Rombakan Peringkat Negeri, PKR Pulau Pinang Makin Mantap????

"Sejarah perubahan sosial manusia bukanlah dibuat oleh individu tetapi oleh orang ramai. Orang ramai yakni rakyat jelatalah yang sebenarnya mengubah perjalanan sejarah.

Kemerdekaan Republik Indonesia tidak akan ujud jika orang ramai tidak menyahut seruan Bung Karno, Tiongkok akan terus dijajah jika suara Mao tidak dipedulikan oleh jutaan orang China dan Reformasi akan tinggal sebagai reformasi jika tiada rakyat yang menyokong DSAI."


TVSelangor
Parti Keadilan Rakyat Pulau Pinang yang dipengerusikan oleh Dr. Mansor Othman merombak kepimpinannya dalam usaha memperkasakan parti berkenaan.

Dr. Mansor berkata, langkah itu perlu bagi mempersiapkan parti dalam apa jua keadaan terutamanya menjelang pilihanraya umum akan datang.

“ Saya buat semula kabinet kepimpinan negeri ini, berdasarkan beberapa faktor, yang pertama berorentasikan kepada pilihanraya, jadi kita susun beberapa pasukan petugas khas untuk siap sediakan parti dengan lebih mantap supaya menghadapi pilihanraya akan datang dan memandang juga bukan kemelut tetapi cabaran dan serangan dari parti lawan yang semakin hebat" ujar Mansor.

Dalam rombakan berkenaan Mansor melantik dua exco Kerajaan Negeri Pulau Pinang bagi menganggotai Majlis Pimpinan PKR Negeri Pulau Pinang yang baru. Dr. Mansor dalam sidang medianya berkata, beliau mahukan PKR menjadi sebuah parti yang sentiasa mengambil kira semua pihak di bawah pentadbirannya.

Tahniah buat yang telah dilantik! tetapi semakin mantapkah organisasi ini dengan rombakan yang dibuat sedangkan sejarah perubahan sosial manusia bukanlah dibuat oleh individu tetapi oleh orang ramai. Orang ramai yakni rakyat jelatalah yang sebenarnya mengubah perjalanan sejarah.

Kemerdekaan Republik Indonesia tidak akan ujud jika orang ramai tidak menyahut seruan Bung Karno, Tiongkok akan terus dijajah jika suara Mao tidak dipedulikan oleh jutaan orang China dan Reformasi akan tinggal sebagai reformasi jika tiada rakyat yang menyokong DSAI.

Walau berapa kali rombakan yang dibuatpun apa kesudahannya kalau rakyat yang mengundi untuk memberikan kuasa kepada PR mula dilupakan atau semakin dipinggirkan?

Rakyat yang telah meletakkan mereka-mereka itu sebagai Wakil Rakyat untuk memberikan khidmat mereka kepada rakyat mula meragui apakah tindakan mengundi mereka-mereka itu sebagai wakil mereka satu tindakan yang betul atau salah?

Rakyat yang telah mula menyuarakan ketidak puas hatian mereka terhadap Wakil Rakyat yang dipilih oleh mereka, sedangkan mereka yang telah dipilih berpura-pura tidak mendengar rungutan rakyat atau mungkin berita yang disampaikan ketelinga Wakil Rakyat pilihan mereka telah ditapis terlebih dahulu?

Walau seribu rombakan dibuat sekalipun apakah Organisasi kita akan semakin mantap sedangkan dimasa yang sama telah kedengaran "KAMI TIDAK PERNAH MEMINTA SEDEKAH DARI KERAJAAN PR WALAU SATU SEN PUN.. PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT HARUS SEDAR MEREKA BERADA DIATAS SANA KERANA SEDEKAH (UNDI) KAMI!! KAMI TIDAK MEMINTA WANG RINGGIT TAPI HARGAILAH UNDI KAMI.. HARGAILAH KAMI WALAUPUN KAMI GOLONGAN MINORITI!

Semakin mantapkah kita sedangkan dimasa yang sama banyak Cawangan atau Cabang dan Ranting dibiarkan begitu saja? Tiada seorangpun AJK yang boleh dilantik kerana menunggu perlembagaan parti yang baru yang masih tak kunjung tiba?

Jika ketua Cawangan atau Cabang sendiri telah bersuara
"KENAPA BILA PAKATAN RAKYAT MEMERINTAH NEGERI INI BERLAKU MASAALAH INI! SEDANGKAN SEMASA BARISAN NASIONAL MEMERINTAH TIADA MASAALAH BEGINI? APA PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT TAK TAHU MELAKUKAN KERJA KAH? Semakin mantapkah kita?

Akan mantapkah Parti jika rakyat yang menyokong Parti mula bertanya "KEMANA MENGHILANG WAKIL RAKYAT KAMI BULAN RAMADHAN YANG LALU? TAK BOLEHKAH DIA MELUANGKAN MASA WALAU HANYA 30 MINIT UNTUK BERBUKA PUASA BERSAMA KAMI? SIBUK SANGATKAH DIA? KALAU DIA SIBUK BAGAIMANA PULA DENGAN LIM GUAN ENG KETUA MENTERI PULAU PINANG YANG SEPATUTNYA LEBIH SIBUK DARI DIA BOLEH BERBUKA DIHAMPIR KESELURUHAN MASJID WALAUPUN DIA TIDAK BERPUASA?

Akan perkasa kah parti jika mulai kehilangan sokongan dari penyokong yang semakin berasa tawar hati dan semakin menjauhkan diri?

Apa guna organisasi Parti yang mantap kalau akar umbi mula mereput.

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post