Kesian kat Ibrahim Ali....



Butiran Anugerah Kepimpinan Ibrahim Ali di laman web Institut Pemikiran dan Kepimpinan Melayu (Impak) UiTM telah dikeluarkan selepas dua hari menjadi tajuk perbualan pelbagai pihak yang mempertikaikannya.


Semakan Malaysiakini pada tengahari tadi mendapati laman itu tidak lagi wujud berikutan bidasan orang ramai ke atas UiTM kerana didakwa mengesahkan anugerah berkenaan.

Laman web itu sebelum ini memuatkan butiran terperinci anugerah kepada pelajar yang membuktikan komitmen dan sumbangan mereka dalam memartabatkan bangsa Melayu dengan menawarkan RM5,000 yang ditaja oleh presiden PERKASA itu sendiri.

Impak juga mengumumkan tarikh tutup pencalonan adalah pada 15 September dan anugerah itu akan diberikan pada setiap tahun semasa majlis konvokesyen pada bulan Oktober.

Bagaimanapun naib canselor UiTM, Datuk Profesor Sahol Hamid Abu Bakar hari ini menafikan bahawa pihak universiti telah meluluskan anugerah itu dan berkata pihak Impak “terlepas pandang” isu itu selepas disiarkan di laman webnya.

Dalam kenyataan di Facebook, Sahol Hamid berkata UiTM prihatin tentang keadaan semasa dan tidak akan terima anugerah tersebut tanpa kelulusan Senat dan Lembaga Pengarahnya.

“Anugerah dicadangkan oleh Datuk Ibrahim Ali sendiri tetapi sebelum (sesuatu) anugerah boleh diberi, ia perlu dibawa ke Senat dan Lembaga. Saya hanya minta membawanya untuk diputuskan.

“(Jika) setuju baru bawa untuk endorsement Lembaga. Proses bukan mudah dan mengambil masa (yang lama),” katanya.


Malaysiakini

11 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. “terlepas pandang” : lulus dan padam(padam bila kena kritik) ?

    Sepatutnya kena dapat kelulusan dari Senat dan Lembaga Pengarahnya baru iklan boleh diletakkan.

    Smartphone : Risiko "privasi" pengguna terdedah.

    .

    ReplyDelete
  2. Mat bangsat tu pun boleh dijadikan pemimpin contoh. Uitm lebih baik makan taik....

    ReplyDelete
  3. terlepas pandang, macam hilangnya terpadamnya rekod keluar-masuk altantuya. macam invoice custom cincin rm24juta. macam teoh beng hock TERjatuh dari bangunan. macam sabrani TERjatuh dari bangunan.

    ReplyDelete
  4. Suruh pihak pengurusan Uitm buat siasatan kenapa student2 Uitm skrg nie byk yg jadi pompuan simpanan datuk2 dari parti BN especially bdk yg ambil jurusan mass com atau sekretariat sains....tak berubah dr tahun 70an sampai lah skrg nie

    ReplyDelete
  5. anon 4.31 - btoika? patutla graduan uitm x berapa laku..dh la melayu..hancur2..tp di mata rakyat yang bangang merekalah pejuang melayu teragong..hakktuui

    ReplyDelete
  6. Ibrahim Ali: Golongan 'masuk bakul angkat sendiri" - adalah satu kesilapan besar jika UiTM menawarkan anugerah ini kepada Pelajar...Malu Satu Malaysia di buatnya.

    ReplyDelete
  7. Oiiii..... UiTM, aku nak taja sama aku bagi RM10K, boh nama aku sama. Kali ni atas persatuan "Ulaq Sedok" pulakk jgn "TERLEPAS PANDANG" la pulakk... zaman IT semakin canggih laaaaa Prof.

    ReplyDelete
  8. dua dua org ni .. bukan setakat bodek... tp kononnya nak tunjuk yg semangat kemelayuan nya tu hebat sangat .. biar lah cerdik kalau ya pun ...


    jd pengajaran .. apa apa nak buat jgn babitkan si brahim tu... sudahnya kita jd suweh...

    jd lebih tajuk kesian tu ditukar ... supaya org lebih berhati hati... mamat ni kalau kt kesian pun tak guna... tak kan berubah...

    ReplyDelete
  9. waa dgr saja nama brahim katak memang muak dan mual tekak waa hanya yg bodo mcm peekosa saja junjung katak ni sebab itu KATAK NAIK JUNJUNG kalau budak indo kerja buruh(PATI) luu sembatlah seberapa darjah putar habis kot takde yg sebok nak komen,bodo tak ada tempat lagi nak dia putar,waa kesal melayu senior mcm ni pun masih sembab dan bebal,sepatutnya mereka ni di seganni di hormati,nitak pakai bahan ketawa budak jalanan

    ReplyDelete
  10. KAH KAH KAH KAH...UiTM patut buat anugerah khas utk Ibrahim Ali - Anugerah "Badut" Sepanjang Zaman. KAH KAH KAH

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post