Rakyat bosan dengan Pemimpin UMNO yang berkelahi?

Akhirnya Hishamuddin mengaku juga yang UMNO Terengganu itu sedang dilanda krisis..

Kata ketua badan perhubungan Umno Terengganu, Hishammuddin Hussein rakyat sudah bosan dengan kerenah pemimpin UMNO Terengganu yang berkelahi sesama sendiri.. tapi rasanya samada pemimpin UMNO itu berkelahi sesama sendiri atau tidak kebanyakkan rakya memang telah bosan dengan semua Pemimpin-pemimpin UMNO yang lebih mengutamakan membina kekayaan dengan kuasa yang ada dari membantu rakyat..

'Pemimpin Umno berkelahi buat rakyat bosan'

Bercakap kepada media selepas mempengerusikan mesyuarat Umno Terengganu, ketua badan perhubungannya, Datuk Seri Hishammuddin Hussein meminta pemimpin Umno supaya berhenti berkelahi sesama sendiri kerana rakyat sudah bosan dengan kerenah mereka.

Beliau menegaskan ketika diminta mengulas masalah yang berlaku di beberapa bahagian Umno, termasuk di Setiu, Terengganu.

Bahagian itu dilihat bermasalah setelah empat ADUN dalam kawasan Parlimen itu, tidak menghadiri persidangan perwakilan yang dirasmikan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, pada 16 Julai lalu.

Politik sesama sendiri, tegas Hishammuddin, perlu dihentikan dan tumpuan seharusnya diberikan kepada usaha membangunkan negara.

"Kita ada banyak lagi kerja untuk membina negara dalam dunia yang semakin sempit dan mencabar kini," katanya semalam, lapor Bernama.

Mesyuarat itu turut dihadiri Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said dan semua ketua Umno bahagian di negeri itu.

Hishammuddin berkata pemimpin yang melakukan sesuatu yang tidak berkisar kepada realiti politik hari ini, akan dinilai peranan mereka oleh pucuk pimpinan terutama dalam pilihan raya umum akan datang.

"Apabila kita nak menentukan barisan yang akan bersama-sama dengan kita pada pilihan raya umum ke-13 nanti, saya percaya semua ini akan diambil kira oleh pucuk pimpinan untuk menengahkan calon yang boleh diterima rakyat," katanya.

Katanya apa yang berlaku di Setiu menunjukkan Terengganu tidak terkecuali daripada menghadapi masalah yang perlu ditangani dengan baik.

"Kita tidak ambil tindakan terhadap mereka. Dalam hal ini jangan kata pihak pembangkang pun tidak ada masalah dalaman, tetapi kerana mungkin belum berkuasa, mereka dapat menyembunyikannya daripada orang ramai," katanya.


Malaysiakini

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post