UMNO jadi macam beruk telan mercun.

Bang Mat kata kat UMNO atau kata kat blogger Pro UMNO ni?? ayat kat bawah ni nampak macam kata kat blogger Pro UMNO saja..

"Umno tidak ubah seperti beruk yang menelan mercun sehingga mulutnya terpaksa dijahit kerana bahan itu meletup. Bila tuan beruk membakar mercun, dia baling ke atas, maka beruk ingatkan benda apa, lalu melompat dan terus memasukan ke dalam mulutnya.

Kan Blogger Pro UMNO selalu memainkan isu yang dikeluarkan oleh Utusan Malaysia tu tanpa usul periksa.. contoh terbaru isu Teo Nie Ching masuk ke surau.. depa kata bola tanggung tu.. kah.. kah.. kah.. blogger Pro UMNO tu macam beruk telan mercun tu lah.. Bila tuan beruk membakar mercun, dia baling ke atas, maka beruk ingatkan benda apa, lalu melompat dan terus memasukan ke dalam mulutnya. kah.. kah.. kah..


Umno jadi macam beruk telan mercun
Mohd Sabri Said

PERMATANG PAUH, 30 Ogos: Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Mohamad Sabu menyifatkan, Umno kini tidak ubah seperti seekor beruk yang tertelan mercun sehingga mulutnya terpaksa dijahit akibat letupan ketika bermain bersama tuannya.

Apa tidaknya, tambah beliau, semua bahan dakyah yang direka khas untuk memecahbelahkan PAS dan Pakatan Rakyat mahupun memperlihatkan kepada dunia bahawa PAS tidak patriotik terhadap negara akhirnya memakan diri Umno.

Katanya, kenyataan demi kenyataan pimpinan Umno dan Barisan Nasional (BN) semakin hari kian berkumandang di dada akhbar atau media elektronik menghentam PAS dan Pakatan Rakyat.

"Umno tidak ubah seperti beruk yang menelan mercun sehingga mulutnya terpaksa dijahit kerana bahan itu meletup. Bila tuan beruk membakar mercun, dia baling ke atas, maka beruk ingatkan benda apa, lalu melompat dan terus memasukan ke dalam mulutnya.

“Apa lagi, pecah mulut binatang tersebut," ujarnya sinis ketika berucap pada program Ihya Ramadhan Perdana di Tapak Ekspo Seberang Jaya, malam tadi.

Turut berceramah ialah Ketua Menteri Pulau Pinang , Lim Guan Eng dan Speaker Dewan Undangan Negeri, Datuk Halim Husain

Berucap dalam majlis anjuran Lajnah Penerangan PAS negeri itu, beliau berkata, rakyat kini sudah matang berpolitik dan tidak menunjukkan reaksi terhadap isu yang ditimbulkan Umno itu.

Katanya, Umno BN begitu cemburu apabila melihat PAS bersama DAP duduk sepentas bercakap soal kebajikan rakyat, penyelewengan, penipuan pemimpin Umno dan banyak lagi.

"Fenomena itu yang membimbangkan Umno dan BN. Mereka kecut bila berhadapan dengan pembangkang seperti PAS yang tahu di mana kelemahan parti asobiah itu," jelas beliau.

Menurutnya, ketakutan Umno kepada PAS bertambah teruk apabila PAS berjaya menubuhkan Dewan Himpunan Penyokong PAS yang kini berperanan sebagai sebuah sayap terbaru parti untuk berhadapan dengan BN pada masa depan.


Harakah Daily

1 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Asalam, Sebenar pemerintah yg di teraju oleh umno bn kini, sudah hilang arah,mereka mempergunakan isu yg non muslim masuk masjid. Betul2 malu dgn kerenah yg umno yg main, lebih lagi president islam? Apa terlalu certik islam umno ini. Kalau nak main politik jgn lah asek2 perkauman dan agama, isu yg sebegini membuat rakyat hilang keyakinan kpd umno. Ibarahim ali dgn perkasa nya, nak tuntut ak org melayu, yg mana dah hilang hak melayu ?????? Yang pasti perlembagaan yg ada masih hak tertulis di dalam nya. Dah 53 tahun umno di beri kepercayaan majoriti rakyat untk melaksana perlembagaan dan rukun negara, mungkin ada juga yg tercapai dan mungkin tidak, yg pasti org bumi masih ramai yg miskin, pm,tpm,raja,hampir semua menteri melayu, bagai mana ini masih berlaku?????? Siapa yang harus di persalahkan, rakyat, kerajaan umno, atau pun parti lawan, pkr,pas,dap??????? Bila mana kerajaan yg telah di amanah telah menjadi tidak amanah, akhir akan merosak segalan agenda bangsa dan negara ???? Cukuplah kita umno ini, Apa akan terjadi dgn pemerintah baru sekira umno bn tersungkur dalam GE13, apa kah amanah yg di beri tidak di nodai lagi????? Cukuplah dgn apa yg telah di lakukan umno bn selama ini, rakyat di perkudakan, menjadi alat untuk menentu kemenangan. Yakin rakyat akan senantiasa mendokong pemerintah yg amanah, terbuka, tolaransi,tidak rasuah,tida salah guna kuasa. Yang menjadi permasaalahan manusia ini mudah lupa, belum dapat itulah janji, bila dah dapat lain pula. Tq

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post