PRU-13 penentu hidup mati UMNO

Khairy Jamaluddin berkata, sekiranya kemenangan berpihak kepada UMNO, parti itu akan terus kukuh pada masa akan datang dan begitu juga sebaliknya...

Tanah perkuburanpun dah ada dah ni.. semoga UMNO tumbang dan berkubur pada PRU13 nanti..


HULU TERENGGANU 27 Mei – Pergerakan Pemuda UMNO mengingatkan ahlinya supaya tidak mengambil mudah pilihan raya umum akan datang kerana ia bakal menentukan ‘hidup atau mati’ UMNO.


Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata, sekiranya kemenangan berpihak kepada UMNO, parti itu akan terus kukuh pada masa akan datang dan begitu juga sebaliknya.

Sehubungan itu, tegas beliau, pemimpin Pemuda UMNO di semua peringkat tidak boleh sama sekali mengambil mudah pilihan raya tersebut kerana jika silap perhitungan, UMNO dan orang Melayu akan kehilangan kuasa.

“Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-13 nanti adalah penentu hidup atau mati kita (UMNO) dan kalau kita menang, UMNO akan terus teguh pada masa-masa akan datang,” katanya.

Beliau menyatakan perkara itu ketika berucap merasmikan Mesyuarat Perwakilan Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Hulu Terengganu di Dewan Majlis Daerah Hulu Terengganu dekat sini, hari ini.

Turut hadir, Ketua Pemuda UMNO Bahagian Hulu Terengganu, Rozi Mamat.

Khairy berkata, beliau sendiri telah berjanji dengan Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak bagi memastikan jentera Pemuda bersiap sedia sepenuhnya sebelum menghadapi pilihan raya umum akan datang.

“Saya dah janji dengan Perdana Menteri, saya akan pastikan seluruh anak muda kembali menyokong UMNO dan Barisan Nasional pada pilihan raya akan datang,” ujarnya.

Dalam ucapannya, beliau turut mengimbau betapa peritnya UMNO Terengganu ketika tumbang kepada Pas pada PRU Ke-10 sebelum kembali teguh dan menang semula pada 2004.


Lidah Rasmi UMNO

1 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Sejak bila yang kemenangan tidak berpihak kepada UMNO, dah 53 tahun tak pernah UMNO putus haid dari memerintah negara walau sekali pun. Dah 53 tahun tak kukuh2 lagi masih tetap menagih kemenangan untuk kukuh, sampai bila nak kukuh ni? Cakaplah nak kekal menongkat langit sampai kiamat supaya pendosa2 UMNO tak akan dapat dihukum oleh rakyat.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post