Runtuh Lagi.. Kali ini dinding Melaka International Trade Centre pula...

Berita tentang pertambahan statistik bangunan runtuh di Malaysia ini tidak disiarkan oleh Media tunggangan UMNO/BN harap maklum!!


Malaysia diberitakan akan meneruskan pembinaan lojikuasa Nuklear yang kononnya bagi menampung keperluan bekalan tenaga Elektrik..Kononnya teknologi yang digunapakai untuk pembinaan loji itu adalah terkini dan paling selamat di dunia.. err.. dunia mana entahlah..


Apabila tindakan itu dipertikaikan oleh kebanyakkan pemimpin Pakatan Rakyat. Kerajaan mengatakan mereka mereka menolak kemajuan..

Sebenarnya bukan teknologi pembinaan yang dipertikaikan tapi hasil pembinaan itu yang dipertikaikan, ianya dipertikaikan setelah terbukti bila Sekolah yang dibina.. sekolah itu runtuh.. jambatan dibina.. jambatan juga runtuh.. Parlimen dibaikpulih.. syilingnya juga runtuh.. dan Stadium yang kelihatan gah dimata juga runtuh bumbungnya..

Kenapa runtuh?? Kerana 30% dari nilai projek perlu dikembalikan kepada yang memberi projek..

Dan ini pula yang terbaru.. tidak dilaporkan sama sekali oleh media tunggangan UMNO baik Utusan mahupun TV3.. Tragedi yang meningkatkan lagi statistic bangunan runtuh di Malaysia..

Dinding Dewan Pameran bangunan Melaka International Trade Centre (MITC) pula dilaporkan runtuh.. bagaimanapun tiada kemalangan jiwa dilaporkan.

Kejadian dipercayai berlaku akibat dari ribut yang melanda di awal pagi.. berita sepenuhnya korang bacalah delink yang aku letakkan dibawah..
Sumber gambar dan lagi gambar : FB Khoo Poay Tiong

Berita penuh sila baca di SINI translate sendiri ya..

3 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Bila kerajaan penipu membina bangunan, bangunan yang dibina dengan bahan2 tipu pun tak tahan pasti runtuh. Itulah bagusnya tentang bangunan, walau tak ada akal namun ia tidak boleh ditipu oleh sesiapa pun manusia yang membinanya. Tapi lain pula halnya dengan manusia yang ada akal tapi menipu dan yang ada akal tapi kena tipu. Lebih teruk lagi ialah bila ada manusia2 yang walau dah kena tipu pun masih tetap menyokong sipenipu. Itulah manusia2 UMNO.

    ReplyDelete
  2. tanda2 kiamat bagi umnobn, insya' Allah.

    ReplyDelete
  3. Rakyat Malaysia secara am nya tak pernah sama sekali menolak sebarang kemajuan,namun yang menjadi permasalahan selama ini adalah bilamana sesuatu projek itu dijalankan,ia nya jarang sekali mengikut syarat yang telah ditetapkan,sebab itu banyak bangunan bangunan yang kini yang telah mengalami kerosakan lebih awal.Dan berhubung kait dengan pembinaan loji nuklear sebagai bahan tenaga,kita serahkan pada pakar yang arif dalam menjelaskan hal ini.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post