Persidangan Wanita Pertama Dunia Ketiga kah ini?KUALA LUMPUR 12 Okt. - Sidang Kemuncak Wanita-Wanita Pertama hari ini bermula dengan ucaptama oleh isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor.

Seramai 15 Wanita Pertama menghadiri Sidang Kemuncak dengan tema “Anak Hari ini, Pemimpin Hari Esok” yang diadakan buat julung kali, turut dihadiri enam perwakilan Wanita Pertama dan 20 menteri.

Ucapan pembukaan pada kira-kira pukul 10 pagi dijadualkan berlangsung di Palace of Golden Horses, Seri Kembangan, dekat sini, diikuti dengan perbincangan panel yang akan dikendalikan oleh Mishal Husain, dari British Broadcasting Corporation’s (BBC).

Perbincangan panel membabitkan lima Wanita Pertama yang terdiri daripada Ernestina Naadu Mills dari Ghana, Lorna Golding dari Jamaica, Nyama Koroma dari Sierra Leone, Mercedes Lugo De Maidana dari Paraguay dan Thandiwe Banda dari Zambia. Sidang Kemuncak Wanita Pertama 2010 yang merupakan inisiatif isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor, memberi fokus kepada cara bagaimana keluarga, komuniti, dan kerajaan, boleh bekerjasama untuk mengilap potensi dalam setiap kanak-kanak.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak merasmikan Sidang Kemuncak itu di Seri Perdana malam tadi.
First Lady? paling menonjol disini.. ibarat sebutir kaca didalam
longgokan tanah merah....he..he..

Antara program yang dijadualkan untuk Wanita Pertama hari ini adalah majlis mengadap dan jamuan petang dengan Raja Permaisuri Agong Tuanku Nur Zahirah di Istana Negara dan pertunjukkan kebudayaan di Istana Budaya.


Berita : Bernama
Gambar : Rosmah Mansor

3 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. KAH...KAH...KAH..
  BADAK TU DAH LAH KAKI PERASAN..
  YANG NENEK GONDOL P MENYEBOK TU APA HAL..
  WEI MAMAK KUTTY PANGIL BALIK BINI KAU LAH..JANGAN BODOHKAN DIRI..
  NAK TOMPANG SEMANGKOK..

  ReplyDelete
 2. perasan btl la si rm ni..geli aku tgk..gila kuasa n gila glamour..kononnya ketua firts lady la tu.dia tk tau ke banyaknya orang nak trmntah tgk iklan first lady kt tv tu...

  ReplyDelete
 3. Sekejap gendut dan nampak tua, sekejap nampak muda dan berambut palsu. Mana satu muka sebenar dia ek? Aku rasa cam iklanchipsmore la plak.

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post