Saiful tidak berada dalam kondo?

KUALA LUMPUR: Peguam Anwar, Sankara Nair hari ini membongkar beberapa kepincangan kes pendakwa raya dalam hujah penggulungannya di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

Menurut Sankara, ia menjadi alasan kukuh bahawa kejadian liwat yang didakwa Saiful sebenarnya tidak pernah berlaku.

Pertama, Sankara mempersoalkan kenapa polis hanya menjumpai sehelai sahaja rambut Anwar Ibrahim di ruang tamu di unit 11-5-1 Kondominium Desa Damansara sedang kan manusia secara purata mengalami keguguran hampir 100 helai bulu daripada badan mereka setiap hari.


“Manusia keguguran 100 helai rambut secara purata setiap hari. Tetapi kenapa polis hanya menjumpai sehelai sahaja bulu dari tubuh Anwar di ruang tamu unit 11-5-1 Kondominium Desa Damansara,” kata Sankara.

Beliau turut mempersoalkan jika benar kejadian liwat itu berlaku pihak polis pasti akan turut menemui bulu Saiful dalam bilik yang didakwa kononnya kejadian tersebut berlaku.

Sebaliknya, kata Sankara, hanya bulu yang dikatakan milik Anwar sahaja yang dijumpai di ruang tamu unit kondo itu.

Sankara seterusnya menegaskan bahawa Saiful sebenarnya seorang penipu tegar kerana keterangan bohongnya sepanjang perbicaraan berlangsung.

Menurut beliau, Saiful tidak pernah berada dalam bilik mahupun unit kondo itu pada waktu yang didakwa dalam pertuduhan.

Dalam hujahnya, selaku saksi pendakwaraya, Saiful tidak pernah membuktikan dirinya berada dalam kondo itu pada masa kejadian didakwa berlaku.

“Dia pembohong tegar. Dia tidak pernah berada di unit 11-5-1 Kondo Desa Damansara. Dia hanya membuatkan dirinya kelihatan seperti berada di kondo itu dengan keluar masuk lif yang dirakam kamere litar tertutup,” kata Sankara.


http://www.keadilandaily.com/?p=12170

11 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Inilah alasan dan hujah di saat akhir sebelum mahkamah mengulung hujah pendakwa...memang benar rambut manusia akan gugur 100 helai sehari..tapi pertama adalah mengikut purata, ia bermaksud kalau 10 orang hanya 6orang yang gugur rambut hampir 100 yang selebih adalah kurang,kedua dalam sehari kita ada 24jam (1440minit)100helai berapakah helai gugur dalam sejam? ketiga adakah ia 4~5 helai gugur dlm sejam? kelima waktu bila kah rambut gugur paling banyak? semua adalah harus diambil kila..jangan guna alasan tak munasabah..bila dah gelabah..

  ReplyDelete
 2. APAKAH KITA BOLEH PERCAYA SESEORANG YANG TIDAK TAHU MENJAGA SELUAR DALAM SENDIRI. BAGAIMANA SELUAR DALAM SENDIRI BOLEH BERADA DI RUMAH TUNANG?

  SIAPA SANGGUP BUAT MENANTU SI LELAKI BEGINI?

  ReplyDelete
 3. gelabah pantat mak kau
  mahkahmah macam cibai
  hakim tongong,
  doktor sendiri cakap
  tak ada butuh masuk jubur sepol pukimak ni
  lagi nak konar,

  abis cakap sapa nak pecaya bangsat
  pukimak punya mahkamah
  cerita kartun macam ni pun nak suruh orang percaya
  ini politik babi yang ada kat 1malaysia ni

  ReplyDelete
 4. Selagi Anwar tidak di sumbat dalam penjara yang gelabah tu UMNO. Puak puak bedebah ini adalah perosak Agama,bangsa dan negara.

  ReplyDelete
 5. Wakakaka pandai lak wat kira-kira...add math ke tu subjek kebarangkalian ek. Napa bulu saiful tak de lak dalam konsep kebarangkalian kau tu. Wakakaka mesti failed math ko ni.

  ReplyDelete
 6. Mengawal perasaan amarah adalah merupakan kunci KEJAYAAN.

  Sama-samalah kita berdoa agar mereka yang terlibat khususnya dipihak pendakwa Allah swt akan bukakan pintu hatinya serta mengurniakan taufiq dan hidayahnya agar mereka itu akan sedar setiap perlakuan mereka. Insyaallah...Allah swt akan tunjukkan kepada kita kebenaran dan keadilan demi menegakkan syiar Islam di muka bumi Malaysia ini. Walau apa pun terjadi, kita teruskan perjuangan demi masa depan Agama Allah dan keluarga kita.

  ReplyDelete
 7. Anon 10.41..

  anda terlalu melampau... jangan menjadi lelaki terlampau..

  walaubagaimanapun aku setuju dengan hang! hahaha Mahkamah kartun

  ReplyDelete
 8. Ya Allah ya tuhanku... Kau hadirkanlah taufik dan hidayah keatas hamba2 mung yang munafik itu..agar mereka kembali kepada jalan yg diredai....dan andaikata bala dan bencana lebih bagus bagi mereka.. maka Engkau timpakanlah kepada mereka itu... sesungguhnya Engkaulah yg maha mengetahui.Amin.

  ReplyDelete
 9. Sekiranya Anwar terpaksa merengkok juga dlm penjara.. Kita semua kena bangkit.. bukan semata2 kerana menuntut keadilan terhadap dia.. tapi keadilan dalam institusi kehakiman malaysia yang kian diragui.. Semoga Allah memberi petunjuk kepada hamba2Nya yang leka...

  ReplyDelete
 10. Bukan agenci ni saja malah banyak agensi lain. Jatuhnya sesuatu kerajaan itu adalah kerana agensi kerajaannya yang tidak berkerja dengan betul dan kurang daya minda
  yang adil.

  ReplyDelete
 11. win win malaysiansApril 26, 2011 at 7:59 PM

  hah, nak cari keadilan hakim lancau 1malaysia akan sokong mereka lebih2lagi melayo yes sir,waa dah masak cerito ni sejak prk&prn baru2ni melayo tauge gah 1hari,sampai kiamatpun undi parti kurap,org cakap change....melayo2 bawa kunci..bodo2 sampai kiamat.....hai rendahnya mentaliti mcm hamba abdi...ni nak kata tuju wawasan2020,,,,lancau minda class 1 konon...mengarut berangan2...so renung2lah sejenak.

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post