PRK Sibu : BN mendahulii dengan 2,808 undi.

Khamis Mei 13, 2010

Proses Pengundian Pos Berjalan Lancar Di Ibu Pejabat Polis, Kem Tentera


SIBU: Proses pengundian pos bagi pilihan raya kecil kerusi Parlimen Sibu berjalan lancar di Ibu Pejabat Polis Daerah Sibu dan Kem RASCOM serta Kem Batu 10 Jalan Oya di sini, hari ini.

Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Sarawak Datuk Takun Sunggah berkata pengundian pos itu akan disambung esok di dua kem tentera mulai pukul 9 pagi hingga 5 petang.

Beliau berkata ini bagi membolehkan 1,910 pegawai dan anggota tentera yang belum mengundi, melaksanakan tanggungjawab mereka.

Beliau berkata pusat pengundian di ibu pejabat polis dan pejabat daerah di Wisma Sanyan hanya dibuka hari ini bagi membolehkan 627 pegawai dan anggota polis serta 217 petugas SPR mengundi.

"Anggota polis mengundi mulai pukul 9 pagi hingga 2 petang manakala petugas SPR dari pukul 2 petang hingga 5 petang," katanya.

Sementara itu, peti undi yang mengandungi kertas undi dari tiga venue itu dihantar ke pejabat SPR di Pejabat Daerah selepas pukul 6 petang ini.

Antara yang hadir bagi menyaksikan proses itu ialah Setiausaha SPR Datuk Ngah Senik, Penolong Pegawai Pengurus pilihan raya Justani Joni dan wakil dari parti politik bertanding.

Sibu mempunyai 54,695 pengundi berdaftar terdiri daripada 52,158 pengundi biasa dan 2,808 pengundi pos dengan 45 pusat pengundian.

Proses pengiraan undi akan dijalankan di Pusat Sivik di sini pada hari pengundian Ahad ini.

Pilihan raya kecil itu menyaksikan pertandingan tiga penjuru antara calon Barisan Nasional Robert Lau Hui Yew, DAP Wong Ho Leng dan calon bebas Narawi Haron.


BERNAMA

1 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Big fatty Mama, Fatty tissue woman, First lady @ First 2nd time marriage 'bye-bye' Ismeth lady of the 2nd marriage rosy chick and red lips PM. What a sweet and aciduous combination. Ya, satu kombinasi suami-isteri yg unik dan memuakkan. Saiful kata dia diliwat oleh DSAI kali pertama. Memang betul kali pertama tetapi bukan dgn DSAI. Dengan Najib. Dgn Ezam, Musa dan Rodwan itu sudah beberapa kali. Itu lah dlm kenyataannya di media dia mengatakan sudah beberapa kali. Tapi dengan 3 org ini. Rosmah dtg ke sibu dgn badan yg setanding 10 kali ganda penduduk hulu Sibu yg miskin cuma utk memperlihatkan fizikalnya melambangkan kekayaan dia dan najib. Kalau dia lah yg berdiri atas pagar, tiang pagar pasti akan termasuk ke dalam tanah beberapa kaki.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post