Chong Wei menang kerana Semangat dari Rosmah??

Jadi macam blog untuk Rosmah pulak Blog aku hari ni.. ahh.. tak pedulilah..

SHAH ALAM 15 MAC : Juara All England Lee Chong Wei menelefon isteri Perdana Menteri Rosmah Mansor yang telah menjanjikan pemain itu “hadiah istimewa” jika beliau menang dalam pertarungannya menentang Lin Dan kelmarin, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Pada malam itu, isteri saya telah memberi semangat kepada beliau (Chong Wei) dan berjanji akan memberi hadiah istimewa sekiranya menang. Saya juga dapat bercakap dengan Lee Chong Wei dan turut berjanji akan memberi hadiah sekiranya beliau menang,” Najib dipetik sebagai berkata oleh Bernama.


Atas kemenangan 21-17, 21-17 itu, Chong Wei diberikan sebuah jam tangan oleh Rosmah. Najib pula menghadiahkan pemain no 1 dunia itu RM100,000 unit amanah saham Permodalan Nasional Berhad (PNB).

Majlis berlangsung di Seri Perdana di Putrajaya hari ini, sebaik sahaja Chong Wei kembali pulang dari London.,

Rosmah adalah Penaung Persatuan Badminton Malaysia (BAM).

Najib menyifatkan panggilan telifon Chong Wei kepada isterinya itu sebagai satu “tabiat” sebelum bertanding, untuk mendapatkan kata-kata semangat.


TVS News

8 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. bln depan, universiti aku ada final exam. nk kna telefon kak ros juga ka?

    ReplyDelete
  2. Buat Anon 8:39..

    Sebaiknya begitu.. tak payah study teruk-teruk..

    Mana tahu berkat semangat Rosmah terus lulus.. ha..ha..ha..

    ReplyDelete
  3. Tahniah CW. Dapat juga hisap susu chap dada....hehehe...

    ReplyDelete
  4. Kalau macam nie...setiap kali CW menag pasti dia syok kan sebab selalu boleh dok tembab muka dia kat tetek dinasour ROSMAH tu...kahhh..kahh..kahhh..kahh...Najib mana boleh kata apa sekarang nie kalau ROSMAH nak peluk mana2mana jantan pun sebab kes dia dgn wanita MONGOLIA dah kantoi....banyak orang dah tau....hahaha...apa lah malangnya negaraku MALAYSIA punya pemimpin jenis macam HARAM JADAH

    ReplyDelete
  5. kalau dah menang tu...

    kalau kalah tak de pulak bunyi..

    ReplyDelete
  6. " wah! Sejuk nya soya bean engkau, Engkau baru keluar dari peti ais kah ? "

    ReplyDelete
  7. " wah! Sejuk nya soya bean engkau, Engkau baru keluar dari peti ais kah ? "

    ReplyDelete
  8. sebenarnya tu lah hadiah istimewa dari kak mah untuk CW...pelukan istimewa dari kak mah...meluat aku tengok...dari dulu sampai sekarang tak pernah berubah walaupun ramai orang mengata...kak mah ni mmg tak de sensitiviti langsung...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post