Ketua UMNO Bahagian terlibat dalam skandal seks?

PETALING JAYA: Khabar angin bertiup kencang mengenai seorang Ketua Umno Bahagian di Kelantan terbabit dalam skandal seks dengan seorang pemimpin Puteri Umno.

Berita itu terpapar dalam sebuah blog popular msomelayu.blogspot.com yang dimiliki oleh orang Kelantan sendiri sejak beberapa hari lalu.

Blog itu mendakwa kejadian itu dikatakan berlaku beberapa minggu lalu di sebuah hotel di Kota Bharu.

Bagaimanapun, beberapa pemimpin Umno Kelantan yang dihubungi hari ini mendakwa sebaliknya iaitu mereka tidak tahu menahu mengenai perkara itu.

Seorang ahli jawatankuasa (AJK) Umno Bahagian Kota Baru, Che Mansor Adabi Che Hassan mendakwa cerita itu adalah cerita lama yang berlaku beberapa tahun lalu.

"Beliau ialah bekas ketua Umno bahagian tetapi mereka sudah berkahwin," kata seorang ahli jawatankuasa Umno Bahagian Kota Baru, Che Mansor Adabi Che Hassan ketika dihubungi hari ini.

Apabila ditanya mengenai khabar angin terbaru, Che Mansor berkata, "saya tidak dengar pula."

Manakala Ketua Wanita Umno Bahagian Kuala Krai, Rohani Abdul Majid memberitahu, berita itu di luar pengetahuannya.

"Saya tidak dengar lagi, orang di sini pun tidak bercakap tentang hal itu. Mungkin khabar angin sahaja.

"Pemimpin Umno di sini (Kuala Krai) baik-baik semua," katanya sambil ketawa.

Naib Ketua Umno Bahagian Pasir Mas, Che Johan Che Pa berkata, beliau tidak mengetahui tentang perkara itu.

Katanya, berita-berita demikian hanya seronok didengar tetapi kesahihannya tidak boleh dipercayai.

MSO telah menulis..

Perkembangan Mengenai Seorang Ketua Bahagian Umno Terima Rasuah Sex

POSTING mengenai berita yang masih dalam penyiasatan, Umno Kelantan Bakal Terkejut Besar, ekoran seorang Ketua Umno Bahagian di Kelantan dikatakan menerima rasuah sex nampaknya menjadi berita hangat. Jumlah pelawat dan penjenguk ke blog Merah Tinta dan lain-lain blog yang link berita berkenaan juga meningkat ketara.

Saya sendiri jadi tidak senang duduk. Sehingga kini lima ketua bahagia Umno Kelantan atau wakil mereka menghubungi saya inginkan kepastian siapakah ketua bahagian berkenaan. Itu tidak termasuk penjenguk dan ahli politik termasuk ternama menghubungi menerusi SMS ingin mengetahui isi lanjut mengenai berita itu.

Ada yang merayu-rayu minta saya menyebut namanya. Berita itu nampaknya menganggu kepala banyak orang dan mengurangkan dosa pahala Ramadhan. Jelas dari ketua bahagia atau wakil mereka yang menghubungi saya kelihatan cemas dan bimbang. Kenapa? Hanya mungkin Mat Maslan yang tahu!

Dijelaskan setakat ini blog ini belum bersedia mendedahkan nama ketua bahagian berkenaan. Tunggulah siasatan selesai dijalankan. Walaupun gambar wajah ketua bahagian itu sudah ada dalam simpanan saya, tetapi belum 'tergamak' untuk mendedahkannya.

Yang agak lucunya dalam teka teki berbagai andaian dibuat. Paling melucukan ada orang tertentu menuduh ianya Mustapa Mohamed, ketua Umno Kelantan sendiri.

Di sebuah kedai kopi di Bachok berlaku bercakapan dan telahan berkenaan selepas terawih malam tadi. Seorang telah berseloroh mengatakan ia mungkin Mustapa Mohamed. Manakala seorang lain menolak keras. Bagaimana pun seorang pengujung kedai kopi membalas mengatakan, dalam politik tidak ada yang mustahil. Begitulah lapor sumber di Bachok.

Tambah beliau ada orang nampak warak tetapi perangai macam syaitan, ada pula yang perangai brutal tetapi beriman. seterusnya sila baca di SINI


Berita dari Free Malaysia Today

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post