Najib Cowboy Gila!

Cowboy bangga dengan penyalahgunaan kuasa yang dipamerkan. Bangga bila membelakangkan undang-undang dengan sawenang-wenangnya. Mereka tak sedikit pun rasa malu dan segan. Tak segan kepada rakyat sendiri dan tak malu kepada kacamata dunia tentang tindakan mereka..

Itu Cowboy yang tak Gila tetapi Cowboy Gila pula ialah Cowboy yang bertindak ikut suka dia saja... tiada undang-undang bagi dia.. seolah-oleh dunia ini mak bapak dia yang punya...KUALA LUMPUR, 18 Mei: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak disifatkan umpama cowboy di zaman 'Wild Wild West' siri TV tahun 1960-an yang selalu menunjukkan watak orang yang tak pedulikan undang-undang.

"Hukum yang dipakainya ialah pistolnya," kata bekas calon pakatan di Hulu Selangor, Datuk Zaid Ibrahim mengulas lagak Najib di Sibu.

Zaid dipercayai mengulas tawaran Najib secara terbuka kepada masyarakat Cina agar memenangkan calon BN dan kerajaan akan memberikan habuan kepada mereka.

Ekoran tawaran ini, peguam Karpal Singh mendesak agar Najib di ambil tindakan.

Dia sanggup melakukan apa saja kerana orang takut kepadanya; sebab dia digelar “a fast draw, tulis Zaid dalam blognya.

Bila semua orang dalam ketakutan maka dia lah hero ditempat itu, tambahnya.

"PM kita pun sama macam hero kaki tembak orang tanpa peduli undang-undang. Dia rasa dia sudah berjaya setelah “menang” di Hulu Selangor dengan membeli undi, menggunakan media massa termasuk Utusan dan stesen TV untuk memburukkan dan memfitnah lawan dan menyalahgunakan semua agensi penguatkuasa kerajaan tanpa segan silu.

"Maka dia ingat dia boleh kitar semula taktik itu di Sibu. Dengan itu PM kita pun bertandang ke Sibu dengan gaya dan taktik yang sama," kata beliau lagi.

Dia tawarkan RM18 juta kepada sekolah-sekolah cina, RM1.7 juta untuk gereja-gereja Kristian dan RM5 juta untuk mitigasi banjir. Wang tunai yang tidak kehabisan pula bercurah-curah di rumah panjang di Sibu.

"PM Najib dan orang nombor duanya Muhyiddin sebenarnya jenis pemimpin yang tak ada moral kepimpinan. Tidak layak menjadi pemimpin; tidak boleh dijadikan teladan," kata Zaid.

"Mereka pandai memburukkan peribadi saya tetapi merekalah sebenarnya “promoter” kepimpinan yang rasuah dan ganas.

"Bangga dengan penyalahgunaan kuasa yang dipamerkan. Bangga bila membelakangkan undang-undang dengan sawenang-wenangnya. Mereka tak sedikit pun rasa malu dan segan. Tak segan kepada rakyat sendiri dan tak malu kepada kacamata dunia tentang tindakan mereka," tulis beliau.

Merekalah sebenarnya orang yang takut dengan rakyat. Mereka tahu kalau rakyat dibenarkan memilih dengan bebas dan pilihanraya diadakan dengan cara yang lazim diadakan di negara lain secara demokrasi tulen, mereka akan kehilangan kuasa, katanya.

"Itu pun, rakyat tetap berani bersuara. Suara rakyat masih hidup di Sibu. Saya yakin suara ini akan bertambah kuat di dengar di merata pelusuk negara kita," tegas beliau.

Beliau sebagai bekas menteri undang-undang mengaku, memang tak mudah undang-undang yang adil hendak dilaksanakan di Malaysia.

"Ini adalah kerana di negara kita, Peguam Negara, Ketua Hakim Negara, Ketua Polis Negara dan Pengerusi Suruhanjaya dan Pencegahan Rasuah Malaysia adalah orang-orang PM.

"Mereka sudah lupa bahawa semasa mereka mengangkat sumpah menerima jawatan masing-masing, sumpah keramat mereka adalah untuk menjaga kepentingan rakyat, mendaulatkan undang-undang negara dan menjalankan tugas dengan berani dan penuh integriti.

"Tapi sekarang ini mereka hanya menjaga kepentingan PM semata-mata," tambah beliau.

Namun begitu, beliau yakin walaupun sukar, InsyaAllah, suatu hari nanti kita rakyat Malaysia akan berjaya mengembalikan maruah dan harga diri rakyat dan negara yang kita cintai.

"Bila tiba hari keramat itu, kita sudah tentu tidak memerlukan elit Melayu seperti ini lagi kerana sudah terbukti mereka hanyalah pagar yang makan padi.

"Golongan ini hanyalah gabungan pemimpin yang tak bermoral," katanya.


Harakah Daily

3 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Kalau malaysia macam korea...mampus dia!!!Ingat tak pasal president Ro Tae Woo...pakai rantai tangan dan kaki...pasal derma syarikat saja dalam pilihan Raya...

  ReplyDelete
 2. jangan gitu...
  nanti dia perasan jd macam Clint Eastwood...

  ReplyDelete
 3. ASD,

  Kalau aku sorilah aku nak kata Najib tu Koboi Gila, buat malu aje standard dia sikit pun tak boleh capai standard koboi, inikan pulak nak jadi Fast Draw. Kalau aku, kalau setakat Najib tu aku tak panggil dia koboi gila, aku panggil dia KUDA GILA aje, itu pun jangan ingat kuda koboi tau tak, Kuda Padi lah!.....

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post