54 Tahun dibawah UMNO/BN : Ratu Maknyah pun sudah ada.. (Video Inside)

Berbanggakah kita??.. setelah 54 tahun diperintah oleh UMNO/BN agama Islam semakin dipinggirkan, jika Pertandingan Ratu Cantik Pondanpun sudah dibenarkan suatu hari nanti kita pasti akan melihat kawasan pelacuran terbuka pula akan dibangunkan menjadikan kita sebagai pencabar ekonomi Thailand..

Fikirkanlah....

Mengejutkan apabila satu pertandingan ratu mak nyah dianjurkan secara tertutup di sebuah hotel terkemuka di pantai timur dengan berselindung di sebalik motif kerja amal untuk membantu golongan kurang bernasib baik.

Lebih menggemparkan, Metro Ahad difahamkan, pertandingan Miss Malaysia 2010 membabitkan ratu dari seluruh negara itu turut dihadiri golongan kenamaan bergelar Datuk dan artis terkenal, Noraniza Idris yang bertindak sebagai juri.

Penganjur dikatakan memilih negeri berkenaan sebagai tuan rumah berikutan kekaburan undang-undang syariah di negeri itu untuk menghukum golongan mak nyah jika berpakaian dan berkelakuan seperti wanita di khalayak.


Pertandingan ratu cantik mirip di Pattaya, Thailand itu terbongkar selepas didedahkan di beberapa laman web sejak Selasa lalu.

Susulan itu, wartawan Metro Ahad berjaya menjejaki salah seorang peserta pertandingan berkenaan untuk mendapatkan gambaran jelas mengenai acara itu.

Lina (bukan nama sebenar) berkata, program yang diadakan pada malam itu bertujuan mengutip derma bagi badan dan pertubuhan kebajikan di sekitar negeri berkenaan.

Katanya, pertandingan berkenaan diadakan tahun lalu di sebuah hotel bertaraf empat bintang di sebuah negeri di pantai timur.

Menurutnya, rata-ratanya disertai individu beragama Islam dan kebanyakannya sudah menukar jantina menerusi pembedahan dan suntikan hormon.

“Kami tidak takut menyertai pertandingan itu kerana pihak penganjur menjelaskan negeri berkenaan tidak mempunyai undang-undang yang boleh disabitkan kepada golongan mak nyah mahupun penganjuran program berkenaan.

“Apapun, pertandingan ini bukan untuk suka-suka saja, kami juga terbabit dalam kerja amal. Dalam kata lain, sambil ‘enjoy’, buat benda baik,” katanya.

Rakaman video selama 7 minit 10 saat itu dimulakan dengan paparan temubual sebahagian daripada 30 peserta yang mewakili negeri masing-masing.

Menerusi penyertaan pertandingan ratu cantik pondan itu, golongan terbabit dikatakan berada di puncak impian apabila berpeluang merubah diri menjadi wanita yang tampil dengan gaya anggun dan menawan, selain meraih pelbagai gelaran.

Berdasarkan rakaman video berkenaan, rata-rata peserta pondan yang menyertai pertandingan itu terdiri daripada remaja dan berusia lingkungan 20-an hingga 30-an.

Ketika acara berlangsung, tanpa segan silu peserta menggayakan pelbagai gaun seksi dan baju tradisional negeri masing-masing lengkap dengan pelbagai aksesori sambil berjalan ‘catwalk’ persis model dan cuba mengikuti penampilan artis terkenal tanah air.

Malah, wajah beberapa peserta seakan-akan pelakon wanita popular dan antaranya ‘Rozita Che Wan’ dan ‘Tiz Zakiah’.

Bagi menambah tarikan, pertandingan itu turut menyelitkan acara nyanyian secara ‘miming’ sambil menari mengikut rentak lagu yang disampaikan.

Selepas tamat pertandingan nyanyian, kelibat Noraniza kelihatan menyanyikan lagu untuk menghiburkan pengunjung, selain menjadi juri pertandingan ratu cantik terbabit.

Pada penghujung acara, peserta dibahagikan kepada beberapa kategori dan pemenang gelaran Miss Malaysia 2010 itu diberikan kepada peserta dari sebuah negeri di utara.

Harian Metro


2 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Saya fikir isu sebegini tidak perlu dibangkitkan, pakatan kena fokus kepada isu rakyat yang gagal mendapat perhatian oleh pemerintah sedia ada.

  Bukan apa dibimbangi jika pakatan yang memerintah, isu ini (ratu makyah dll isu kecil) tidak akan atau sukar untuk diselesaikan sebab dalam pakatan ada 3 parti iaitu dua sekular dan 1 islam. Jika DAP bersetuju (tidak kisah) dengan isu ini dan berpendapat ianya hak kebebasan setiap rakyat (kepentingan agama bukan teras DAP)maka akan timbul 'perpecahan' dan ini akan digunakan oleh BN untuk menjatuhkan pakatan semula.

  Bukan menyokong, tetapi kita perlu lihat hak rakyat dan parti dalam pakatan itu sendiri. Jika demi kepentingan Islam, saya rasa PAS perlu berjuang sendirian untuk menjadikan Malaysia sebuah negara Islam. Ini adalah realiti yang perlu kita hadapi.

  ReplyDelete
 2. 1MALAYSIA;RAKYAT DIDAHULUKAN,PENCAPAIAN DIUTAMAKAN...

  jangan kutuk mereka, kalau benar2 ikhlas perjuangkan Islam...bimbinglah mereka ke jalan yang diredai Allah...

  Jangan pula nak salahkan pemerintah negeri tersebut...
  Macam tempoh hari ustaz di sekolah PAS, belasah budak sekolah sampai mati....adilkah kalau semua ahli PAS buat serupa itu?

  Komen berlandaskan Islam jangan ikut hawa nafsu...nak salahkan semua orang,

  Ingat! saudaraoun nya maksum.

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post