Jenapala Demo Lagi..

Sebelum itu, ada pihak yang telah nendakwa bahawa setiap peserta Demonstrasi yang menyertai Demo anjuran Jenapala sebelum ini telah dibayar dengan jumlah tertentu dan mereka telah dibawa ke Kuala Lumpur dengan dua buah bas.

Mereka juga telah menjanjikan satu sidang akhbar di kawasan Parlimen Permatang Pauh bagi mengecam Anwar dan Pemilihan PKR ini, malangnya bayaran bagi mengadakan Sidang Akhbar itu tidak mereka perolehi oleh itu mereka telah membatalkan hasrat mengadakan sidang Media itu.

Dakwaan dibayar itu mungkin benar, kerana beberapa orang individu yang terlibat dengan demo sebelum ini memang sedang mengalami masaalah kewangan.. terutama sekali yang membuka kedai gunting rambut di Seberang Jaya itu..

Lagi demo depan ibu pejabat PKR

Kira-kira 200 orang yang mendakwa anggota PKR berhimpun di hadapan ibu pejabat parti itu di Petaling Jaya bagi membantah proses pemilihan langsungnya yang didakwa tidak telus.

Diketuai bekas timbalan setiausaha agung P Jenapala, penyokongnya daripada 14 buah seluruh selangor hadir untuk protes ringkas selama 45 minit bermula pada jam 4.30 petang.


Mereka yang membawa kira-kira 20 kain rentang, antaranya berbunyi "Jenapala the true hero", "Keadilan yang tidak adil" dan "Shame on you Anwar".

Jenapala di dalam ucapannya menuntut supaya pemilihan diadakan dengan telus dan pemilihan ini tidak dapat diterima oleh ahli akar umbi.

"Jalankan pemilihan dengan telus. Parti (ini) cakap mengamalkan demokrasi dalam pemilihan, tetapi di mana perkataan itu lagi," katanya sambil mendakwa ahli PKR sudah ditipu dengan janji-janji kosong.

Beliau juga turut mendakwa bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim lebih mementingkan calon timbalan presiden Azmin Ali daripada anggota parti.

"Kalau hendak (Azmin) simpanlah untuk selama-lamanya," katanya menyindir.

Jenapala sebelum ini pernah mengadakan perhimpunan yang sama, dengan motif yang serupa di tempat itu.

Bagaimapun, ketika itu, jumlahnya hanya separuh daripada yang hadir hari ini.

Jenapala sebelum ini berhasrat bertanding timbalan presiden PKR tetapi pejabat agung parti itu berkata beliau bukan lagi seorang anggota.


Malaysiakini

2 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Cadangan saya ialah kalu tak suka cara PKR, ikut cara Zaid sahaja kerana tak menyusahkan orang lain. Lagipun Zaid belum ada pembantu dalam parti barunya

    ReplyDelete
  2. biasalah keling pondek pariah blum pegang kuasa dah jadi pembelot

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post