PANAS!! Lagi Blogger Pro PR disaman Pemimpin UMNO..

Umum mengetahui seorang Blogger Pro PR iaitu Azimuddin Amhad atau lebih dikenali sebagai Din Binjai telah disaman oleh seorang Menteri dari Kerajaan Barisan Nasional yang menjaga Internet iaitu Datuk Seri Paduka Rais Yatim kerana telah menyiarkan satu artikel yang didakwa oleh Rais Yatim sebagai fitnah..

Din Binjai telah menyiarkan satu artikel yang diambilnya dari Harakahdaily yang kemudiannya diberikan tajuk baru iaitu “Hei Pak Menteri… Mana Mahu Lari?”

Kisah tersebut adalah Kisah seorang pembantu rumah Indonesia dirogol oleh majikannya yang merupakan seorang menteri.. yang dikatakan bermula apabila sebuah badan kebajikan dan hak asasi manusia, Migrant Care, menerima sepucuk surat aduan daripada adik mangsa.


Bagaimanapun menurut Amizudin Ahmat atau SharpShooter beliau tidak gentar untuk berhadapan tindakan saman yang difailkan di Mahkamah Tinggi oleh Menteri Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Rais Yatim .

“Jika dipanggil ke mahkamah, saya akan hadir. Kalau takut dipukul badai, usah berumah di tepi pantai, kalau takut dengan risiko usah bicara soal perjuangan. Sekali melangkah pantang undur,” kata Amizudin.

Kes tersebut akan didengar semual pada 4 Julai ini..

Mungkin nasib hang malang Din.. pasal dalam ramai yang menyiarkan artikel tu, hang yang jadi sasaran Rais..

Hari ini terbaca pulak aku kisah seorang lagi Blogger Pro-PR yang telah disaman oleh seorang Pemimpin UMNO kerana menyiarkan satu artikel yang juga dikatakan berbentuk fitnah dan sudah tentulah juga berniat jahat.

Cuma yang aku sedikit hairan ialah kenapa kes ini tidak mendapat liputan media UMNO iaitu Utusan dan TV3..

Menurut Blog IkutSukaAku blogger yang telah disaman itu ialah seorang lagi Blogger Pro-PR iaitu AmenoWorld.

Dan lebih teruk lagi Blogger AmenoWorld itu juga dikatakan adalah seorang Gay oleh IkutSukaAku.

Jika tuduhan IkutSukaAku iaitu Blogger AmenoWorld itu seorang Gay itu fitnah.. aku harap AmenoWorld tidak teragak-agak untuk memfailkan tindakan Mahkamah terhadap IkutSukaAku.. saman biar sampai dia tak mampu nak pergi tengok Japan GT di Sepang lagi..

Dan jika benar pula AmenoWorld itu seorang Gay… padan muka hang!! Memang patut hang kena saman kalau boleh bukan kena saman saja.. sula sekali biar dia rasa.. nak fitnah Pemimpin sangat…

Kerana bagi aku Fitnah itu adalah budaya Blogger Pro-UMNO bukan budaya Blogger Pro-PR.. kalau nak tabur fitnah jugak sila sertai CyberTrooper UMNO..

Aku tak mahu tulis panjang-panjang pasal kes ini.. kalau nak baca lagi kisah ini korang jenguklah Blog ini.. IkutSukaAku.

5 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Rilek bro... apa kata biar tuan punya badan beri penjelasan? ini lebih baik dari kita sesama sendiri huru hara...

  ReplyDelete
 2. hahahahaahah orenji ang rilek ja... :P

  ReplyDelete
 3. Acik dengan akaunnya ameno tipu sanasini mengaku di inbox saya yang dia adalah gay ,tapi mungkin dengan nada bermain2..ini bukan fitnah, dan saya berpegang kepada kebenaran atas kata2 ini, tanyalah padanya ,dengan nama Faryz Bin Adam

  ReplyDelete
 4. woi blog pakatan haramlah
  raja segala fitnah
  bila nuaq brahim nk saman semua bloger umno kes sudu amoi?
  hahaha

  ReplyDelete
 5. macam macam hal,punya la banyak posting dari blog lain,dia juga kena,takpa no,sabaq la..

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post