Muhyiddin, Janjimu Lebih Diperlukan Di Batu Sapi

Oleh Ustaz Idris Ahmad

Parti Islam Se-Malaysia PAS menganggap kenyataan Tan Sri Muhyidn Yasin selaku Timbalan Pedana Menteri Malaysia yang mengatakan kalau harapkan PAS untuk membawa kemajuan seperti mengharapkan bulan jatuh ke riba.

Ini satu kenyataan yang bersifat emosi, mungkin Tan Sri Muhyiddin baru keluar bertapa daripada Gua Tempurung terus ke Galas.

Mungkin beliau juga seorang yang buta maklumat dan tidak pernah melihat dunia Kelantan.

Kenyataan ini dikeluarkan untuk menutup kelemahan beliau sewaktu berjanji di pilihanraya kecil Manik Urai.

Ia merupakan satu mimpi yang menakutkan, kerana tidak terfikir ada pula pillihanraya kecil di Kelantan, kebetulan tidak jauh daripada Manik Urai. InsyaAllah rakyat Galas akan ajar pemimpin dan parti yang pandai menabur gula di bibir pada 4 hb Nov 2010.


PAS menasihatkan Tan Sri Muhyiddin pergilah ke Batu Sapi, janjilah biar banyak sikit. Kerana Batu Sapi di bawah negeri yang Umno perintah. Berapa ramai rakyat Batu Sapi yang perlukan rumah dan keperluan asas yang lain.

Usah buang masa di Galas. Rakyat Galas sudah tidak perlu kepada Umno dan orang-orang yang sama seperti Muhyiddin. Sabah di bawah Umno yang masih ketinggalan, nombor satu miskin dan diikuti oleh negeri Terengganu.

Kedua-dua negeri ini Umno yang memerintah dan mempunyai minyak, tetapi rakyatnya makan taik minyak. Sedangkan Kelantan yang diperintah oleh PAS, menduduki nombor enam, kemajuannya jauh berbeza dengan negeri yang Umno perintah.

Sepatutnya Tan Sri Muhyiddin kena merasa malu kenapa Sabah yang kaya dengan hasil mahsul bumi, tetapi menjadi negeri termiskin di Malaysia.

Pengundi Galas sudah selesa di bawah PAS dan Pakatan Rakyat dan mereka melihat keupayaan PAS memerintah Kelantan berbanding dengan Umno. Bercakap dengan penuh retorik ketika pilihanraya. Kemampuan PAS mentadbir Kelantan dengan baik tidak dapat dinafikan oleh mereka yang celik hati.

Sikap buruk kerajaan pusat di bawah Umno BN yang tidak hormat federalisme menyebabkan 118 projek kerajaan pusat tidak dilaksanakan sejak 1991 RMK 9. Inilah sikap busuk hati pemimpin Umno yang mengkhianat sesama bangsa, kerana perbezaan ideologi.


Ustaz Idris Ahmad
Ketua Penerangan PAS Pusat

3 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Assalamualaikum,Syamsul...

  Janji PAS pi mana di Kelantan???? hang tau dak apa PAS janji semasa PRU12...??????komen sikit..

  Janji PKR pi mana di Selangor???hang tau dah apa PKR janji semasa PRU12...??????komen sikit..

  Janji DAP pi mana di P.Pinang??? hang tau dah apa DAP janji semasa PRU12...??????komen sikit..

  Kalau tak beri..hang blogger cirit...hang tau cirit apa dia..kaki kencing...

  Dr kawan hang..Kg Pertama

  ReplyDelete
 2. Kalau aku kaki kencing.. hang log in blog aku buat apa.. Hang baca la Penanti Bangkit atau apa saja blog yang menyokong UMNO tu..

  Kawan aku tak akan salah eja nama aku..

  ReplyDelete
 3. hahahaaa....dia ni bodo betui laaa...ANAK SUNGAI DERHAKA dok kencing pun dia log in jugak...ni tandanya hang spesis sedar tapi tak boleh berubah...patut la dia sokong umno walaupun kena kencing...bangang sungguh anak sapa ni????

  aku pun anak sungai derhaka...

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post