Cincin RM24 Juta.. Bangle ini pula berapa Juta RM Rosmah?

Semalam beberapa blog pro Pakatan Rakyat telah menyiarkan artikel mengenai sebentuk Cincin yang dibeli oleh Rosmah (Bini Najib) berdasarkan dari Sistem Maklumat Kastam yang telah didedahkan bahawa Rosmah Mansor Wanita yang menganggap dirinya sebagai First Lady Of Malaysia telah mengimport sebentuk cincin berlian yang dikenali sebagai ‘Natural Fancy Blue Gray Cushion Cut”

Dan hari ini Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) telah membuat satu laporan rasmi kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengenai beberapa bukti mengaitkan Rosmah Bin Mansur dengan kemasukan belian bernilai RM 24.4 j (Bukan RM Bro.. tapi USD)

Ada yang menuduh Rosmah tidak membayar cukai barangan tersebut tetapi sebenarnya barang kemas tidak dikenakan cukai oleh kerajaan Malaysia kerana Najib (Suami Rosmah) telah menghapuskan cukai bagi barang berkenaan pada Oktober 2010, namun begitu ianya perlu diistihar atau ikrar kepada Kastam .


Ada juga pencacai UMNO yang mempertahankan pembelian Cincin Permata yang berharga jutaan ringgit itu.. katanya “Takkan lah kita tidak mampu Berfikir, Jika Datin Seri Rosmah beli cincin berharga 24.4 juta tu dan beliau seorang isteri Kepada Perdana Menteri beliau boleh pakai sahaja cincin tu dan tidak perlu untuk mengistihar barangan dilaluan Kastam. Rosmah boleh lalu sahaja dihadapan Kastam Malaysia.

Demi mempertahankan pembelian Cincin Permata yang bernilai jutaan Ringgit itu pencacai itu mendakwa apa yang terpapar di screen Sistem Maklumat Kastam itu adalah fitnah.

Yang menimbulkan persoalan disini bagaimanakah Rosmah Mansor mampu memiliki wang sebegitu banyak iaitu USD24,458,400.00 untuk membayar harga Cincin Permata itu sedangkan beliau hanyalah isteri seorang Perdana Menteri?

Itu mengenai Cincin yang berharga USD24,458,400.00.. bagaimana pula dengan Bangle ini yang juga telah dibeli oleh Rosmah (Bini Najib) juga dari Jacob & Co? Berapa juta pulakah yang dihabiskannya untuk memiliki Bangle ini?

Pagi tadi dilaman website Jacob and Co, sila lihat di SINI jika korang klik dekat ikon Who’s wearing Jacob & Co korang akan melihat beberapa orang celebriti dunia memperagakan barang kemas yang mereka beli dari Jacob & Co.

Antaranya ialah..Halle Barry


Beyonce Knowles


Jennifer Lopez


Dan paparan yang terakhir ialah gambar Rosmah (Bini Najib) menggayakan Zebra Safari Bangle


Itu pagi tadi.. kalau korang klik sekarang gambar yang terakhir ialah gambar mamat kat bawah ni pasal gambar Rosmah (Bini Najib) dah dikeluarkan tengahhari tadi..


Rosmah (Bini Najib)menggayakan Zebra Safari Bangle


Zebra print pave diamond bangle from Safari collection.
Features: white and black pave diamonds total carat weight 65.77 in 18k white gold.


Kalau cincin berlian yang dikenali sebagai ‘Natural Fancy Blue Gray Cushion Cut” itu berharga  lebihkurang RM24 Juta.. korang agak berapa pula harga Zebra Safari Bangle yang juga dibeli dari Jacob & Co milik yahudi??
Previous Post Next Post