10,000 Orang hadir pelancaran Perkasa?

Beberapa hari yang lalu kita telah mendengar Raja Katak atau Ibrahim Ali mendakwa akan menghimpunkan 10,000 orang dalam pelancaran Perkasa oleh Tun Mahadet dan hari ini gambar dibawah menjadi bukti 10,000 orang telah menghadiri pelancaran tersebut..

err... 10,000 orang? korang kira lah sendiri..

Jangan bermusuh Perkasa jika mahu menang pilihan raya

Oleh G. Manimaran

KUALA LUMPUR, 27 Mac — Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali memberi amaran kepada parti-parti politik negara ini khususnya Umno agar tidak “bermusuh” dengan pertubuhan bukan kerajaan itu, yang berusia dua tahun, jika mahukan sokongan dalam pilihan raya umum.

Pada masa yang sama Ibrahim yang juga Ahli Parlimen Bebas Pasir Mas mahu Umno kembali kepada landasan perjuangan asal jika mahu kekal berkuasa.

“Orang berkata Perkasa hendak bersaing dengan Umno. Kita bukan bersaing dengan mana-mana parti, kita bukan bertanding dalam pilihan raya.

“Tetapi jangan bermusuh (dengan Perkasa) jika mahu menang pilihan raya, kalau bermusuh mereka akan rugi.

“Kami mahu parti-parti politik ambil tindakan proaktif,” kata beliau dalam ucapan pada majlis perasmian mesyuarat agung tahunan Perkasa di sini hari ini.

Ia dirasmikan oleh bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.


The Malaysian Insider

3 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Pada kiraan saya, kalau dewan penuh pun, maksimum boleh muat lebih kurang 1,600 orang saja. Tetapi dapat dilihat dari gambar, banyak juga tempat duduk yang kosong. Pada andaian saya, cuma ada lebih kurang 1,000 yang hadir saja dan bukannya 10,000 yang dihebohkan. Tapi, manalah tahu, mungkin yang berlebihan itu berada di luar dewan. Akan tetapi, angka 10,000 itu mungkin betul kalau..... yang dimaksudkan itu adalah katak. Sejuta katak pun boleh masuk dewan dengar Raja Katak mereka meribit-ribit.

  ReplyDelete
 2. Betul la NutzeyWagen, Raja Katak ckp je 10,000 cuma tak bgtau katak atau orang. Katak Bayan Baru gan Katak Kulim BB tak datang k. Tentu meriah klu smua katak tu dtg.Boleh "ong, ong" ramai2. Hidup Katak Puru

  ReplyDelete
 3. jumlah kerusi dalam dewan:

  20 kerusi sebaris
  25 baris dalam satu blok
  6 blok dalam satu dewan
  jumlah kerusi 3,000.

  7,000 kerusi lagi disusun dalam setor.

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post