Video Lucah : Dimana Ulama MUDA UMNO?Majlis Perundingan Malaysia Agama Buddha, Kristian, Hindu, Sikh dan Tao menggesa kerajaan mengambil tindakan tegas ke atas mereka yang bertanggungjawab terhadap pendedahan rakaman video seks minggu lalu, yang didakwa melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sambil menyifatkan ianya sebagai satu perkembangan menjijikkan..

Itu kata Majlis Perundingan Malaysia Agama Buddha, Kristian, Hindu, Sikh dan Tao yang sudah tentunya bukan Islam dalam hal ini dimana Ulama Muda UMNO?


Adakah kerana tayangan video lucah itu yang kononnya bukan didalangi oleh UMNO dan Najib juga tidak tahu menahu sedangkan Rahim Thambi Chick itu adalah pemimpin UMNO.. ianya tidak perlu dipertikaikan?

Dedah video seks tindakan jijik, kata majlis rundingan bukan-Islam
Oleh Melissa Chi

KUALA LUMPUR, 28 Mac – Majlis Perundingan Malaysia Agama Buddha, Kristian, Hindu, Sikh dan Tao menggesa kerajaan mengambil tindakan tegas ke atas mereka yang bertanggungjawab terhadap pendedahan rakaman video seks minggu lalu, yang didakwa melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim. Anwar telah pun menafikan dakwaan itu.

Presidennya Rev. Dr Thomas Philips berkata, perkembangan itu meletakkan negara pada peta kerana sebab-sebab yang berbeza. Malah kata beliau, ia juga satu perkembangan menjijikkan dan tidak dapat percaya yang Malaysia dihiburkan dengan naratif grafik berhubung video seks 21 minit, didedahkan oleh tiga pihak yang menggunakan nama “Datuk T”.

“Matlamat mereka mengaibkan Ketua Pembangkang Parlimen yang dipilih menyinggung sensitiviti mereka yang (mementingkan) kesopanan, tidak kira kaum atau agama mereka anuti,” kata beliau. Philips berkata sejak beberapa dekad lalu, rakyat Malaysia “dilayan” oleh siri skandal kewangan, sosial, dan politik, yang dilakukan oleh mereka yang sepatutnya memperlihatkan “kepimpinan melalui teladan.”

Kata beliau, imej Malaysia tercemar disebabkan pemimpin-pemimpin yang tidak bertanggungjawab, yang mengaku terlibat dalam tindakan memalukan seperti itu.

“(Oleh itu) kami meminta kerajaan mengambil tindakan tegas dan sewajarnya terhadap mereka di sebalik tabir skandal ini (video seks) dan mewujudkan era baru, yang diisi dengan (semangat) hormat-menghormati, bermaruah, percaya dan harapan bagi keseluruhan rakyat negara ini,” katanya.

Polis telah menahan Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik dan Datuk Shazryl Eskay Abdullah berhubung pendedahan video seks itu pada Khamis lalu. Jumaat lalu, Perdana Menteri Datuk Seri Tun Razak menegaskan, Umno tidak terlibat dalam rakaman video seks yang yang didakwa melibatkan pemimpin kanan pembangkang.

“Soalnya sama ada rakaman itu benar atau tidak, sebab kalau benar maknanya ada satu perbuatan mungkar berlaku. Itu perkara utama yang perlu ditentukan,” katanya.

Najib yang juga Presiden Umno berkata apa yang penting adalah untuk menyiasat kesahihan dan ketulenan video itu kerana parti berpegang kepada prinsip kebenaran sama ada perbuatan itu benar-benar berlaku dan dirakamkan.

Minggu lalu, Setiausaha Polis Diraja Malaysia (PDRM) Bukit Aman Datuk Ghazali Md Amin berkata, siasatan di tempat kejadian itu dijalankan bersama unit forensik PDRM selepas memperoleh maklumat.

“Dua individu telah ditahan semalam bagaimanapun dibebaskan dengan jaminan polis... kita turut memperoleh beberapa bahan bukti daripada mereka. “Salah seorang daripada individu yang terbabit telah mendedahkan tempat di mana rakaman perlakuan seks itu berlaku,” katanya.


The Malaysian Insider

2 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. apalah yg hendak dihairankn sedangkan Dato Seri Tuan Hj Harussani Zakaria & mufti2 lain terus senyap sunyi,sepi seribu bahasa,tidak mahu memberi penjelasan.inikan pula ulamak2 muda UMNO.Adakah mereka2 ini benar2faham dengan hukum islam?ingatlah mati kerana mati itu pasti.

    ReplyDelete
  2. Pemimpin UMNO berpegang kpd prinsip 'Matlamat Menghalalkan Cara'. Itulah cara2nya Yahudi mengembangkan kuasa keseluruh dunia dan inilah prinsip yang diajar oleh APCO kepada kerajaan Najib.
    Hidayah tertinggi yang diberi oleh Allah s.w.t kepada umat manusia ialah Hidayatulddin, iaitu hidayah ugama Islam sebagai cara hidup. Hidayah agama mengatasi semua hidayah lain seperti instict, pancaindera dan akal. Pertimbangan agama adalah paling tepat dan wajib diikuti.
    Nampaknya 1 Malaysia pencacai UMNO mempunyai matlamat yang sama iaitu mengaibkan DSAI. Lantas menghalalkan cara dengan memiliki dan menayangkan video sex yg pastinya salah di sisi undang2.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post