Ummi Hafilda saman Baginda Minda, Malaysiakini RM100j



KUALA LUMPUR 17 Mac – Saksi utama kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 1998 iaitu Ummi Hafilda Ali hari ini memfailkan writ saman untuk menuntut ganti rugi RM100 juta terhadap ahli perniagaan Baginda Minda ekoran artikel fitnah yang disiarkan oleh portal propembangkang, Malaysiakini yang didakwa menjatuhkan maruahnya.


Umi Hafilda selaku plaintif menamakan Nor Azman Abdullah @ Baginda Minda dan Mkini Dotcom Sdn. Bhd. masing-masing sebagai defendan pertama dan kedua.

Writ saman dan pernyataan tuntutan itu difailkan melalui firma guaman Tetuan Sahrihan & Hamdan pada pukul 1.30 petang di kaunter pendaftaran Mahkamah Tinggi di sini.

Plaintif turut memohon perintah injunksi untuk menghalang defendan secara sendiri atau melalui ejen, pekerja, wakil atau sesiapa pun daripada mengucapkan perkataan fitnah atau menulis atau menyebarkan atau menerbitkan artikel fitnah atau yang serupa dengannya dalam portal berita itu atau media-media cetak lain.


Lidah Rasmi UMNO

5 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. korang ada selera tak dengan minah ni?

    ReplyDelete
  2. Kalau bagi free pon kena pikiaq dua kali. Bukan pasal paras rupanya,tapi perangainya fulamak....takut bai nak berdepan..hehehe boleh lintuk dibuatnya...

    ReplyDelete
  3. Cik Ummi! Hang tibai orang lain tak pa no tapi bila ada orang nak tibai hang...bukan main lagi hang saman sampai RM100 juta. Azwan hang bole la tumpang, adik hang tu tak lama lagi akan jadi jutawan.

    ReplyDelete
  4. Tengok body language dia, macam dah tersepit.. Terpaksa saman, kalau tak, kena kata menipu pulak, kalau baginda saman balik 100j . Cos jadi $ 200j kalau tewas kena bayar kos mahkaman dan lawyer kurang2 pun 25% atau RM1/2 juta. Ummi tak silap langkah kh?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post