Jawablah Rais… Kenapo sonyap ajo??

Kisah atau tragedy malang buat seorang perempuan ini telah dikatakan berlaku pada sekitar 1997 dan ianya telah timbul pula pada akhir 2010 berikutan pendedahan oleh WikiLeaks.

Kisah yang menceritakan kepada kita semua betapa sebagai seorang amah yang menjaga hal ehwal keluarga tuannya itu, beliau juga terpaksa melayan nafsu seks tuannya itu kerana terpaksa..

Pendedahan oleh WikiLeaks ini telah ditulis oleh oleh Rocky Bru yang merupakan Pengarang kepada Malay Mail didalam blognya seterusnya BigDogDotCom pula mendedahkan laporan penuh oleh Migrant Care yang berpangkalan di Jakarta.


Pendedahan dari mereka itu menjadikan mereka sebagai sasaran serangan oleh Blogger Pro-UMNO yang setia kepada pemimpin UMNO membuta tuli kerana pada anggapan mereka pendedahan ini adalah tidak tepat pada masanya dan memberikan peluru kepada pihak Pakatan Rakyat dalam menghadapi PRK DUN Tenang.

Sebagaimana blogger-blogger Pro-UMNO itu mempercayai pendedahan oleh WikiLeaks yang mengatakan Anwar masuk perangkap liwat itu, mereka juga sebenarnya tidak bersikap Hipokrit bila menghadapi pendedahan oleh Wikileaks mengenai Menteri yang merogol amahnya ini..

Ketika WikiLeaks mendedahkan mengenai kes tuduhan liwat keatas Anwar Ibrahim boleh dikatakan seluruh Media yang menjadi talibarut UMNO telah menyairkannya, memaksa rakyat mempercayai pendedahan itu biarpun ianya tidak mendedahkan adakah benar Anwar Ibrahim meliwat Saiful.

Namun apabila nama pemimpin UMNO pula didedahkan mereka berusaha menyembunyikannya sebaik mungkin tetapi mereka terlupa bahawa bangkai babi tidak boleh ditutup dengan tudung saji saja..

Terima Kasih diucapkan kepada Tun Mahathir yang telah berjasa dalam menyediakan prasarana IT melalui Multimedia Super Corridor agar rakyat mudah mendapatkan maklumat dari alam cyber.

Dalam isu ini juga Malaysiakini yang kebiasaannya terkehadapan dalam sebarang berita dilihat agak jauh terkebelakang jika dibandingkan dengan HarakahDaily yang telah memainkan isu ini sejak dari minggu lepas lagi..

Nama Datuk Seri Utama Dr Rais Yatim itu tidak disebut sama sekali didalam pendedahan oleh Rocky Bru itu, ianya dikesan secara tidak sengaja sebenarnya kerana nama tersebut telah dihitamkan, ianya bermula kerana sikap ingin tahu dan melihat nama siapa yang dihitamkan itu.

Memang sukar pada mulanya untuk mempercayai apa yang dilihat disebalik garis yang hitam itu kerana Menteri ini biasanya bercakap dalam nada yang kelihatan lembut gigi dari lidah..

Imej dokumen itu telah dibesarkan dan dalam meneliti nama yang dihitamkan itu dokumen yang terakhir , bayang nama tetap kelihatan biarpun ianya telah dihitamkan.. sila lihat di SINI.

Kini isu ini telah berlanjutan melebihi satu minggu dan masih tiada sebarang penafian dari penama yang telah dilaporkan merogol amah yang telah bekerja hampir lapan tahun untuk keluarganya itu.

Pada kebiasaannya Menteri ini merupakan seorang Menteri yang agak vocal dan terdepan dalam membicarakan tentang sesuatu isu terutama sekali yang melibatkan Pakatan Rakyat.

Sekarang kenapo sonyap ajo??

Pada 5 Januari 2011 ini edyesdotcom melaporkan (baca di SINI..) Chegu Bard dan Aoladiriti Anak Muda Malaysia (SAMM) akan mengadakan satu sidang media bagi mendedahkan pula Dokumen mengenai Menteri yang merogol amah ini dan seterusnya satu laporan polis akan dibuat terhadap Menteri yang bernafsu binatang itu.

Bersamalah kita nantikan apakah Sidang Media oleh Chegu Bard itu akan berjalan lancar tanpa sebarang gangguan dan adakah laporan polis itu akan digunakan oleh pihak Polis untuk menyiasat yang didakwa merogol amah itu atau pihak Polis akan menyiasat Chegu Bard pula kerana menyerahkan dokumen itu kepada mereka.

Bersamalah juga kita nantikan adakah Datuk Seri Utama Dr Rais Yatim akan menjawab tuduhan terhadap beliau atau bersikap memekakkan telinga..

Selagi isu ini tidak dijawab dengan fakta-fakta yang boleh menafikan kesahihah dokumen laporan terhadap beliau itu percayalah isu ini akan dibawa ke DUN Tenang bagi rakyat membuat penilaian seterusnya dibawa pula ke PRU 13 bagi rakyat mengadili sendiri Datuk Seri Utama Dr Rais Yatim itu..

Jawablah Rais… kenapo sonyap ajo??

Kalau takut nak buat sidang media sahutlah cabaran PKR supaya bersumpah laknat (baca di SINI).. jangan pegang Al-Quran macam si Saiful tu buat tapi junjung Al-Quran.. junjung Al-Quran yang asal yang telah ditulis diatas kulit-kulit lembu dan pelepah-pelepah tamar itu..

Biar semua orang Melayu yang mempercayai sumpah laknat Saiful itu percaya bahawa Datuk Seri Utama Dr Rais Yatim itu tidak pernah merogol amahnya….

1 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Baik bersabarlah semua rakyat2ku,suatu hari nanti waa akan dedah seluar dlm ku satu persatu.tentang jawapan skandal rogol bibik tu kena tanya sama umnogok biar mereka yg akan jawab..tenang2..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post