Najib dihidang minuman berwarna Kuning juga ..



Jika semalam Najib dan Rosmah Mansor terpaksa melihat warna yang telah diharamkan pemakaiannya di Malaysia kerana ketika mengadap Ratu Elizabeth II di Istana Buckingham, baginda memakai gaun serba kuning bagi menyambut Najib dan Rosmah.. gambar kat atas.. gambar original tu.. bukan super impose..


Kalau nak lihat yang super impose sila lihat di (SINI)..artikel berkaitan dengan Najib masuk mengadap pula sila lihat di (SINI).

Setelah bertemu dengan Perdana Menteri Britain David Cameron di No 10, Downing Street. Najib dan delegasinya atau rombongan keluarganya (rombongan keluarga pasal Anak, Bini dan Adiknya turut sama).Najib mengadakan sesi pertemuan dengan komuniti perniagaan United Kingdom jam 3.30 petang waktu London (10.30 malam waktu Malaysia).

Ketika beliau dan rombongannya itu tiba di Mansion House, Garlick Hill, berhampiran dengan tebing Sungai Thames beliau disambut meriah oleh rakyat Malaysia yang berada di London juga dengan warna kuning..

Meriah atau tidak korang sila lihat di bawah..


Lagi gambar-gambar yang tak mungkin disiarkan oleh
TV3 atau Utusan sila lihat di (SINI)

Aku ingatkan setakat itu saja episode kuning buat Najib.. rupa-rupanya episode Kuning buat Najib bersambung pula pada sebelah malamnya pula..



Dimana Air minuman berwarna kuning turut menjadi hidangan pada majlis makan malam Perdana Menteri bersama warga Malaysia di London.

Menurut tweet seorang rakyat Malaysia @Najmi Naim yang tinggal di Newcastle, UK. "Hadiri jamuan PM bersama rakyat dekat London. PM jemput makan kita makan, tapi lawan tetap lawan."

Gambar dari Pulakdah

14 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Apa nak buat...bahana kekuningan tu...aku pun dikejar warna kuning...hari2 berak asyik la hampas kuning yg busuk tu....

    ReplyDelete
  2. Dahsyat ....nya najib kena....Aku harap najib insaflah......muhasabah diri.....itu tandanya rakyat x suka dia, signal yg jelas bahawa najib perlulah menunaikan tuntutan Bersih....

    ReplyDelete
  3. Lepas ni Najib tentu fobia dgn serbuk kunyit.....kuninggggggggggggggggg

    ReplyDelete
  4. Ko orang tak prasan kah suasan kat gambar tu . Budai aja QE tu........

    Sebelum ni dia kata ' siapa pulak datang kat rumah aku tengah masak ni, laki aku kat luar main2 dengan anjing, pun tak nampak pulak najib datang kat sini... Ko nak makan minum ko ambil lah sendiri kat dapur.

    ReplyDelete
  5. perbualan Najib (Jib) bersama Ratu Elizabeth II (Ratu E2) dihadapan wartawan Bernomo & U Maloya.yg dialih bahasa dlm loghat utara.

    Ratu E2 : aku dengaq kata hang tak bagi depa berimpun BERSIH hari tu pasai apa?

    Jib : Tuanku depa nak buat kacau dlm KL tu yg patik x bagi tuu Tuanku.

    Ratu E2 : buat kacau? hang muhong aihhh, Mat Sabu baru cakap ngan aku sat-sat niii, dia kata sekeping cerminpun x pecah mcm mana hang kata buat kacau.

    Jib : Patik dan sekat depa tu yg tak jadi buat kacau tuu.

    Ratu E2 : Bukan Agong hampa fdah bg kebenaran depa berimpun? Hang pusing niii!

    Jib : Dak Tuanku, depa memang dok rancang, depa nak bwa bom & mcm lagi.

    Ratu E2 : aku x caya, sekali lagi kalau depa nak buat BERSIH 3 hang kena bagi kalau tidak.. hang jangan dok pijak dah UK niii!

    Jib : Baik Tuanku, ampun Tuanku.

    Ratu E2 : Amboiii Mahhhh (sambil memandang bini Jib) cantik cincin hang noo!, hang beli tang mana? beghopa duit?

    BERSAMBUNG kalau umur panjang.

    ReplyDelete
  6. Thanks for backlink bro. Lagi 'terima kasih' kalau dapat join Blog List Anak Sungai Derhaka.

    ReplyDelete
  7. Best le PakSu Man.....kelakar abis...

    ReplyDelete
  8. ...sebelum Jib & Kak Mah melangkah keluar dr istana..
    Jib : ampun Tuanku, patik nak tanya sikit.
    Ratu E2: Haa...nak tanya apa?
    Jib : Mat Sabu talipon Tuanku dia ceghita apa?
    Ratu E2: dia mengacum kat aku, dia kata hang suroh polih belah dia,dia nak p mayang sunat duha, pasai apa hampa belah dia sampai herot habih lutut dia?
    Jib : Ampun Tuanku yg tuu memang tersilap.
    Ratu E2: masa nak habih bercakap dgn dia, dia kata "TAKBIR" apa dia Jib?
    Jib : oooo... yg tu "ALLAHUAKBAR"
    Ratu E2: ha..ha..ha.. hang KANTOI! hang kena joint depa laaaa!
    Maka Jib & Kak Mah pun belah meninggalkan istana dgn penuh KANTOI!
    Sekian laporan dr wartawan Bernomo & U Maloya.

    ReplyDelete
  9. Mana AKP .......kenapa x bagi komen dlm ruangan niiiiiiii takut ke.......memang AKP pengecut.....belum suruh pi demo lagi baru nak suruh baca statement di atas ....dah cabut.......kahkahkah....

    ReplyDelete
  10. Kenapa nak heran dengan color baju kuning, kenapa rasa pelak?..biar pi ke kuning ke..merah ke..hijau ke...asal pakai baju,cukup....kalau benar Queen itu buat sebagai protes, sedikit sebanyak Queen sebenarnya jealous pasal kerajaaan BN mampu dan berjaya mengubah dan mengangkat tanah melayu menjadi negara menuju ke negara maju...negara Islam pulak.. Queen terkejut beruk bila mai malaysia hari tu...

    P/S:Bukan ke warna kuning ni digunakan nama ganti bagi seseorng berfikir lucah, tak senonoh atau suka bercakap lucah....

    ReplyDelete
  11. AKP apa yg kau merepek ni, cakap sasul tak tentu hala..nampak macam bahasa melayu tapi bila baca, satu pun tak faham. kau ni melayu ke??
    kau tulis
    "Yg berfikir dan bercakap lucah" tu engkau ke??? kalau betul pun tak payah lah promote kat sini semua pembaca dah tahu dah!!
    P/S: AKP budak kaniaq.

    ReplyDelete
  12. jib mugabe n AKP mengalami penyakit
    Xanthophobia

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post