Dey Tambi!! Mau tipu belajar sama Muhyiddin la..

Mugilen ataupun kata kawan aku ‘Mu Gile’ adalah satu nama yang menjadi dambaan ataupun sangat digilai oleh ahli-ahli UMNO Hulu Selangor untuk diletakkan sebagai calon PRK Hulu Selangor bagi menggantikan Palanivel yang tidak disukai oleh ahli-ahli UMNO Hulu Selangor.

Malang sekali nama yang menjadi dambaan ahli-ahli UMNO Hulu Selangor untuk diletakkan sebagai Calon PRK Hulu Selangor itu telah ditong sampahkan bersama-sama nama Palanivel oleh Muhyiddin.

Mungkin Muhyiddin telah terpengaruh dengan propaganda yang telah dijalankan oleh Blogger Pro UMNO untuk meletakkan nama Kamalanathan, yang juga dikenali dengan panggilan mesra sebagai Kamal oleh Blogger Pro UMNO.

Bagi mereka nama Kamalanathan atau Kamal itu adalah satu nama yang amat sesuai kerana ianya memudahkan tugas mereka untuk memperbodohkan orang-orang Melayu yang menjadi ahli UMNO yang mahukan Melayu diletakkan sebagai calon PRK Hulu Selangor.

Ini kerana mereka boleh menggunakan nama Kamal untuk menyakinkan ahli-ahli UMNO yang jauh dari capaian internet itu, bahawa Kamal itu adalah Melayu.. kerana namanya ialah Kamal..

Mugilen ataupun kata kawan aku ‘Mu Gile’ hari ini telah mendakwa beliau telah ditawarkan ganjaran tanah seluas 20 ekar dan wang tunai sebanyak RM2 juta untuk menyokong calon dari Pakatan Rakyat iaitu Zaid Ibrahim..

Adakah Mugilen ataupun kata kawan aku ‘Mu Gile’ cuba menunjukkan kepada Muhyiddin bahawa dia lebih bernilai dari Palanivel yang dijanjikan jawatan senator oleh Muhyiddin itu?

Jika tidak mungkin juga dia hanya bertujuan untuk mencari publisiti murahan setelah impiannya untuk menjadi Ahli Parlimen tidak kesampaian.

Mugilen ataupun kata kawan aku ‘Mu Gile’ sepatutnya belajar dari Muhyiddin bagaimana untuk berbohong kepada masyarakat terlebih dahulu..

Beliau harus sedar bahawa selama ini ahli-ahli Parlimen dari PKR yang telah melompat keluar dari PKR tidak pernah ditawarkan ganjaran begitu oleh PKR biarpun mereka itu sudah menjadi Ahli Parlimen...

Jadi apakah beliau merasakan diri beliau bernilai RM2Juta dan 20 Ekar tanah? Sedangkan beliau bukanlah seorang Ahli Parlimen….

Chait!! Pooodah!! Dey tambi lu pi belajar sama Muhyiddin dulu la macam mana mahu tipu orang…

**************************************************


Mugilan dakwa ditawar wang, tanah kempen untuk PKR

Timbalan ketua Pemuda MIC pusat, V Mugilan mendakwa telah ditawarkan wang dan tanah untuk berkempen bagi PKR setelah namanya 'digugurkan' daripada dicalonkan untuk pilihan raya kecil Hulu Selangor.

Beliau yang juga ketua Pemuda MIC Hulu Selangor mendakwa tawaran tersebut dibuat oleh seseorang yang "cukup besar".

Beliau bagaimanapun enggan menamakan individu berkenaan, yang menurutnya membuat tawaran tersebut melalui satu panggilan telefon.

Bercakap dalam satu sidang media di Batang Kali, Hulu Selangor hari ini, Mugilan berkata beliau bagaimanapun tidak membuat laporan polis berhubung tawaran kepadanya semalam.

"Sebab saya tidak beri komitmen kepada tawaran itu," kata beliau yang juga berkata Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin juga telah menelefon beliau semalam untuk "memujuknya."

"Semalam dia telefon saya suruh saya bersabar," kata Mugilan yang juga mendakwa namanya telah "dipropaganda" pihak tertentu yang mengatakan beliau telah melobi untuk menjadi calon.

Katanya, beliau juga tidak bertindak "menghalang" Datuk G Palanivel, yang sebelum ini disebut-sebut sebagai calon BN.

Tambahnya, beliau juga tidak melakukan apa-apa kesalahan dan tidak sepatutnya dikenakan sebarang tindakan.

"Ini bukan parti sendirian berhad," kata Mugilan dan menjelaskan bahawa pemimpin parti tidak seharusnya bertindak mengenakan tindakan sewenang-wenangnya.

"Saya tidak tahu siapa yang buat (dakwaan). Mungkin pembangkang atau mungkin dari dalam parti sendiri," katanya.

Tambahnya, beliau akan tetap beri sokongan kepada BN "kerana PM dan TPM adalah orang baik" dan akan membantu P Kamalanathan dengan memperkenalkan calon parti itu kepada pengundi.

"Ada yang kata saya bawa Tengku Adnan (Mansor) untuk lobi kepada PM. Saya tidak melakukan lobi kepada sesiapa. Sila tanya PM adakah saya lobi kepada beliau?," soalnya.


Malaysiakini

2 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. ASD, aku tak kan kata MuGile ni seorang pembohong tapi aku kata MuGile ni seorang yang tidak boleh dipercayai. Tak boleh dipercayai lebih teruk dari pembohong. MuGile tak boleh dipercayai bukan kerana cerita dia tentang tawaran itu, tetapi bila dia kata dia tetap setia pada BN. Aku tanya, kalau dia seorang yang setia mengapa dia layan call dari orang besar PKR tu? Kalau dia setia dia sepatutnya terus reject call tu tak payah layan apa pun padahal dia boleh kata "Hello Dato' sorry I am not interested to talk with you, please don't call me" full stop. Tapi dia layan dan dia mendengar apa yang nak dicakapkan padahal dia tak perlu dengar apa pun dari PKR. Itu tandanya dia tidak setia pada BN, MIC dan para penyokong dia. Itu tanda seorang yang tidak setia dan kerana itu MuGile tidak boleh dipercayai kerana lain kali bila dia layan cakap orang yang membuat tawaran dia ada kemungkinan untuk terpengaruh dan berpaling tadah. Semua yang kata mereka menerima tawaran PKR adalah orang2 yang tidak boleh dipercayai kerana mereka merelakan diri untuk mendengar sesuatu yang boleh memberi mereka keuntungan peribadi. Mereka2 ni semua macam suami yang menggatal dengan perempuan lain! FLIRT!

    ReplyDelete
  2. Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
    Hati mana tak sedih dan malu , terutama isteri dan anak2 dan kaum keluarga turut gembira apabila kawan karib dalam BN iaitu UMNO APCO truja dengan memberi sepenuh harapan bahawasanya saya anak tempatan Hulu Selangor akan dipilih menjadi YB Parlimen di Hulu Selangor bertanding. Berbagai impian telah musnah dengan sekelip mata apabila kawan mainkan kawan . Mana nak letak muka saya ,muka isteri saya , muka anak2 saya dan muka2 kaum keluarga saya .
    Hanya satu cara sahaja yang mampu bersihkan arang dimuka saya iaitu adakan cerita sensasi ( rekaan sahaja)supaya soalan kenapa nama saya digugurkan dalam permilihan calon PRK Hulu Selangor oleh wartawan nanti. Y Y Y UMNO APCO Hulu Selangor ,u all malukan I. Ceh!!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post