Kenapa perlu kurang ajar Azmin?

Kenapa Azmin perlu menyindir Dr. Mahathir yang sedang sakit itu?..Kalau tak suka kepada Mahathir pun.. janganlah hingga bila dia jatuh sakit pun disindir pula.. kita sebagai orang Islam sepatutnya mendoakan agar dia lekas sembuh bukannya menyindir beliau yang sedang sakit itu..

Ini cuma menjelaskan kepada kita sikap menyimpan dendam yang ujud dalam diri Azmin. Kalau bencipun... janganlah jadi kurang ajar!!

Azmin dakwa Dr M pemimpin tersungkur
2010/10/04

KUALA LUMPUR: Calon Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mohamed Azmin Ali menyifatkan Tun Dr Mahathir Mohamad yang sedang menerima rawatan di Melbourne, Australia kerana jangkitan paru-paru sebagai pemimpin yang sedang tersungkur di negara itu.

Azmin membuat sindiran itu ketika berucap merasmikan mesyuarat agung tahunan cabang Gombak tanpa menamakan individu berkenaan. Beliau kemudian mengakui ia merujuk kepada Dr Mahathir ketika ditemui media selepas itu, malah menyifatkan sindiran itu lebih lunak dan sesuai untuk pemimpin berkenaan.


Ditanya kenapa membuat sindiran itu, Azmin berkata, ia disebabkan kedegilan Dr Mahathir bersekongkol dengan Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) yang didakwa memperjuangkan agenda perkauman sempit.

“Saya berharap Dr Tun Mahathir sebagai pemimpin yang sudah lama memimpin negara ini harus mengambil tanggungjawab besar kerana Malaysia akan lebih maju jika fahaman perkauman sempit tidak diamalkan dalam pemerintahan hari ini," katanya.

Sebelum itu, ketika ketika berucap di depan 145 perwakilan yang hadir pada mesyuarat berkenaan, Azmin berkata, jika PKR sebagai parti pelbagai kaum mahu menjadi parti yang maju, fahaman perkauman sempit seperti dibawa oleh perlu dihindari oleh semua ahli dan pemimpin parti itu.


Berita Harian Online

2 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Apa salahnya nak maki hamun orang zalim. Dia menzalimi rakyat bukan sehari dua, malah bertahun tahun. Kalau dia mendatangkan kecelakaan kpd rakyat dan negara, biarlah dia nak mampus sekali pun. Tak ingat ke dia hina Rasullullah saw, cadang ubahsuai Ai Quran mengikut keadaan semasa. Halang hudud dilaksanakan di Kelantan. Mengkayakan tokei judi V.Tan, Anakanda Krishna dan banyak lagi. Sekarang masanya untuk nak maki hamun dia, sebab dia tak pernah sedar perbuatannya. Inilah Melayu mudah lupa??????

    ReplyDelete
  2. Memang patut kita jauhi orang yang zalim. Pujian patut diberi pada orang yang undi dia di Jitra (titi Gajah)sehingga jadi Pm tapi rupanya inilah jadinya. Minta jauhi orang macam ni.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post