Demo depan Pejabat PKR : Polis jadi tunggul? (Video Inside)

Balai Polis yang terletak bersebelahan Ibu Pejabat Parti Keadilan Rakyat di Merchant Square, Petaling Jaya dianggap sebagai tunggul kayu yang tidak berfungsi apabila gagal bertindak terhadap kumpulan yang mengaku mewakili Majlis Gabungan NGO Pembela Negara dan Perkasa yang berhimpun dan menunjuk perasaan sambil membakar patung Ahli Majlis Pimpinan Pusat, Datuk Zaid Ibrahim.

Sehubungan itu Setiausaha Agung KEADILAN, Saifuddin Nasution Ismail kesal dengan pihak polis yang tidak profesional apabila gagal menghadirkan dan mengambil tindakan terhadap kumpulan tersebut.

"KEADILAN menghormati hak rakyat untuk bersuara dan berhimpun secara aman tetapi kumpulan tersebut bertindak biadap.

"Mereka telah mengeluarkan kata-kata kesat dan beraksi lucah yang boleh disifatkan sebagai provokatif dan ianya boleh mencetuskan kacau bilau ketenteraman awam," kata Saifuddin dalam satu kenyataan hari ini.

Menurut beliau, KEADILAN telah memaklumkan kepada pihak polis untuk sekurang-kurangnya menempatkan anggota polis untuk mengawal dan memerhati keadaan.

Namun katanya pihak polis yang kebetulan mempunyai balai di sebelah ibu pejabat parti mengatakan mereka tidak mendapat arahan untuk berbuat demikian.

"Perkara seperti ini tidak mungkin berlaku jika perhimpunan ini dibuat di hadapan pejabat Umno-Barisan Nasional.

"Institusi polis sekali lagi menunjukkan sikap "double standard" dan hanya mengikut telunjuk kerajaan Umno-BN," kata Saifuddin lagi.- Suara Keadilan

3 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Kita mana ada Polis, yang kita ada ialah Polis UMNO yang tugas dia ialah tembak rakyat, halang demonstrasi penentang kerajaan dan lindung apa saja yang UMNO buat.

  ReplyDelete
 2. anjing2 kurap UMNO Laknatullah buat kacau..mana bole halang..ada kebenaran special ..anjing UMNO ni mana ada budi bahasa..anjing UMNO mcm PERkATAK ni mcm anjing..anjing

  ReplyDelete
 3. "Namun katanya pihak polis yang kebetulan mempunyai balai di sebelah ibu pejabat parti mengatakan mereka tidak mendapat arahan untuk berbuat demikian."

  Punya BODOH kenyataan polis ini. Dapat arahan dari mana? dari siapa?

  kalolah ada perompakan atau pergaduhan didepan balai pun, polis nak tunggu sampai dapat arahan dulu ke?

  Buat semua pegawai2 polis, gaji mu diberi oleh Rakyat, kerja mu adalah menjaga keselamatan Rakyat. Kalo tak erti jangan jadi polis, biar orang lain yg buat.

  nie semua mcm duk nanti rasuah saje, tarak bagi duit, tarak mau kerja.

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post