PERKASA sudah tak perkasa lagi.....

KUALA LUMPUR, 29 Mac — Ketua Wira Perkasa Arman Azha Abu Hanifah, antara pemimpin yang dilihat lantang bersuara selepas Presiden mereka Datuk Ibrahim Ali, disebut-sebut akan melepaskan jawatan tersebut dalam waktu terdekat ini.

Jika ia disahkan, Perkasa dilihat berhadapan dengan satu lagi keputusan mengejutkan selepas keputusan Ketua Wiranita Raihan Sulaiman Palestine memutuskan untuk meletakkan jawatan beliau bulan lalu.

Bagaimanapun keputusan Raihan itu belum diterima oleh Ibrahim sehingga kini.


The Malaysian Insider difahamkan Arman Azha, yang seringkali berada di barisan depan dalam perhimpunan dan perarakan berkaitan usaha membela orang Melayu, memutuskan demikian ekoran perkembangan dalaman Perkasa.

Arman Azha ketika dihubungi The Malaysian insider enggan menafikan ataupun mengiayakan dakwaan tersebut. S

ebaliknya kata beliau, tunggu sehingga penjelasan petang ini. “Esok pukul 4 petang (ada) sidang media,” kata beliau ringkas kepada The Malaysian Insider menerusi satu e-mel semalam.

The Malaysian Insider tidak dapat mengesahkan sama ada ia petanda wujudnya pergolakan dalam Perkasa, diterajui Ibrahim yang juga Ahli Parimen Bebas Pasir Mas.

Selain Ibrahim, Arman Azha merupakan salah seorang pemimpin Perkasa yang begitu lantang bersuara terutamanya dalam isu-isu yang membabitkan hak dan keistimewaan orang Melayu dan Bumiputera.

Perkasa atau Pertubuhan Pribumi Perkasa adalah sebuah pertubuhan ditubuhkan tiga tahun lalu bagi menyediakan landasan bagi kaum pribumi untuk menegakkan hak-hak mereka tanpa mengira fahaman politik.

Perkasa juga akan bertindak sebagai badan berkecuali untuk menangani isu-isu semasa yang membabitkan kaum pribumi termasuk soal kontrak sosial dan hak keistimewaan orang Melayu dan Bumiputera.

Beberapa pemimpin Perkasa yang dihubungi menafikan adanya masalah atau perselisihan dalam pertubuhan bukan kerajaan itu membabitkan Arman Azha.

“Tiada apa-apa masalah. Kami tidak dengar apa-apa, lagipun Arman Azha tidak kata apa-apa setakat ini,” kata seorang pemimpin kanan sambil merujuk kepada kehadiran Ketua Wira Perkasa itu pada konvensyen ekonomi Bumiputera anjuran pihaknya di PWTC kelmarin.

Dalam pada itu, Raihan ketika dihubungi lewat semalam mengesahkan beliau telah memutuskan untuk berundur daripada jawatan tersebut.

“Saya sudah meletakkan jawatan tetapi Presiden belum terima keputusan saya lagi,” kata beliau sambil menolak keputusan itu ada kaitan dengan andaian bahawa wujud masalah dalam pertubuhan tersebut.

“Tidak, tidak. Keputusan saya ini kerana sebab peribadi saya, saya tidak dapat memberi tumpuan penuh . . .

Perkasa bergerak dengan baik, tiada masalah,” katanya yang dilantik ke jawatan itu dua tahun lalu. “Walaupun saya letak jawatan, saya masih ahli Perkasa,” kata Raihan lagi.

Kedudukan sayap-sayap Perkasa adalah jawatan lantikan.


The Malaysian Insider

4 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Tak dapat cukup duit maka merajuk pula...semuanya kerana $$$$$$$$

  ReplyDelete
 2. win win malaysiansMarch 29, 2011 at 7:08 PM

  PERKASA kalau perkosa adalah pulusss masukkkk,tak baik kita kututk amran dia bulum dpt pulussss lagi kesian,kata2 dia nak bela melayu,semua ditong sampahkan umnogok,bagi peluang dia nak bela melayu yg selalu mencacai najis utk fulusss masukkkk kah,kah,

  ReplyDelete
 3. Amran buruk orang PERKASA,
  Macai Ibrahim Ali Presiden PERKASA,
  bergambar dengan awek tunjuk PERKASA,
  letak jawatan, ade org heran dgn PERKASA?


  *Aku seriously, tgk muka baluk ni aku nak tergelak..sorry..pantun aku kali ni tak berapa cantik...hahah..sebab aku dah banyak gelak...

  ReplyDelete
 4. PR tak payahlah ngendeng dia ni. Buat perabis boreh aje.

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post