Gambar-gambar 'Islamic Fashion' kebanggaan Rosmah Mansor

Inilah gambar-gambar yang memaparkan 'Islamic Fashion' kebangaan Rosmah Mansor isteri Perdana Menteri..



Dada hampir terserlah...

"DPPP mengecam sekeras kerasnya tindakan Rosmah Mansor yang didapati menghina syariat Islam dan Nabi Muhammad SAW apabila salah satu fesyen mereka menulis nama Nabi dalam keadaan pakaian itu jelas mendedahkan sebahagian besar aurat mereka.

"Kita desak Rosmah bertaubat dan minta maaf kepada umat Islam secara terbuka," kata Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Nasrudin Hassan.

Katanya, bantahan berkenaan akan diadakan di masjid negeri seluruh Malaysia selepas solat Jumaat, 22 Oktober ini.

Demi Glamor Rosmah Sanggup Hina Islam


SHAH ALAM 21 Okt - Dalam usaha merebut perniagaan global dalam bidang fesyen Islam, isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor didakwa memperdagangkan agama dan tidak memperdulikan batasan syarak demi mengapai julukan 'jaguh busana Islam'.

Keadaan ini terserlah apabila beliau sebagai Penaung Festival Busana Muslim menghadiri pertunjukkan fesyen bagi memperagakan pakaian Islam di Monte Carlo, Monaco Ogos lalu bersama Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak tetapi bukan nilai budaya kesederhanaan agama yang ditonjolkan tetapi pendedahan aurat yang jengkel dan menjelekkan.

Pengerusi Biro Pemahaman dan Pemantapan Agama (Bippa) Parti Keadilan Rakyat, Dr Muhammad Nur Manuty berkata Rosmah terpengaruh dengan pendekatan apologetik apabila berdepan dengan isu pakaian cara Islam.

"Rosmah apologetik apabila cuba memperkenalkan fesyen islam di dunia Barat. Baginya kalau Barat ada fesyen, Islam pun ada fesyennya tersendiri. Justeru itu beliau gagal memahami apa yang dilakukan tanpa merujuk kepada pakar agana dan syariah apakah batasan sesuatu itu sehingga boleh membawa kepada perbuatan menghina Islam.

"Malah dalam usaha hendak mempromosi agendanya Islam di gunakan seweang-wenangnya," tegas Dr Muhammad









Puteri UMNO mungkin gemar fesyen begini..


Belakang yang terdedah..

Beberapa keping gambar yang diambil semasa pertunjukan fesyen tersebut telah dipaparkan dalam blog dan laman web yang mempamerkan wanita Barat memakai apa yang dianggap busana Islam tetapi tidak langsung mencerminkan keadaaan sebenar.







Perhatikan bagaimana nama Nabi Muhammad SAW ditulis..

Malah seorang peragawati memakai gaun panjang yang jarang dengan logo bertulisan Arab di dada dengan nama Nabi Muhammad SAW dalam posisi terbalik.

Pertunjukan fesyen yang dinamakan 'Islamic Fashion Festival (IFF) Gala Dinner and Fashion Show' diadakan di Monaco Sporting Club, Monte Carlo pada 10 Ogos lalu yang turut di hadiri Prince Albert II, penguasa Prinsipaliti Monaco.

Sejak dimulakan pada 2006, IFF telah mengadakan pertunjukan di Jakarta, Dubai, Abu Dhabi dan New York dengan memperagakan hasil karya fesyen lebih 200 pereka.









Berita : Suara Keadilan
Gambar : e-mail aku

17 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Astaghfirullahal 'azeem !!
    Bwk mengucap Rosmah !

    ReplyDelete
  2. Aku bukanlah alim sangat tapi tak jahil dalam bab-bab agama ni! malu aku nengoknya meluap darah akuuuu!!

    ReplyDelete
  3. yg logo tulisan nabi tu bkn stakat d dada.. tgok, d dkat kgkangnya pun ada..
    astaghfirullahalazim..

    ReplyDelete
  4. 1 penghinaan terhadap Islam secara terancang.

    ReplyDelete
  5. Rasanya kena tukar nama pgram dari Ilamic Fashion Festival kepada Satanic Fashion Festival. Sesungguhnya apa yang ditunjuk adlah pakaian2 ahli neraka.

    ReplyDelete
  6. Rosmah ni dah melampau.. langsung tak fikir dosa pahala... jahil sungguh..

