Video Lucah : Khairy, isteri pimpinan tertinggi pun ada - Chegubard

Kata Chegubard "Ketika kempen pilihanraya umum 2008 juga pasukan kempen saya telah didekati dengan orang tidak dikenali dipercayai orang Umno yang memberikan video lucah yang kononnya Khairy Jamaluddin Kini terbaru pula ada pihak yang menghubungi SAMM mengenai kewujudan video seks yang kononya merakamkan aksi seks seorang isteri pimpinan tertinggi negara,”

Hmm.. pada pendapat aku.. walaupun ramai diantara kita tahu ada beberapa Video lucah yang melibatkan pemimpin-pemimpin UMNO/BN.. tak perlulah kita membalas serangan Video Lucah ini dengan Video lucah juga..


Tak perlulah kita menari mengikut gendang yang dipalu UMNO, kerana kita tahu kebanyakkan dari pemimpin UMNO itu memang kurang moralnya dan demi kuasa mereka sanggup melakukan apa saja berbanding dengan kita yang terikat dengan batas susila sebagai manusia yang punya agama..

Jangan kita merendahkan moral kita hingga sama dengan mereka..

Biarpun dakwaan yang mengatakan ada video seks yang kononya merakamkan aksi seks seorang isteri pimpinan tertinggi negara ini memang benar dan memang ada .. biarkanlah..

Sebagai seorang Islam.. rasanya tak perlulah kita mengaibkan isteri pimpinan tertinggi negara sebegitu teruk.. sikit-sikit tak apa.. pasai akupun menyampah kat dia..


Khairy, isteri pimpinan tertinggi pun ada ‘video lucah’, kata Chegu Bard

KUALA LUMPUR: Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin berkata, ketika media di seluruh dunia membincangkan pelbagai isu penting seperti krisis radiasi di Jepun dan kebangkitan rakyat di Timur Tengah, media di negara ini lebih seronok memainkan isu politik berasaskan tuduhan seks dan video lucah.

Menurutnya, masyarakat dunia kini sudah beralih kepada politik baru berasaskan nilai dan idea, namun Malaysia pula seolah mundur ke belakang dengan politik ‘selak kain’ yang langsung tidak memajukan pemikiran rakyat.

“Sudahlah tayangan video lucah dilakukan secara terbuka dan seolah dilindungi penguasa. Malah yang terbaru ‘desparado politik sanggup menghantar buku lucah terus ke rumah orang.

“Buku yang terdapat gambar – gambar bogel dan gambar orang sedang mengadakan hubungan seks cuma bahagian kepalanya diganti dengan gambar musuh politik mereka.

“Bayangkan di kawasan bandar tempat komik ini diedar ibu dan bapa bekerja, anak balik sekolah melihat buku lucah yang dipos ke rumah,” katanya yang mengaitkan penyebaran buku lucah yang mengaibkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim di Lembah Pantai, baru-baru ini.

Menurut Badrul, apa yang lebih membimbangkan, anak-anak kecil pula didedahkan dengan bahan-bahan berbentuk lucah tersebut, malah lebih parah ada yang menyimpan dan meniru perbuatan buku lucah berkenaan.

“Media arus perdana seperti Utusan Malaysia pula menyiarkan di muka depan aksi lucah begitu juga Buletin Utama TV3, mana pergi nilai kewarasan manusia? Hanya kerana politik kita lakukan semua perkara tersebut,” tegas beliau dalam satu kenyataan.

Badrul yang lebih dikenali sebagai Chegu Bard berkata, beliau menganggap tidak salah melakukan sesuatu serangan politik, tetapi ia harus berlandaskan pertembungan idea dan bukan menggunakan politik ‘selak kain’.

“Ketika kempen pilihanraya umum 2008 juga pasukan kempen saya telah didekati dengan orang tidak dikenali dipercayai orang Umno yang memberikan video lucah yang kononnya Khairy Jamaluddin, tanpa pengetahuan saya ada video ini telah tersebar namun sebaik sahaja saya mengetahuinya saya telah mengarahkan semua
dikutip dan dibakar.

“Sebanyak lebih 2000 keping video tersebut telah dibakar. Kini terbaru pula ada pihak yang menghubungi SAMM mengenai kewujudan video seks yang kononya merakamkan aksi seks seorang isteri pimpinan tertinggi negara,” ujar beliau.

Justeru itu, katanya SAMM mengajak rakyat menolak politik selak kain dan mendesak agar pemain – pemain utama politik di Malaysia kembali kepada landasan politik baru dan mendidik rakyat.

“Rakyat diseru menolak politik sensasi selak kain ini dengan menolak ahli-ahli politik yang kelihatan seronok membodohkan rakyat menggunakan politik lucah seperti apa berlaku sekarang. Media yang menjurus kepada perkara yang sama juga harus dijauhkan,” ujar beliau.


Keadilandaily

6 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. assalamualaikum..saya setuju pendapat anda..tak baik mendedahkan aib orang lain...kenapa politik semakin kotor?..oh bukan orang yang berpolitik yang mengotorkannya...saya tak berani menyatakan benar atau salah..allah saja yg mengetahuinya..

  ReplyDelete
 2. Assalaamu ealaikum. Saya juga bersetuju! Kita tidak perlu ikut rentak orang yang muflis politik! Yang perlu kita tumpukan ialah ajenda 'Buku jingga'! Itu ajenda DSAI, dan itu juga sepatutnya jadi ajenda kita yg mendokong perjuangan DSAI! Bebaskan negara Malaysia dan rakyat Malaysia dari belenggu kebejatan ini ke arah Kemerdekaan sejati.

  ReplyDelete
 3. setuju dan tidak setuju..

  setuju - jangan kita merendahkan moral kita hingga sama dengan mereka..


  Tidak setuju - kerana setelah kak wan melihat dan menafikannya masih ada mulut busuk kata dia tak layak.. apa kah mereka tak terfikir kalau mmg benar tu sdr anwar kak wan boleh menerima dan berpura pura.. apa jd dgn nasib Tiger Wood..

  Jadi jika mereka yg terlibat dlm vidoe pada cikgu Bard tu melihat dan menafikannya pula dan kita kata yg itu mmg mereka - bagaimana? Klau tak kuat iman isteri kita blik kg jugak beb

  Dan jika video itu mmg benar - sudah tentu kita boleh agak...

  Bgmanapun saya setuju jgn kita rendah kan moral kita spt mereka

  ReplyDelete
 4. Cayalah.. wa sokong sama lu Bro!!

  ReplyDelete
 5. SALAM,

  BETUL PENDAOPAT SAUDARA2 SEMUA, JANGAN IKUT RENTAK BODOH UMNO. CARI JALAN LAIN. ALLAH TIDAK SUKA KITA MENGAIBKAN ORANG, APATAH LAGI DENGAN CARA TAK BERMORAL DAN JIJIK,BERSAMA KITA TINGKATKAN DOA,SEMOGA ALLAH SELAMATKAN KITA DARI FITNAH DAJJAL. AMEEEN

  ReplyDelete
 6. Akupun setuju, kalau kita ikut dia orang kita sama aje dengan mereka.

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post