Perjanjian SYABAS : Apa yang UMNO/BN nak sembunyikan?

Pada 28 Jun Mahkamah Tinggi telah memerintahkan kerajaan persekutuan mengumumkan kepada orang ramai laporan audit dan perjanjian konsesi air yang ditandatanganinya dengan kerajaan negeri Selangor dan Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas).

Pesuruhjaya Kehakiman Hadhariah Syed Ismail berkata pendedahan dokumen itu tidak bercanggah dengan kepentingan negara dan awam.

Sebaliknya, kata beliau, ia akan memenuhi kepentingan awam kerana memaklumkan kepada mereka cara kerajaan berfungsi dan menggalakkan perbincangan tentang perkara berkaitan hal ehwal awam.- Berita penuh sila baca di SINI

Dan hari ini iaitu hanya tinggal lagi dua hari perjanjian konsesi air itu akan didedahkan kepada awam, Kerajaan Persekutuan telah menghalangnya..

Nampaknya pasti ada beberapa nama besar yang terlibat dalam meraih untung dari perjanjian ini yang hendak disembunyikan dari pengetahuan rakyat..


Putrajaya blocks Syabas information from going public

By Yow Hong ChiehJuly 02, 2010KUALA LUMPUR, July 2 — The High Court has granted the federal government a stay of its earlier order to declassify the water concession agreement with Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas).

Judicial Commissioner Hadhariah Syed Ismail said she granted the stay to ensure the federal government’s right to appeal to the Court of Appeal was not frustrated.

She explained that since the two Syabas documents would be revealed on Monday if she did not grant the stay, any filing to the Court of Appeal planned by the government would then be rendered moot.

The Malaysian Insider

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post