Kaji Semula perlantikan Ezam - Pemuda UMNO Kepong

“Janganlah kera dihutan disusukan, anak di rumah mati tak makan kerana ahli tidak nampak keperluan kerajaan untuk melantik bekas Ketua AMK itu sebagai Senator,”

Pendapat aku pula perlantikan Ezam sebagai Senator lebih kepada penghargaan Najib buat Ezam yang telah berjasa kepada Najib dalam menentang Anwar dan tidak lebih dari itu..

Politik Ezam hanyalah berkisar tentang keburukkan DS Anwar Ibrahim dan juga kotak-kotak yang entahkan wujud entahkan tidak..

Dan perlantikan Ezam sebagai Senator oleh Najib membuktikan UMNO kini semakin ketandusan pemimpin yang berkaliber dan boleh diketengahkan hingga terpaksa mengutip dan membawa masuk bekas-bekas pemimpin PKR yang telah keluar Parti.

Dan Najib juga telah membuktikan didalam PKR ramai pemimpin muda yang berwibawa yang boleh diketengahkan...

*********************************************

Pemuda UMNO Kepong Bantah Perlantikan Ezam Sebagai Senator

Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Kepong mahu pelantikan bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Mohd Ezam Mohd Nor sebagai Senator dikaji semula.

Ketuanya, Norizan Ali (gambar) berkata pemberian jawatan Senator kepada Ezam dilihat sebagai tidak adil dan dan seolah-olah memperkecilkan kebolehan pemimpin yang sejak sekian lama berjuang untuk UMNO dan kerajaan Barisan Nasional (BN).

Menurut beliau, pelantikan Ezam itu juga dilihat tidak wajar sama sekali kerana individu itu pernah berpaling tadah terhadap kerajaan sebelum ini.

“Mengapa orang yang cukup banyak memburukkan kerajaan boleh diberi tempat yang cukup istimewa sedang ramai lagi yang bermati-matian berjuang untuk parti tidak langsung diangkat?” katanya.

Menurut Norizan, jika begitulah realitinya maka selepas ramai ini yang akan keluar UMNO kemudian masuk ke dalam parti semula dan jasanya individu seperti itu akan lebih dikenang.

“Orang-orang yang pernah bersekongkol dengan parti pembangkang dan kuat menentang kerajaan tidak perlu diberi tempat dan keistimewaan,” katanya.

Menurutnya, ini cukup mengambarkan bahawa ketidak adilan telah berlaku malah menimbulkan ketidakpuasan hati dan perasaan kecewa dikalangan pemimpin dan ahli UMNO yang lain.

“Janganlah kera dihutan disusukan, anak di rumah mati tak makan kerana ahli tidak nampak keperluan kerajaan untuk melantik bekas Ketua AMK itu sebagai Senator,” katanya.


Sinar Harian

3 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Salam,
  Heran aku, bila Melayu dapat tempat...ada2 saje Melayu lain yang dengki...tapi kalau India MIC dapat senator, dapat jadi wakil rakyat...dah tu tuntut menteri penuh lagi...Melayu tak rasa apa2 pun..tak kisah pun...bagi la berapa juta kat sekolah cina ke! India ke! aku percaya kita tak kisah, tapi kalau bagi RM 3 juta kat sekolah agama aku pasti akan ada Melayu bangun bertindak...biarlah Melayu yang dapat daripada tak dapt apa2..kita cuba minta tambah kalau ada melayu lain belum dapat dan bukan tarik balik apa yang Melayu Ezam dapat, dah rezeki dia...percaya la sama kat Kehendak ALLAH.

  ReplyDelete
 2. Malaysia mempunyai seorang Senator istimewa iaitu Senator Kotak

  ReplyDelete
 3. Bukan dengki kat Melayu dapat senator, hanya kesian dekat ahli UMNO yg lama tu yg dah jadi ketua bahagian, cawangan dll. Kan lebih layak orang setia kat parti di dahulukan inikan pula sebab ampu kita lantik dia macam tu, saya sokong Pemuda umno Kepong... kalian kena protes democraticly

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post