Berapa puluh orang yang meliwat Saiful ni?

18 Feb lepas Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur digemparkan dengan pengakuan pakar DNA, Ketua Unit Jenayah Berat Jabatan Kimia, Dr Seah Lay Hoong bahawa sample DNA yang diambil daripada tubuh pengadu, Mohd Saiful Bukhari Azlan mungkin membabitkan 10 lelaki.-sepenuhnya sila baca di SINI..

Hari ini pula..

Dua lagi DNA misteri ditemui pada tubuh Saiful

KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur digemparkan dengan pendedahan peguam Anwar, Ram Karpal Singh bahawa pihaknya menemui dua lagi DNA misteri pada tubuh pengadu, Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Jumlah itu, termasuk tiga DNA yang ditemui Ketua Unit Jenayah Berat Jabatan Kimia, Dr Seah Lay Hoong, bersamaan jumlah hampir separuh pasukan bola sepak, kata Ram.

“Saya akan kemukakan kemudian terdapat sekurang-kurangnya DNA dua lagi lelaki misteri ditemui. Ia signifikan kerana ditemui pada tempat yang signifikan.


“Satu di kawasan berhampiran dubur (peri-anal), satu lagi di kawasan atas rektum. Dr Seah temui tiga, saya temui lagi dua (berdasarkan graf elektroferrogram),” kata Ram Karpal ketika di temui pemberita di luar mahkamah.

Sebelum ini, peguam Anwar memberitahu mahkamah berdasarkan kombinasi DNA yang ditemui, wujud kemungkinan terdapat 10 DNA lelaki ditemui pada tubuh Mohd Saiful.

Menjelaskan beliau perlu mengesahkannya sekali lagi, dua lagi DNA lelaki misteri tersebut ditemui pada seluar hitam milik Saiful dan calitan kapas kawasan bawah rektum yang ditandakan sebagai B9.

Berikut kronologi soal balas peguam Anwar terhadap Pakar DNA, Ketua Unit Jenayah Berat Jabatan Kimia, Dr Seah Lay Hoong berkisar mengenai penemuan DNA lelaki misteri ketiga pada tubuh Saiful.

14.45 petang – Dr Seah gagal menjelaskan peratusan ekstrak DNA dalam sampel B5, calitan putik kapas yang mengandungi DNA Saiful Bukhari, Lelaki Y dan seorang lelaki misteri sewaktu ditanya Ram Karpal.

“Berapakah peratusan kehadiran DNA pada B5?” tanya Ram Karpal.

“Saya tak dapat jawab tanpa rujuk hasil analisa saya,” jawab Dr Seah.

“Ada bawa hasil analisa?”tanya Ram Karpal lagi.

“Tiada,” kata Dr Seah.

Pada ketika ini, pakar DNA Australia, Dr Brian McDonalds menggeleng-gelengkan kepala beliau.

14.20 petang – Peguam Anwar, Ram Karpal Singh menyambung soal balas Dr Seah.

14.19 petang – Mahkamah bersidang semula

14.16 petang – Marisa Regina Fernando, anak perempuan kepada Christopher fernando, peguam yang mewakili Anwar pada perbicaraan Fitnah I, dilihat hadir ke mahkamah.

12.07 tengahari- Mahkamah ditangguh untuk berhenti rehat dan bersambung semula jam 2 petang.

11.58 pagi – Ram Karpal minta mahkamah ditangguhkan. Hakim Mohamad Zabidin Mohd Diah arah mahkamah diteruskan sehingga 12.30 tengahari.

11.54 pagi- Ram Karpal bertanya kenapa DNA lelaki misteri ketiga tidak dianalisa Dr Seah. Menurut Ram Karpal, tidak mustahil DNA lelaki ketiga kepunyaan pegawai penyiasat, DSP Jude Blacious Pereira.

“DNA lelaki ketiga boleh jadi milik DSP Jude bukan?” tanya Ram Karpal.

Dr Seah hanya tersenyum simpul mendengar soalan Ram Karpal tersebut. Seterusnya, Ram berkata Dr Seah hanya menganalisa DNA berdasarkan sampel rujukan yang diberikan kepada beliau dan mengecualikan DNA yang tidak termasuk dalam sampel rujukan. Sampel rujukan yang dimaksudkan adalah B10, yang mengandungi darah Saiful Bukhari.


Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=7312

1 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Hanya Allah SWT yang maha mengetahui sebenar-benarnya! Kalau dilihat pada bukti-bukti ciptaan manusia ini... nampak sangat fitnahnya. Durjana dan laknat kepada perancang fitnah ini!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post