Tidak malukah mereka bila mengeksploitasi anak-anak kecil?

Walaupun pahit kita terpaksa menerima hakikat bahawa BN telah berjaya mempertahankan Kerusi Bagan Pinang dengan majoriti yang lebih besar kali ini.. dan kita gagal untuk merampasnya dari BN.

Tapi... tak apalah sekurang-kurangnya kita telah berusaha untuk merampasnya, KITA tidak merelakan dengan mudah Perasuah kembali berkuasa.. KITA juga tidak merelakan sebuah parti perkauman berkuasa dengan mudah..

KITA tidak merelakan tetapi pengundi-pengundi di Bagan Pinang merelakannya, jadi sebagai rakyat sebuah negara yang mengamalkan sistem demokrasi, kita perlu hormat dengan pilihan mereka..


Cuma yang membuat aku tertanya-tanya.. kenapa mereka menggunakan anak-anak kecil yang masih bersekolah sebagai penyokong mereka? Adakah pengundi-pengundi mereka malu untuk menunjukkan bahawa mereka menyokong BN?

Sekali pandang nampak macam di Sekolah saja..


Hari ini korang dilayan bagai raja.. esok?


Mungkin anak-anak kecil yang masih bersekolah ini telah dijanjikan dengan upah sebanyak RM50 seorang, sehelai 'T' Shirt, makan dan minum.. baguslah kalau begitu.

Alhamdulillah BN telah mengajar anak-anak kecil yang masih bersekolah ini untuk belajar mencari pendapatan sampingan untuk membantu ibu bapa mereka dalam menghadapi hari-hari mendatang yang semakin memeritkan ini..

Perit kerana harga minyak yang dinaikkan tanpa sebab yang munasabah, Perit kerana kos sara hidup yang meningkat...

Dan buat Mat-Mat Rempit yang terlibat... hari ini korang dilayan bagai raja oleh UMNO/BN, esok korang akan dikejar bagai anjing kurap!! itu yang pasti!


Semua gambar-gambar adalah hasil kerja Saudara Panzer.

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post