    ReplyDelete
  7. SEMOGA ALLAH MEMBERI PETUNJUK KPD ROSMAH,NAJIB DAN SEMUA PENYOKONG2 MEREKA.

    ReplyDelete
  8. dia ni dah mengalahkan syiah pulak..!! tunggu laknat dr Allah jer la..

    ReplyDelete
  9. Mana Menteri dan Ulama2 muda Umno?..P la nasihat pemimpin anda..jgn jadi ulama suuk!

    ReplyDelete
  10. Jangan perjuangkan Islam dengan jalan yang "kotor".

    Fitnah lebih berat dari membunuh.

    Sila layari:

    http://penembak-tepat.blogspot.com/

    http://mymassa.blogspot.com/2010/10/fitnah-fuckatan-riot-sejak-bila-pas.html

    AL-Yarmouki

    ReplyDelete
  11. Buat Anonymous 10:40AM

    Penafian mereka itu sekadar menjadikan mereka ANJING politik..

    Yang dibicarakan ini ialah IFF di Monte Carlo yang dinaungi oleh Rosmah.. bukannya IFF di Jakarta..

    Kalau nak menjadi penyokong tegar sekalipun.. kalau perempuan itu hendak keneraka takkan hang nak ikut keneraka jugak..

    ReplyDelete
  12. Rosmah nak takut dosa apa dia rasa dia buat tu betul sbb nak takut apa aku the first lady..he...he..komplen tak jalan punya..nanti miss sorek lah...lps ni kita nak tenguk apa kata ulama muda umno yg ada ijazah, master dan PhD dlm bidang agama, mufti2 terutama mufti Perak yg Harus sana Harus sini, pemuda UMNO, Petera dan Puteri UMNO kalau mrk senyap bermakna mrk setuju lah PENGHINAAN KE ATAS RASULULLAH SAW - tunggu lah sama2 kita hadapi BALA dari Allah SWT yg akan turun tak lama lg
    selagi kita tak bertaubat dan memohon keampunan Allah krn mempersendakan KEKASIHNYA!...

    ReplyDelete
  13. rosmah ni mmg anjing la...berpuaka lak tu...dia mana tahu halal haram sbb dia ni islam pada ic jer tapi keluarga sendiri dia buang...anak sendiri dibomohkan...kalau dah tuhan dia duakan tak heranlah rosmah ni hidup bertongkat kan langit.....ayuh bangkit kita semua jatuhkan kerajaan dibawah pimpinan setan bertopengkan manusia ini....jangan perjudikan negara dengan pemimpin yang membawa bala dari Allah S.W.T ini....semoga jatuhlah kerajaan UMNGOK dan bangkitlah kerajaan islam yang baru...semoga negara kita tidak diturunkan bala di sebabkan oleh kejahilan pemimpin kita masa kini....

    ReplyDelete
  14. ya Allah ya Tuhan ku..sesungguh nya hamba mu ini berlindung kepda-Mu Ya Allah..dr fitnah2 dunia dan fitnah2 dajal serta konspiracy2 yg di buat oleh golongn2 dajal ini Ya-Allah.....amin

    ReplyDelete
  15. ya Allah ya Tuhan ku..sesungguh nya hamba mu ini berlindung kepda-Mu Ya Allah..dr fitnah2 dunia dan fitnah2 dajal serta konspiracy2 yg di buat oleh golongn2 dajal ini Ya-Allah.....amin

    ReplyDelete
  16. klo ade iman di dada. tak nye jadik mcm nih. terang2.. tak de nyer perlu tanye ahli agama.. tok,boleh ke tak kite buat mcm nih. heh, xde mknenye...
    lepas ni ape?? masakan pulak...?
    hah,lepas nih wain/alkohol diboleykan pulak ye.... rosmah? cer citer cer citer...
    bongoks. sume pemimpin takley pkai. benda camni pon tak ley settle/betolkan.. besar sgt ke dye.. smpi TAKOT.. cane dye ley kebal sgt nih??
    PERDANA MENTERI/suami???? ape cer? negara boley plk 'tadbir'..

    ReplyDelete
  17. rosemak nak glamer punya pasal,agama pun sanggup diperdagangkan.yang penting glamer..sok2 mati org bleh sebut apa dia buat.laki pun xbleh nak tegur dia sbb ada ilmu kebal..dasat ooooo

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post