GEMPAR!! Adakah ini Pocong yang ditemui wartawan Sinar? (Video inside)

AMARAN!! Bagi yang mempunyai sakit jantung atau lemah semangat anda dilarang menonton video diakhir entry ini..

Wartawan terserempak pocong

KULIM HI- TECH - Kira-kira 20 tahun dulu, kawasan Kulim Hi-Tech adalah sebuah ladang kelapa sawit dan getah.

Seorang penduduk mahu dikenali sebagai Ghani berkata, sebelum kawasan berkenaan dibangunkan, terdapat beberapa rumah ibadat dan kubur dalam ladang terbabit. Kebanyakan tempat dipercayai didiami makhluk halus.

Seorang pengawal keselamatan, Hamid Ismail 62, berkata, dia pernah ternampak lembaga menyerupai seorang perempuan yang memakai baju kebaya biru di tingkat tiga di bangunan tempat dia bertugas.


Menurutnya, dia tergamam apabila melihat lembaga itu dan mengarahkan nya turun ke tingkat bawah bangunan. Apabila tiba di tingkat bawah, dia menunjukkan jalan keluar kepada lembaga itu dan mengiringinya. Lembaga itu kemudiannya berjalan menghala ke bekas lombong yang terletak bersebelahan bangunan di mana dia bekerja.

“Cukuplah hantar saya di sini. Itulah yang dikatakan lembaga itu kepada saya. Saya tergamam dan memaklumkan kepada beberapa pengawal keselamatan lain, tetapi tidak ada siapa percaya,” katanya.

Sementara itu, Rosli Hashim yang bertugas sebagai pengawal keselamatan hampir setahun di Kulim Hi-Tech berkata, dia pernah terserempak dengan lembaga putih berambut panjang, duduk di sebelahnya ketika sedang berehat di dalam kereta.

Terbaru, seorang wanita berusia 20-an yang baru pulang kerja kira-kira jam 2.45 pagi, terkejut apabila ternampak hantu pocong duduk di kerusi belakang sebuah kereta Kancil yang lalu di jalan raya.

Misteri hantu pocong masih kuat diperkatakan sehinggalah Sinar Harian sendiri pergi ke lokasi di mana kejadian aneh itu sering berlaku.

Kira- kira jam 11.45 malam, wartawan Sinar Harian bersama seorang rakan pergi menemui beberapa saksi yang pernah berjumpa dengan lembaga di sekitar kawasan berkenaan. Sinar Harian kemudiannya pergi ke kawasan lombong di mana seorang wanita berbaju kebaya biru dikatakan pernah kelihatan.

Kira-kira jam 12.35 pagi, dengan menggunakan bumbung kereta sebagai tripod, pocong tadi berjaya dirakamkan dengan lebih jelas.

Sinar Harian mengesahkan misteri penemuan pocong di Kulim Hi-Tech adalah benar, sepertimana yang diceritakan orang ramai.- Sinar Harian


6 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post