P094 : "Muhyiddin... Mengapa BERBOHONG?" - MIC Hulu Selangor

“Hari itu (Isnin lalu) timbalan perdana menteri mengatakan anak tempatan... tapi hari ini orang luar dibawa masuk. Apakah ini bukan cakap bohong?

Ya.. memang Muhyiddin berbohong, dia berbohong kerana telah biasa berbohong, dan jawatan Senator yang ditawarkan kepada Palanivel pun boleh jadi satu pembohongan juga..

Atau boleh jadi dia cuma menyesuaikan diri dengan sekitarnya.. Sekitar dalam BN la..

Dia berbohong kerana Najib juga berbohong.. Nazri Aziz juga berbohong dan Abu Seman juga berbohong..


MIC Hulu Selangor: ‘Kata anak tempatan, mengapa berbohong?’

Oleh G. Manimaran

KUALA LUMPUR, 15 April — MIC Hulu Selangor mempersoalkan kenyataan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin Isnin lalu menjanjikan bahawa calon “anak tempatan” akan diturunkan bertanding dalam pilihan raya kecil kerusi Hulu Selangor.

“Hari itu (Isnin lalu) timbalan perdana menteri mengatakan anak tempatan... tapi hari ini orang luar dibawa masuk. Apakah ini bukan cakap bohong?

“Kalau mengatakan bahawa hendakkan anak tempatan, dan jika tidak mahu Datuk G. Palanivel juga, lebih baik pilih V. Mugilan atau Balasundram (naib ketua MIC Hulu Selangor,” kata Ketua Penerangan MIC Hulu Selangor Raily Muniandy ketika dihubungi The Malaysian Insider.

Bahagian itu diketuai oleh Palanivel.

“Kami ada ramai calon anak tempatan, yang berpelajaran... mengapa hendak membawa calon luar, dari Bahagian Selayang... calon yang pernah kalah dalam saingan Ketua Pemuda MIC bahagian (di Selayang),” katanya lagi.

Semalam beliau mewakili MIC Hulu Selangor berkata pihaknya hanya mahukan Palanivel, Ahli Parlimen empat penggal tetapi tewas dua tahun lalu, dikembalikan sebagai calon.

Katanya, jika Palanivel yang disyorkan MIC tidak diterima ahli-ahlinya akan protes.

Semalam mereka menegaskan bahawa mereka tidak akan menerima calon lain yang tidak direstui parti, antaranya Mugilan yang merupakan Timbalan Ketua Pemuda MIC pusat.

Kira-kira 4.30 petang tadi, kemelut calon bakal mewakili MIC berakhir dengan pengumuman rasmi nama Ketua Penerangan pusat parti itu, P. Kamalanathan untuk bersaing di Hulu Selangor.

Dengan pengumuman itu Kamalanathan akan berhadapan dengan calon Pakatan Rakyat Datuk Zaid Ibrahim pada pilihan raya kecil kerusi Parlimen Hulu Selangor.

Pengumuman dibuat oleh Timblan Pengerusi BN Tan Sri Muhyiddin Yassin.

“Kita memilih beliau kerana pengundi mahukan orang baru sebagai wakil rakyat.

“Beliau seorang yang kuat bekerja, lurus dah seorang yang pegang janji,” kata Muhyiddin ketika mengumumkan Kamalanathan sebagai calon BN di Bilik Gerakan BN Bukit Sentosa, Bukit Beruntung.

Kamalanathan disahkan sebagai calon tengah hari tadi selepas siri perbincangan dan pertemuan dengan Muhyiddin dan kalangan pemimpin MIC hari ini.

Raily mengakui bahawa beliau secara peribadi kecewa dengan keputusan dibuat oleh MIC pusat dan BN hari ini.

“Bagaimana saya hendak keluar dan menjelaskan kepada mereka supaya mengundi. Kami akan pasang bendera seperti tetapi belum pasti sama ada akan keluar mengundi.

“Saya pun tidak boleh kawal ahli-ahli saya daripada keluar mengundi,” kata beliau beberapa cawangan sudah mula tutup bilik operasi mereka dan begitu bilik operasi utama MIC Hulu Selangor di Kuala Kubu Baru.

“Pejabat Datuk Palani (ibu pejabat MIC Hulu Selangor) sudah ditutup sejak 12 tengah hari. Kalau pejabat utama sudah ditutup, bayangkan sendiri cawangan-cawangan lain,” katanya.


The Malaysian Insider

4 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Kalo tak bohong, tak tipu, tak hina, tak khianat, tak rompak, tak curi tentu bukan pemimpin APNO.

  ReplyDelete
 2. Muhyiddin bohong memang patut pun dia bohong sebab dia tahu MIC lagi kuat bohong dengan gempaq ugut nak boikot la, nak bubar cawangan la, last2 habuk pun tarak, MIC takut kena sepak keting dengan UMNO. Muhyiddin tu orang Muo, silat Muo dia Perkasa yang terer Gayong pun tak berani nak bersuara bila UMNO tak letak Melayu jadi calon tau tak? Syabas Muhyiddin, kau lebih layak jadi PM dari Najib sebab kau tak takut pada MIC, Perkasa dan BN.

  ReplyDelete
 3. Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
  Alhamdulilah , Bijak sungguh TPM memperbodohkan ahli dan blogger penyokong kuat Pakatan Rakyat perihal permilihan calon PRK Hulu Selangor . Ini baru calon sahaja TPM menipu Pakatan Rakyat dan akan menyusul yg lain lain lagi seperti kononnya Markas MIC di Hulu Selangor tutup kerana konon tak sokong pilihan calon yg di umum oleh TPM (Beb hulur fulus settle ma) ,dan kononnya PERKOSA & PERKIDA pula akan berlakun tidak setuju dengan permilihan calon dari MIC oleh TPM dan UMNOBN pula akan bising dan konon akan boikot mengundi calon MIC kerana UMNOBN nak kan orang Melayu sebagai calon.DLL . Semua ini adalah semata mata untuk menipu Ahli Ahli Dan Penyokong Blogger Blogger Pakatan Rakyat .TPM adalah seorang lembab dan sembab tapi bijak memperbodohkan Pakatan Rakyat, Blogger Blogger Pakatan Rakyat akan syok sendiri akan permainan yg di cipta oleh TPM iaitu memperbodohkan(kononya BN da lumpuh dan biarkan ahli2 n blogger PR tidor diulek mimpi sampai lupa nak pergi undi PR), mengkhayalkan,memkonfidenkan Ahli@ & Blogger2 Pakatan Rakyat kerana Melayu mudah di perbodohkan dan mudah di perolok olokkan.

  ReplyDelete
 4. Allahu Akbar, Alhamdulillah,

  Dengan kudrat Allah maka terjadilah keatas orang UMNO sendiri yang berkata dari mulutnya mengakui bahawa TPM itu BODOH. Kalau kita rakyat biasa ni bodoh, itu tak jadi hal beb, sebab kita bukannya orang besar, tapi bila orang UMNO sendiri kata TPM bodoh, itu ha..ha..ha..nak cakap apa beb kalau dah orang UMNO jugak yang bodoh pilih TPM bodoh. Nasib baik Muhyiddin bukan TPM kita, dia TPM UMNO!

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post