
Ahli Parlimen Bukit Mertajam, Chong Eng berkata selama 50 tahun pentadbiran Umno-BN rakyat melihat pelbagai kerosakan dan penyalahgunaan kuasa yang dilakukan oleh parti itu dengan mementingkan segelintir kelompok pemimpin yang berkuasa.
"Kita sedia maklum konspirasi jahat mereka terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah jelas. Begitu juga dengan korupsi dan rasuah yang menjadi-jadi dalam pemerintahan mereka.
"Umno dan BN juga banyak melakukan kezaliman kepada rakyat. Penyalahgunaan kuasa mereka secara berleluasa dan melampau menjadikan rakyat sudah muak dan tidak lagi berminat untuk memberi peluang kepada BN menjadi pemerintah dalam negara ini.
"Keputusan pilihan raya kecil Sibu adalah bukti bahawa sistem pemerintahan BN sudah tidak lagi menjadi pilihan kepada rakyat. Oleh itu Pakatan Rakyat sebagai sebuah parti yang membawa harapan baru untuk rakyat negara ini perlu diberi peluang untuk meneruskan perjuangan bagi menuju ke Putrajaya," kata Chong Eng ketika berucap di padang awam Bukit Teh di Bukit Mertajam semalam.
Turut hadir sama tewrmasuk Ahli Parlimen Parit Buntar, Mujahid Yusof Rawa dan Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Mohamad Sabu.
Chong Eng berkata walaupun BN menaburkan janji dan pelbagai rasuah politik semasa PRK Sibu kejayaan mereka di Hulu Selangor tidak berulang setelah kalah kepada Pakatan Rakyat di Sarawak.
Suara Keadilan
Bro, itu blog GAP dah jadi gaGAP la bhai...
ReplyDeleteitu blogger dah jadi bolo gger bhai...
itu orang tak skolah la bhai...
kalau dia melayu...mungkin dia asal punya orang la bhai... cuma melayu yang dah meloya la bhai...
kalau dia Islam... dia fahaman Hadahari la bhai...
wa kesian kat itu orang la ngan pencacai2/pengomen2 dan sewaktu ngan nyer la bhai...
kah kah kah kah kah....
Post a Comment
Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...
Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!