UMNO Penang Kini Ketandusan Pemimpin..

Tindakan semua 36 AJK UMNO Bahagian Bukit Bendera menandatangani surat peletakan jawatan untuk membolehkan pemilihan semula diadakan dan bekas ketua mereka, Datuk Ahmad Ismail, menyandang kembali jawatan itu selain dari membuktikan kesetiaan kepada ketua masih menebal dalam parti perkauman itu juga sebenarnya menunjukkan kepada kita UMNO kini semakin ketandusan pemimpin..

Ini kerana golongan yang celik IT dan mempunyai kesedaran ugama sudah tidak berminat dengan UMNO, kecuali golongan muda yang mementingkan diri sendiri.

Jika UMNO masih ramai pemimpin baru yang boleh diketengahkan tidak mungkin kita akan melihat Ahmad Ismail ini akan dicalonkan semula..

Andaikata UMNO kini telah benar-benar ketandusan pemimpin dan pemimpin yang ada sekarang majoritinya datang dari Saluran 1 atau Warga Emas bila berakhirnya riwayat mereka itu.... maka akan berakhirlah riwayat UMNO sebagai pemerintah di negara kita ini..

Semoga begitulah hendaknya....Tiada calon lebih layak selain Ahmad

GEORGETOWN - Sementara ramai yang bermati-matian mahu merebut jawatan dan kuasa, ahli-ahli jawatankuasa UMNO Bahagian Bukit Bendera membuktikan kesetiaan kepada ketua masih menebal dalam parti pemerintah itu.

Untuk membolehkan pemilihan semula diadakan dan bekas ketua mereka, Datuk Ahmad Ismail, menyandang kembali jawatan itu, semua 36 AJK semalam menandatangani surat peletakan jawatan.

“Bukannya kami taksub, tetapi tindakan ini adalah bagi mengenang jasa dan ketokohannya sebagai seorang pemimpin yang tegas dalam mempertahankan maruah agama dan bangsa,” katanya.

Katanya, mereka tidak dapat melupakan jasa Ahmad kepada rakyat, terutama orang Melayu di Bukit Bendera.

“Kepimpinannya tiada tolok banding. Beliau seorang pemimpin yang mempunyai misi dan visi dalam memperjuangkan dasar parti,” katanya pada sidang media di sini semalam.

Abdul Jalil berkata, atas sikap Ahmad yang bertanggungjawab dan prihatin terhadap rakyat, mereka sepakat mahu beliau menerajui semula Bahagian itu.

Mereka kini berusaha mengadakan mesyuarat perwakilan khas bahagian untuk membolehkan pelantikan semula diadakan, dengan Ahmad dilantik menerajui bahagian itu.“Pada kami, tiada siapa lagi yang layak memegang jawatan ini, kecuali beliau kerana kami yakin dengan kredibiliti dan komitmennya,” katanya.

Surat peletakan jawatan akan dihantar kepada Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang pada minggu ketiga bulan depan sebelum diserahkan kepada Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, untuk tindakan lanjut.

Ketika dihubungi mengenai perkara itu, Ahmad melahirkan rasa terharu dengan kesanggupan semua ahli jawatankuasa bahagian itu meletakkan jawatan semata-mata untuk memberi tempat kepadanya memimpin mereka kembali.

“Saya sangat berterima kasih kepada mereka dan semua yang menyokong saya selama ini,” katanya.

Ahmad berkata, walaupun tidak menjadi ketua bahagian sekarang, beliau masih memainkan peranan untuk kepentingan parti dan rakyat serta selalu menyertai program yang dianjurkan Bahagian itu.


Sinar Harian

1 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. kah kah kah...melayu pun bukan penduduk asai...pendatang jugakkk..mai dari aceh, sumatera, jawa...mat semail pun pendatang...masalahnya dia tak kaji abeh2 bila nak bercakap...amNGOk la katakann...

    biasalah..dah taukey besaq ada kantau, takdak dia konco2 kelaparan laa...pasaitu depa mau dia jadi ketua balik...pulus masyuk leeerrr...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post