P094 : Johan pun tarik diri..


Muka mandom seorang Johan yang tak Johan..

HULU SELANGOR, 19 April — Persaingan merebut kerusi Parlimen Hulu Selangor kini membabitkan pertaruhan satu lawan satu selepas kedua-dua calon Bebas menarik diri daripada pertandingan hari ini.

Kedua-dua calon Bebas memutuskan untuk menarik diri daripada bertanding selang lapan jam.

Apa yang menarik calon Bebas Johan Mat Diah memutuskan untuk tidak bertanding kira-kira tiga jam selepas melancarkan bilik gerakannya.

Johan mengemukakan borang tarik diri kira-kira 9.30 malam tadi.

Perkara itu turut disahkan oleh Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya Datuk Wira Wan Ahmad Wan Omar.

“Saya kami terima borang tarik diri daripada Johan dan kini hanya tinggal dua orang yang akan bertanding,” katanya ketika dihubungi The Malaysian Insider.

Pukul 12 tengah malam in merupakan tempoh terakhir bagi mana-mana calon untuk menarik diri.

Dengan itu saingan akan membabitkan calon Pakatan Rakyat Datuk Zaid Ibrahim dan calon BN P. Kamalanathan.

Chandran menyerahkan borang tarik diri pada pukul 1.50 petang tadi.

Dalam pada itu maklumat daripada unit media BN memetik Ketua Penerangannya Datuk Ahmad Maslan berkata calon Bebas Johan sudah tarik diri. - The Malaysian Insider
Pagi tadi.. Calon Bebas, Johan Mohd Diah berkata beliau akan mempertaruhkan lambang "cangkul" pada pilihan raya kecil kerusi Parlimen Hulu Selangor Ahad ini.

"Ia simbolik kepada petani dan peneroka di sini," kata Johan, 31, yang juga seorang peniaga kepada pemberita di Felda Sungai Tengi, Hulu Bernam, di sini.

Johan, AJK Pemuda Umno Shah Alam yang bakal dipecat kerana bertanding menentang Barisan Nasional (BN), mengadakan sidang media di depan rumah ibunya di Lot 338, Jalan Puteri, Desa Maju, Sungai Tengi, merangkap bilik gerakan beliau dan ditemani isteri, Syarifah Noraini Syed Abu Bakar, 36, serta beberapa penyokong.

Ditanya mengenai penyokongnya, Johan berkata mereka tidak boleh menonjolkan diri tetapi sudah mula berkempen dari rumah ke rumah selain menggunakan blog (talianjohanrakyat.blogspot.com) dan facebook untuk menarik sokongan pengundi.

Johan berkata pemilihan lambang cangkul itu bertepatan dengan pengundi sasaran beliau iaitu 20,000 pengundi muda, peneroka dan generasi kedua Felda yang merangkumi lebih 6,000 orang.

"Saya bukan eksekutif, saya bukan korporat, saya juga seperti mereka (rakyat biasa di Hulu Selangor)," katanya yakin akan mendapat sokongan pengundi yang tidak mahu menyokong calon BN atau Parti Keadilan Rakyat (PKR).


Kahh.. Kah.. Kah.. Belum lawan dah surrender dah.. kenapa? tak larat nak menyangkul dah ka?

2 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post