Negara Kristian : Zul Nordin sokong cerita bodoh BigDog yang bodoh..

Berikut adala artikel yang diciplak dari Blog BigDog yang mana adminnya dikatakan bodoh oleh PapaGomo dan kerana kebodohannya Barisan Nasional menjadi mangsa.. kerana kebodohannya juga nyaris tercetus ketegangan kaum di Malaysia..

BigDog yang dikatakan bodoh oleh PapaGomo itu telah menyiarkan satu petikan berita dari Lidah Rasmi UMNO dimana Zulkifli Noordin telah mendakwa memang wujud gerakan oleh pertubuhan agama lain untuk merampas kedudukan Islam sebagai agama rasmi Persekutuan. Papagomo kata BigDog bodoh sila baca di SINI

Boleh percaya ka kat Zulkifli Noordin tu??

Tulis BigDog..

Semenjak penulisan blog ini “Menjadikan Kristian Agama Rasmi?” yang disiarkan pada pagi Jumaat 6 Mei 2011 dan kemudian Utusan Malaysia menjadikan “Malaysia Negara Kristian?” sebagai bahan muka hadapan pada Sabtu 7 Mei 2011, pelbagai reaksi dirakamkan seluruh negara. Ramai yang terkejut dan ramai pula yang tidak berpuas hati dan marah.


Laporan Polis dibuat termasuk oleh NGO Melayu PERKASA diseluruh negara.

Reaksi yang dirakamkan, termasuk media arus perdana adalah pelbagai sudut dan ada berbaur emosi. Namun yang paling penting dalam episod ini apakah benar ada agenda untuk pihak minoriti mengambil kuasa dengan apa cara sekalipun termasuk memperkudakan proses demokrasi secara licik dan meletak seorang yang berugama Krsitian sebagai Perdana Menteri Malaysia.

Utusan Malaysia juga merakamkan kenyataan MP Kulim-Bandar Baharu Dato’ Zulkifli Nordin yang bersetuju dengan pendapat ini.

Rampas kedudukan Islam wujud

KUALA LUMPUR 7 Mei – Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Noordin mendakwa memang wujud gerakan oleh pertubuhan agama lain untuk merampas kedudukan Islam sebagai agama rasmi Persekutuan.

Katanya, beliau menyedari kewujudan gerakan itu setahun yang lalu dan ia bergerak secara senyap dalam usaha cuba menghakis kedudukan agama Islam sedikit demi sedikit.

Katanya, perjuangan pergerakan itu berlandaskan kepada 14 tuntutan seperti yang dikemukakan oleh pihak pembangkang kepada Suruhanjaya Antara Agama (IFC).

“Saya difahamkan antara perkara yang mereka perjuangkan ketika ini adalah untuk mengkategorikan golongan di bawah 18 tahun sebagai ‘tidak beragama’ dan mereka hanya boleh memilih agama apabila mencapai usia tersebut.

“Alasan yang digunakan adalah bagi menyelesaikan masalah penetapan agama anak yang sering menjadi perdebatan di negara ini apabila salah seorang daripada ibu atau bapanya bukan beragama Islam.

“Selain itu, saya juga difahamkan bahawa pergerakan ini sedang berusaha untuk membolehkan persatuan agama lain ditubuhkan di peringkat sekolah rendah dan menengah,” katanya ketika ditemui pada perhimpunan pemimpin pertubuhan-pertubuhan Islam Malaysia, di sini hari ini.

Menurut Zulkifli, tuntutan-tuntutan tersebut akan disuarakan menerusi ahli Parlimen yang mewakili pertubuhan agama tersebut.

“Jadi, saya harap kerajaan mengambil berat perkara ini. Kita tidak menafikan hak kaum lain untuk mengamalkan fahaman serta agama mereka, tetapi jangan sekali-kali cuba mencabar Islam,” katanya.

“Saya juga menyeru semua umat Islam di negara ini supaya bersatu. Kita semakin lemah dan berpecah-belah sejak akhir-akhir ini, sebab itu golongan yang dengki dengan kita, dengki dengan Islam semakin berani mengambil kesempatan,” jelasnya.


Lidah Rasmi UMNO

6 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Zulbabwe ni cakap lah apa pun tak ada apa makna dah. Kata orang tua2 cakap dia tu sekadar 'Nasi tambah' aje. Pun yang makan nasi tambah ni hanya orang2 UMNO aje, itu pun tak semua orang UMNO yang berselera nak makan makan nasi tambah Zulbabwe sebab nasi dia cepat basi dan hanya layak dibuat makanan untuk pandi2 kutty aje.

  ReplyDelete
 2. Biasalah cakap-cakap si Zul biawak. Duit dah makan kenalah berlakon. Manusia paling pukimak.

  ReplyDelete
 3. pantun 2 kerat untuk Zul Nordin..

  Pandy Kutty citra Anwar,
  Itu Zul Nordin lar..

  ha ha ha...

  bodoh punya manusia!

  ReplyDelete
 4. zul akan dipotong lancau buat kali ke2 pru13 dikulim waa sudah buat proposal besar besaran berhatan,cuma tunggu kelulusan baget,waa caya meriah...siapa nak jemputan sila dtg dan boleh bawa pencacai cibai ngok.

  ReplyDelete
 5. Ketua Pemuda PAS hari ini menyiarkan artikel terbaru bertajuk 'Negara Islam Solusi Perpaduan' artikel tersebut mengundang kemarahan DAP , PKR dan erdorgan PAS hinggakan Harakah cepat cepat membuang artikel tersebut setelah menyiarkan buat beberapa ketika.

  ReplyDelete
 6. pasal zul peliaq ni... semua orang yg sedia maklum. kalau jumpa di dengan ulaq, balun dia dulu...dia lagi bahaya.

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post