Wahai PM Najib, 1 juta Belia tak sama 1000 orang di MedanTahir.

Oleh: mohdnoorawang

"Ucapan PM Najib, UMNO/APCO dalam himpunan 1 juta pemuda dan pemudi sempurna hari belia, menyeru dan mengajak bersama untuk mempertahankan "PUTRAJAYA" tidak dilelong oleh pakatan rakyat.

Kedua himpunan hari ini kata PM Najib sama seperti himpunan didataran Tahrir, Mesir.menentang kezaliman kerajaan. Perhimpunan 1 juta belia boleh mempertahankan kerajaan BN/UMNO yang korup.

Untuk itu kami memberi pandangan hujah PM Najib tidaktepat dan jauh dari sasaran.

Himpunan di dataran Tahrir tidak sama himpunan 1 juta di Putrajaya. Bagaikan bumi dari langit. Himpunan di Dataran Tahrir ialah kebangkitan rakyat dan belia untuk menjaatuhkan kerajaan Hosni Mubarak yang jahat dan kejam serat kerajaan yang rasuah. Himpunan kebangkitan rakyat Mesir.


PM Najib berkata pakatan rakyat mahu lelong Putrajaya, memang jelas Najib membuat lawak bodoh dalam berhujah politik, jelas Najib ketandusan idea, buntu fikiran melihat kebangkitan rakyat marhim dalam PRU13, akan datang.

Untuk rekod perhimpunan 1 juta belai sbenar tidak sampai tujuan asal dan jumlah sebenar yang diimpikan oleh pehak pengajur. Sebenarnya PM Najib, TPM Muhyiddin dan menteri belia Sabri Chik juara kerang busuk tidak puas hati himpunan 1 juta.

Himpunan 1 juta diarahkan oleh semua negeri diseluruh negara dan termasuk jabatan kerajaan dan badan kerajaan bagi menjayaka himpunan 1 juta belai di PUTRAJAYA.

Himpunan di Dataran Tahrir adalah himpuna kesedaran rakyat Mesir dalam proses menjatuhkan Hosni Mubarak yang kejam dan jahat selama memerintah hampir 30 tahun secarazalim dam kejam.

Peringatan Untuk PM Najib 1 belia yang berada di Putrajaya akan menyumbang kejatuhan BN/UMNO PRU13. Rakyat dan belia cukup sedar BN/UMNO adalah punca bahasa dan bangsa Melayu tergadai.

Rakyat dan belia sedar PM Najib dan TPM Muhyiddin dan BN/UMNO adalah kaki rasuah dan penyamun dan perompak wang dan harta negara. Sekali lagi jangan bermimpin disiang hari,.

Kebangkitan rakyat marhin akan bertindak untuk mengajar BN/UMNO dalam PRU13. Ingat rakyat menderita kenaikan harga barang, kenaikan eltetri dan gas, bahan bakar. 1 juta belia hanya tong kosong

4 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. saya sebagai seorang belia,terasa agak tertipu.. pada awalnya, memang menjangkakan program ini agenda kerajaan.. untuk pengetahuan datuk seri, sebarang program yang dianjurkan adalah program hiburan semata-mata. dan di hari perhimpunan, terus datuk seri mengstatementkan yang kami penyokong datuk seri... sorri.. majoriti belia ke Putrajaya pada hari tersebut, bukan untuk berpolitik, hanya untuk berhibur... harap datuk seri tak salah paham... dan, next time datuk... tolong cari pihak penganjur yang lebih bertanggungjawab dan profesional... kami rasa bagai tertipu.. rasanya kalau diadukan ke tribunal pengguna, dan berdasarkan bukti yang cukup, kami mampu menang (jika diadili secara tulus ler). pengunjung yang melihat memang terhibur... tapi kami yang mengambil bahagian, memang menderita sakit hati... oh ya... tahun lepas saya menyertai karnival perhimpunan peringkat tempatan di sebuah negara lain pun jauh lebih baik dari peringkat nasional ini.. dan kalau iya pun nak menstatementkan kami sebagai penyokong kerajaan, sekurang2nya "rasuah" la kami sikit dengan hadiah2 lumayan... hihihihi..
  SELAMAT HARI BELIA.

  ReplyDelete
 2. Itu bukan perhimpunan, itulah sarkes UMNO, lebih pesta dari Jom Heboh, macam funfair, lebih layak dipanggil Tahun Melawat Putrajaya. Ni berapa juta pulak habis duit rakyat yang UMNO joli sakan macam duit bapak dia?

  ReplyDelete
 3. Saudara ASD..
  Perhatian:
  Jangan guna widget dari widgeo.com sb ia menganggu pelawat dgn iklan 'pop-up' miliknya. Perkara ni tak disedari owner blog yg install benda widget tu. Bagi saya widgeo.net sungguh 'jahat' sebab memperlakukan para pengguna widgetnya sedemikian. Harap sebar pd org ramai sb dah ramai sangat blogger malaysia gila guna widget dia. Terima kasih.

  ReplyDelete
 4. NAJIB BUAT KENYATAAN SYOK SENDIRI, XNK BERUBAHMay 30, 2011 at 11:06 AM

  Kalu sama....yer sama, iaitu kerajaan yg ada skrg antara yg plg teruk diantara semua2 kerajaan yg ada, iaitu yg kedua selepas Kerajaan Madey... Belia yg dtg tu, belia yg gila hiburan...mereka bukannya kisah dgn Najib. Mungkin mereka semua tu pon tak mengundi, sbb nak beratur pjg, tunggu giliran mengundi... Baik mereka duk umah, dgr lagu ataupon gi lepak mana2.. Kalu ibarat askar, belia2 tu ibarat askar negara China yg ketagih Candu Hiburan yg tak ada masa/tak larat pergi berperang...

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post