Adun Bakar Arang umum keluar PKR

Johari Abdul.. sila jawab!


Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bakar Arang, Tan Wei Shu meninggalkan PKR hari ini.

Beliau sebelum ini merupakan exco kerajaan Kedah sebelum digugurkan dalam rombakan exco pada 10 Mac lalu.

Tempatnya diambil alih oleh seorang lagi wakil PKR, ADUN Sidam, Tan Show Kang.

Pada sidang medianya di sebuah hotel di Kuala Lumpur pada jam 3.30 petang ini, Wei Shu mendakwa tindakannya itu kerana dipermain-mainkan oleh pemimpin partinya.

"Cakap besar saya tak pandai, cakap bohong saya tak pandai, cakap mengampu saya tak pandai, cakap manis janji saya tak pandai, tapi yang saya pandai, boleh buat atau tak boleh buat dan mahu buat atau tak mahu buat...itu saja saya tahu.

"Saya cuma tahu bercakap benar, tak seperti orang lain bermuka dua dan lidah bercabang," katanya yang membacakan kenyataannya.

Wei Shu juga berkata dia akan menjadi Adun bebas dan berjanji akan terus berkhidmat seperti biasa dan berusaha memenuhi kehendak rakyat.

Pada akhir kenytaannya, Wei Shu berkata pengundurannya itu tidak ada kena mengena dengan perlucutan jawatannya sebagai exco kerajaan negeri Kedah.


Malaysiakini

3 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. saya adalah pengundi beliau di DUN Bakar Arang pada PRU 12 yang lalu,kami petugas PAS bertungkus lumus menyediakan persiapan agar kemenangan bagi Pakatan Rakyat, namun kusangka panas hingga kepetang rupanya hujan di tengahari, semuanya hancur demi termakan pujuk rayu sang pengkhianat, tapi YB ni memang bermasalah sejak dari awal lagi kerana kurang ambikberat dikawasan yang diwakilinya,ramai pengundi yang terkilan dengan beliau kerana kurangnya tindakan apabila disuarakan masalah, nasib baik YB Johari mampu memainkan peranan di DUN Bakar Arang dalam Parlimen Sg. Petani,YB Tan ni bermasalah semenjak dari PRK Bukit Selambau yang lalu.Kami sudah menghidu pergerakan beliau akan lompat dan telah bersedia.Kami akan kerahkan segala kekuatan Pemuda agar mendesak beliau letak jawatan sebagai YB dan adakan Pilihan Raya semula.Kami bersedia utk berjuang.

  ReplyDelete
 2. 2 call it a coincidence is foolish
  This latest resignation stunt is probably 2 distract the rakyat from Muhyiddin's announcement of a by election candidate which both UMNO n MIC r not really fond of

  This resignation is no big deal
  Another under-performer kicked himself out
  He's just being frustrated that he's being dropped as state exco

  ReplyDelete
 3. Alo Tan na, BN punya itu kuota katak sudah punuh, dia olang tatak mau ambik katak balu, lu jual satu duit pun BN tatak mau wo. Sudah punuh ma, tatak kosong ma. Lu ingat gua tatak tau apa pasat lu mau masuk Bebas, sebab lu mau Bebas tak bikin kerja, tak serve rakyat, goyang kaki, goyang tulor, makan gaji buta ma! Nang bo ti nang kui bo ti kui, haiya!

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post