PR penumpang pembangunan BN ?

Apa punya kenyataan ni.. Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Ahmad Maslan berkata pembangkang di negeri-negeri yang dikuasainya belum melaksanakan sebarang pembangunan walaupun sudah dua tahun mentadbir di Kedah, Pulau Pinang, Kedah dan Selangor khususnya di Hulu Selangor.

Bagaimana Pakatan Rakyat mahu melaksanakan pembangunan dengan dana yang disekat oleh BN yang menguasai pusat?

Kalau Ahmad Maslan berkata hanya BN yang membawa pembangunan, beliau harus sedar sebagai kerajaan yang memerintah mereka harus membangunkan negara tanpa mengira fahaman politik penduduk setempat.

Dan pembangunan yang dilaksanakan itu adalah tanggungjawab kerajaan bukannya jasa kerajaan kepada rakyat.

Beliau juga harus sedar untuk menjalankan pembangunan kerajaan pusat menggunakan dana yang diperolehi dari cukai yang dikutip dari seluruh warga negara Malaysia tanpa mengira fahaman politik samada mereka penyokong BN ataupun PR...

Dana untuk pembangunan yang dijalankan oleh BN bukanlah datangnya dari kocek pemimpin-pemimpin UMNO ianya datang dari kocek seluruh warga negara Malaysia...


HULU SELANGOR, 10 April — Pembangunan yang dijalankan di negeri-negeri yang kini dikuasai pakatan PAS-DAP-PKR termasuk di Selangor hanya diwarisi daripada usaha kerajaan Barisan Nasional (BN), kata Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Ahmad Maslan.

Beliau berkata pakatan pembangkang di negeri-negeri yang dikuasainya belum melaksanakan sebarang pembangunan walaupun sudah dua tahun mentadbir di Kedah, Pulau Pinang, Kedah dan Selangor khususnya di Hulu Selangor.

“Semua pembangunan lama BN yang bina, sebagai contoh, kita (BN) bina 50 sekolah rendah dan 16 sekolah menengah (di Hulu Selangor),” katanya kepada pemberita selepas merasmikan program motivasi keibubapaan dan anugerah kecemerlangan Sekolah Kebangsaan Kerling di sini hari ini.

Sehubungan itu, Ahmad yang juga Ketua Penerangan Umno meminta pengundi di kawasan Parlimen Hulu Selangor agar menolak “kumpulan penumpang” agar membolehkan kerajaan pusat pimpinan BN meneruskan pembangunan di kawasan itu.

“Jadi saya harap kawasan ini putih untuk sokongan BN supaya kita boleh terus membangunkan kawasan ini sebagaimana telah terbukti,” katanya.

Sementara itu, Ahmad turut menolak dakwaan konsep 1Malaysia yang diperkenalkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak ditiru daripada “One Israel”.

“Sebagaimana yang disebutkan oleh PM, 1Malaysia tidak meniru mana-mana satu konsep yang lain. Saya nak maklum ada beberapa konsep Satu antaranya One China Policy, One America, One World Organization, Russia One. Kita tidak meniru kerana komponennya tak sama,” katanya.

Beliau berkata 1Malaysia menekankan tema iaitu Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan dan juga dua aspek penting iaitu perpaduan antara rakyat berbilang kaum dan lapan nilai-nilai aspirasi.

Ahmad juga berkata pembangkang menyamakan 1Malaysia dengan “One Israel” kerana bimbang dengan gagasan yang diperkenalkan Perdana Menteri itu yang semakin diterima rakyat.

“Ini hanyalah tohmahan pembangkang kerana mereka tak tahan dengan popularity 1Malaysia ini. Lantas mereka menfitnah, 1Malaysia ini sama dengan “One Israel,” katanya.

Hari mengundi pilihan raya kecil bagi kerusi Parlimen Hulu Selangor itu ialah pada 25 April sementara hari penamaan calon ialah 17 April. Pilihan raya itu diadakan berikutan kematian penyandangnya daripada PKR Datuk Dr Zainal Abidin Ahmad pada 25 Mac lepas akibat barah otak.


Bernama

2 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Yang BN bina tu dengan duit rakyat bukan duit bapak dia. Tapi apa yang BN belanjakan adalah lebih besar dari apa yang BN bina, dan apa yang BN bina lebih cepat runtuh, apa yang BN beli lebih cepat rosak, apa yang BN belanja lebih cepat lesap!

    ReplyDelete
  2. Deyy cibai Ahmad Maslan...sekolah Men kat Bandar Sri Putra ni dah masuk 3 tahun terbengkalai apa cerita ni beruk. Siap ada slogan "Satu Lagi Projek Kerajaan BN Babi"

    LU kasi jawap yang ni dulu sebelum lu nak komen pasal PR.

    Bangang yaaa amat bangsat ni.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post