Debat : Akan berlangsung di Perlis?

Mungkinkah akan berlangsung debat ini di negeri Perlis? Bukan debat diantara Najib dan Anwar lah.. tapi debat antara Penyokong Md Isa dan penyokong Shahidan..

Nak tunggu Najib sahut cabaran Anwar untuk bedebat? jangan haraplah.. Najib tak ada Rosmah mana dia berani...

Aku rasa aku nak cadangkan kepada Anwar Ibrahim supaya membenarkan Najib membawa Rosmah dan penasihatnya APCO bersama keatas pentas bagi berdebat..


Penyokong Md Isa cabar penyokong Shahidan berdebat
Muhayat Jasmin

PADANG BESAR, 19 Jan: Konflik yang melibatkan Ketua Penerangan Umno Perlis, Datuk Hashim Suboh dengan Ahli Jawatankuasa Umno Bahagian Padang Besar, Ali Ismail terus berlanjutan dengan perkembangan terbaru timbulnya desakan supaya diadakan perdebatan antara kedua-dua pihak berhubung isu 'mentalkinkan Umno Perlis' yang hangat diperkatakan baru-baru ini.


Menurut sumber dalaman Umno negeri itu kepada Harakahdaily, cabaran supaya Hashim yang dilihat menyebelahi bekas menteri Besar, Datuk Seri Shahidan Kassim menerima pelawaan Ali sebagai penyokong Menteri Besar, Datuk Seri Isa Sabu untuk berdebat, telah diusulkan dalam mesyuarat Umno Bahagian yang diadakan pada minggu lalu.

Cabaran itu dikatakan bertujuan merungkai segala permasalahan yang timbul dan isu yang melibatkan Umno Negeri Perlis.

Isu 'mentalkinkan Umno Perlis' dikatakan tercetus dalam satu majlis melibatkan sebahagian pemimpin vateran Umno Perlis yang kecewa dengan tindakan Umno pusat yang masih lagi mengekalkan Md Isa sebagai Pengerusi Umno negeri.

Keadaan dikatakan lebih parah apabila Shahidan yang dilihat tidak sehaluan dengan Md Isa dilantik pula sebagai timbalan pengerusi mengantikan tempat Datuk Zahidi Zainul Abidin.

Shahidan sendiri seperti dilaporkan media pernah mendakwa keputusan mengekalkan Md Isa sebagai pengerusi mempunyai kaitan dengan campur tangan pihak tertentu.

Malah beliau turut mempersoalkan sejauh mana Indeks Petunjuk Prestasi (KPI) dijadikan penanda aras oleh pucuk kepimpinan Umno terhadap pencapaian seseorang pemimpin, terutama di negeri itu.

Shahidan juga secara terbuka mengakui sukar untuk bekerjasama dengan Md Isa yang disifatkan merampas jawatannya sebelum ini.

"Jika tanya pasal gandingan, bagi saya itu suatu yang mustahil terutama untuk bekerjasama dengan individu yang saya lihat sebagai 'menyamun' jawatan saya sebelum ini," kata Shahidan lapor sebuah akhbar arus perdana.

Sementara itu perlantikan Shahidan pula mendapat tentangan penyokong Zahidi yang mahu beliau terus dikekalkan sebagai timbalan pengerusi.

Sehubungan itu pemarhati meramalkan konflik antara 'team' Shahidan dan 'team' yang menyokong Md Isa akan tidak akan berhenti dalam masa terdekat, malah dipercayai kedua-duanya akan lebih agresif menjelang pemilihan pimpinan peringkat cawangan-cawangan yang akan bermula Mac nanti.


Harakahdaily

4 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. anwar dah demam...takut..kejap nak kejap tak nak...Ummi ajak anwar debat, asal tak sahut? takut? dengan Najib berani, dengan Wanita bernama Ummi takut! porah!!

  ReplyDelete
 2. Ketinggalan zamannya budak ghostwriter ni.. tak baca suratkhabar ka? Berita pasal tak nak berdebat tu rekaan Bernama semata-mata..

  Pasal Umi hafilda tu.. selepas Najib.. pasal Anwar cabar Najib dulu tak ada kena mengena dengan umi hafilda tu..

  ReplyDelete
 3. Lembab sungguh GHOSTWRITER tersedar dari lena. Orang dah masuk bab hadapan, kau masih dok terjengah-jengah bab awal. Ada hati nak mengulas...Citpodah ini Umngok Gengbang

  ReplyDelete
 4. itulah kakitangan awam dah kecut peliq dgn najip apa yg dia buat semua bagus sama dgn pak othmaq(pak jabir)apa yg umnogok buat semua bagus,merogol pun bagus isteri dirogol pak menteri lagi bagus...kahkahkah..

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post