Makna BERSIH menurut Pencacai UMNO..

Petang tadi semasa melepak bersama seorang sahabat beliau telah menunjukkan kepada aku satu sms yang diterimanya dari seorang sahabat yang menyokong UMNO.

Biarpun masih muda sahabat yang mengirimkan SMS tersebut aku pasti beliau adalah penyokong tegar UMNO kerana kawasan tempat tinggalnya memang dikenali sebagai kawasan penyokong UMNO tegar..

Baginya biar tak cukup makan, biar nak merokok terpaksa meminta dari rakan, biar perit sekalipun hidupnya namun Pemimpin UMNO tetap diperjuangkan.


SMS yang dikirimkan kepada sahabat aku itu adalah satu SMS yang menyeru semua Melayu agar jangan turut serta dalam Perhimpunan BERSIH tapi sertai perhimpunan PERKASA..

Bagus juga ada sahabat yang menyokong UMNO rupanya, pasal kalau aku tak baca SMS ni aku tak tahu apa anggapan penyokong UMNO terhadap BERSIH.

Korang bacalah apa takrif BERSIH bagi pencacai UMNO dari SMS yang aku salin semula ni..

Nama : AMBIGA (Perempuan india beragama hindu yg anti Islam)mengetuai anjurkan BERSIH 2 semata-mata untuk hancurkan pentadbiran Melayu/Islam, cuba teliti apa maksud yang terkandung dlm erti BERSIH (Berhimpunlah, Engkau, Ramai-ramai, Sampai, Islam, Hancur). Anak-anak Melayu/Islam jangan sampai terpedaya untuk menyertai BERSIH, Klu minat sgt nak berhimpun, mari kita ikut perhimpunan AMAN PERKASA yg cintakan keamanan serta sayangkan agama Negara. Tlg sebarkan..

Nampak tak betapa bangangnya mereka hingga BERSIH ditakrifkan sebagai Berhimpunlah, Engkau, Ramai-ramai, Sampai, Islam, Hancur.

Aku suruh sahabat yang melepak bersama aku tu reply, kata kat mamat yang hantar SMS tu.. Kalau macam ni hang tak payah mandilah, pasai kalau mandi nanti bersih pulak..

Kesian sungguh aku dengan mamat yang hantar SMS tu.. tapi nak buat macam mana.. mamat tu nak surf internet pun tak tahu, jadi tak hairanlah kenapa dia sokong UMNO..

6 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. BERSIH
  BARISAN ERTINY RASUAH SIAPA IKUTINYA HARAMJ...H
  blh mcm ni bro

  ReplyDelete
 2. Bersihikut definisi pencacai PR camne lak?

  ReplyDelete
 3. kau org perasan tak yg eluk nya kita layan pencacai amco ni.. sbb kita tenguk rupanya kita lebih bijak dr pencacai amco..

  B ersama sama
  E nter ke stadium
  R akyat Malaysia
  S entiasa bersatu
  I ndai cina melayu iban sikh
  H impunan rkyat demi ksejahteran

  Boleh laaa...

  ReplyDelete
 4. Anon 7.7.2011: 8.57 AMAT DIPERSETUJUI

  ReplyDelete
 5. @ dol sleeps - aku rasa ko dh todor terlalu lama di buai mimpi yang tak mungkin menjadi realiti. apa cerita wawasan 2020 Dr Mamakkuty ko? boleh ke capai? ko tak rasa ke wawasan mamak tua tu cuma nak menghalalkan apa saja rasuah dan aktiviti seleweng kroni2 dia..ko kaya sgt dh ka? klu ya baguslah tp ko ada fikir golongan yang kurang bernasib baik? aku rasa jwpanya tidak kan..tak pa la sambungla tido ko

  ReplyDelete
 6. semakin hari semakin jelas agenda jahat yahudi menerusi APCO yg dilaksanakan oleh najib bini rosmah presiden umno.keadaan di KL sekarang tak banyak beza dengan keganasan yahudi di tebing barat!!!
  ...sungguh memalukan kepada misi GAZA malaysia, elok dipanggil balik.
  Ingat Yahudi teringat umno...ingat umno teringat Yahudi.

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post