuntungan besar yang diperolehi oleh Facebook turut digunakan untuk membiayai dana perang Israel menentang umat Islam di Gaza, Palestin dan umat Islam di seluruh dunia?
Korang Masih Nak Guna Facebook Semata Mata Untuk Usha Awek2 Cun?!! Fikirkanlah. .
Setiap Sen Yang Kita Berikan Pada Mereka Akan Mengalirkan Darah Saudara Kita Setitik .
Aku tak laa baik sangat. Semayang pun selalu miss. Tapi aku Boikot dan Tinggalkan Facebook sebab aku anggap diorang sebagai saudaraku sendiri. Aku tak sanggup tengok saudaraku diseksa sedemikian rupa. Aku masih ada perikemanusiaan. p/s- Artikel pasal Mark Zuckerberg dan Facebook aku ambil bulat2 dari
Sejarah2U so..
kepada saudara muslimin muslimat..
tolong war2kn perkara ini!!!!!!
Sumber : e-mail aku
Asal artikel : jerungperkasa.com

7 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Sbnarnya byk bnda/prkara dicipta oleh musuh2 Islam ttp itu x brmakna kita x boleh menggunakannya 100%. Sbb bnda/prkara itu ibarat pisau, kalau d gunakan utk memotong sayur dsbnya, x salah. Yg salah kalau kita gunakan utk bunuh org. Jd, x salah kalau kita gunakan prkara mubah/harus ini utk Tuhan dan seterusnya menewaskan mrk dgn ciptaan mrk sndiri. Selagi kita blom menguasai teknologi roh, maka alternatifnya ialah teknologi yg d gunakan skarang. Jd, skiranya facebook dan lain2 boleh d gunakan utk perjuangkan Tuhan dan agama-Nya, tak salahkan? Berdepanlah dgn musuh dgn segala kekuatan yg ada...x dpt d nafikan internet adalah jalan mudah dan sgt cepat menyebarkan info. Jd, rugi besarlah umat Islam kalau menolak/ x menggunakannya. Takkan kita nak kembali mngutus surat spt zaman2 dulu?

    ReplyDelete
  2. saya setuju dengan komen saudara di atas..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum,

    Saya tidak setuju dgn komen yg diberikan oleh MUKHLASIN,sebab semua perkara yang menguntungkan yahudi ialah untuk kegunaan menjatuhkan islam.dari segi fizikal mungkin kita tidak nmpk,mereka memainkan umat islam dari segi mental.

    Hasil dari wang keuntungan yahudi digunakan untuk menjatuhkan Masjid Al-Aqsa.Adakah itu dilihat NORMAL?

    Mungkin ianya tidak terjadi di negara kita,tidak terjadi pada keluarga kita...Tai cuba fikir sejenak mereka yang susah di Palastine.

    Semoga menjadi renungan kepada semua umat Islam.

    ReplyDelete
  4. Pelbagai web lain yang boleh digunakan selain Facebook.Jgn jadikan produk yahudi untuk mencari rezeki.

    Jika kita tidak ikut cara islam,maka kita akan terus berada didalam naungan ekonomi yahudi.

    ReplyDelete
  5. Sip!
    Ayo boikot israel di negara kita.

    ReplyDelete
  6. bro yang diatas jangan munafik bro mendukung pemboikotan produk Yahudi bro aj klo mo update status aja ama chattingan ama pacar pke produk mereka....(PEACE..MAn..) :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post