Di mana UMNO kuat, di situ Melayu merempat

Ketua Penerangan PAS Pusat, Idris Ahmad berkata, sebenarnya slogan Umno ‘Hidup Melayu’ perlu ditukar kepada slogan sebaliknya iaitu ‘Di mana Umno Kuat, Di situ Melayu Merempat’.

Cogankata atau Motto itu pernah dibincangkan di ‘Utara Online’ semasa kempen PRK Penanti suatu masa dulu, dibincangkan untuk dibuat Banner.

Memandangkan UMNO amat fobia dengan PRK semasa itu mereka takut untuk bertanding ketika itu mereka telah meminggirkan PRK itu.. jadi Banner dengan motto “Dimana UMNO Kuat, Disitu Melayu Merempat” itu tidak dibuat..

Ada benarnya motto itu…

Melayu perlu dibiarkan merempat agar mereka tidak berupaya atau tidak mampu untuk membayar bagi mendapatkan kemudahan internet bagi membaca berita selain dari berita-berita yang disiarkan TV3 dan Utusan.


Jika sumber berita mereka hanyalah dari TV3 dan Utusan sahaja, ini akan memudahkan kerja-kerja Ahli-ahli UMNO untuk memperbodohkan penduduk yang dibiarkan miskin dan merempat itu.

Melayu juga perlu dibiarkan merempat supaya setiap kali datangnya Pilihanraya, UMNO boleh memberikan bantuan Kain Pelikat atau Kain Batik berserta RM50 seorang bagi setiap penyokong mereka.. ada sumber mengatakan sebenarnya bukan RM50 dan Kain tapi.. RM250 seorang pengundi, biasalah pemimpin UMNO.. kalau tak ambil komisyen bukannya pemimpin UMNO..

Dengan itu Melayu yang telah diperbodohkan oleh UMNO itu akan merasa terhutang budi.. lantas memberikan undi mereka kepada UMNO/BN....


Di mana Umno kuat, di situ Melayu merempat
Harakahdaily

KUALA LUMPUR, 2 Dis: Ketua Penerangan PAS Pusat, Idris Ahmad berkata, sebenarnya slogan Umno ‘Hidup Melayu’ perlu ditukar kepada slogan sebaliknya iaitu ‘Di mana Umno Kuat, Di situ Melayu Merempat’.

Ini, katanya kerana banyak kawasan tanah milik orang Melayu disebabkan Umno.

Katanya, pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3 juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995).

Ini, katanya bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun.

“Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang Melayu.

“Kalau tidak disekat, maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja,” ujarnya.

Tambahnya, pada 13 Jun 2008 akhbar Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor.

Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera.

“Ini siapa punya angkara? Pakatan Rakyat atau Umno?” soalnya.

Di samping itu, menurutnya, Umno sebagai tonggak BN akan membuat apa sahaja untuk meraih sokongan rakyat dalam pilihan raya.

“Semua diktator di dunia, perkara yang paling mereka gerun ialah seksa di dunia, iaitu hilang kuasa.

“Pemimpin Umno semakin gelisah untuk menghadapi hari-hari tua yang berada di hujung senja,” ujarnya.

Katanya, puas mereka memutar isu untuk meyakinkan rakyat walaupun terkena di batang hidung mereka melalui pendekatan matlamat menghalalkan cara.

Tambahnya, isu yang rancak dimainkan di dalam media ialah isu Melayu semakin terhakis kerana Pakatan Rakyat semakin kuat, dan Umno pula tidak larat.

Mereka, katanya menggunakan media televisyen terutamanya untuk menggambarkan bahawa yang boleh menjaga kepentingan Melayu dan Islam ialah Umno.

“Pemimpin Umno silap, dunia sudah berubah dan rakyat sudah celik sejarah terutama mereka yang terpelajar.

“Mereka yang buta maklumat semakin pupus di atas dunia ini, insya Allah generasi yang celik maklumat akan membuat perhitungan dengan pemimpin Umno,” katanya.

Tegasnya, generasi itu tidak akan membiarkan setengah abad kedua negara ini diperintah oleh perakus harta negara yang merompak secara terhormat.

1 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Ayuh kita golengkan kerajaan BN UMNOGOK yg oppsessi pada ketuanan melayu pada Pru13 nanti,kita gantikan kerakerajaan BNumno kpd PAKATAN RAKYAT,YG BELUM SEDAR ELOKLAH SEDAR,undilah PKR/DAP/PAS mari kita tolak parti kerajaan sekarang...utk hidup senang..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post