ISLAM menerajui DAP Cawangan Kampung Lembah Kinrara

Orang UMNO selalu beranggapan DAP itu parti kafir, tapi bezakanlah antara DAP dan MCA... didalam DAP ada ahli-ahli yang berugama Isalm, tetapi didalam MCA??


09/09/09 merupakan hari yang bersejarah buat DAP kerana DAP Cawangan Kampung Lembah Kinrara telah ditubuhkan. Cawangan DAP yang pertama diterajui oleh Bangsa Melayu dan juga cawangan yang pertama mempunyai majoriti ahli dari Bangsa Melayu yang berugama Islam..

Jumlah keahlian ketika ditubuhkan ialah 50 orang dan dijangka akan terus meningkat.


Acara simbolik penyerahan 50 borang
kepada YB Teressa


Ketua Cawangan DAP
Kampung Lembah Kinrara


Bagi pihak Ahli-ahli baru Saiful Alimin bercakap, katanya " Penubuhan Cawangan ini adalah satu permulaan yang baik, keputusan untuk menyertai DAP bukanlah satu keputusan yang mudah bagi orang Melayu, kerana DAP dikenali sebagai parti sosialis dan masih ramai orang Melayu yang beranggapan Sosialist itu sama dengan Komunis.

Hakikatnya Sosialisma adalah system politik yang terdekat dengan Islam, satu system yang mencegah ketidak adilan, dimana semua perubahan adalah untuk kebaikkan bukan untuk keburukkan.."
Saudara Azli Idris, Ahli Majlis dari Majlis Daerah Kuala Selangor berkata " Sayalah satu-satunya Ahli Majlis dari DAP di Kuala Selangor, Saya berterima kasih kepada DAP Selangor kerana membenarkan saya menyertai DAP ini membuktikan yang mereka bukan Anti Melayu dan bukan Anti Islam. Saya berbangga menjadi wakil dari DAP."Tony Pua MP for PJ Utara and DAP National Publicity Secretary said, “Don’t ever think that Malays who join DAP will be marginalised. Malays who join will get even particular emphasis because our Malay members number less than 10% and we want to increase it. If we have Malay members who are of caliber, we want to give them high posts so that they can be the leaders of our party.”

“We all know Tunku Aziz, a towering Malaysian. He was Director of Commonwealth Secretariat and President of Transparency International,” he added.

“As soon as he joined as a member, he was appointed National Vice Chairman. If we have Malay DAP leaders who are strong, dedicated, capable, we would elect him to be Secretary-General. We would want him to be our leader. That’s our party philosophy…. I hope this branch will become a model branch for all Malaysia.”


Majlis berbuka puasa bagi meraikan Ahli baru dan
Cawangan Baru..
Congrats....

1 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. INI MELAYU YG AKAN DIINJAK KUBURNYA OLEH CUCU CICIT NYA NANTI.TAK SEDAR KE APA DAH JADI KPD MELAYU SINGAPURA BAGAIMANA lEE kUAN YUE datang menagih sokongan dgn memakai songkok dan akibat terpedaya dgn muslihat PAP ,LIHAT LAH KEHANCURAN BANGSA MELAYU DI SINGAPURA.TOLONG BACA SEJARAH LAH JGN JADI TERLULU DANGKAL

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post