PANAS!! Bendera Israel dalam syiling baru Malaysia



MUNGKIN ramai pembaca yang sudah mengetahui tentang berita kemunculan matawang syiling baru Malaysia yang diumumkan di laman sesawang rasmi Bank Negara Malaysia baru-baru ini [BNM].


Pembaharuan yang jelas boleh diperhatikan, Bank Negara Malaysia akan mengeluarkan duit syiling berwarna kuning keemasan dengan nilai RM 0.50 dan RM 0.20 di samping duit syiling bernilai RM0.10 dan RM0.05 bewarna perak dengan cetakan corak yang baru.

Namun begitu, satu perkara yang agak mengejutkan apabila dilihat jelas terdapat cetakan corak "Star of David" yang menyerupai bendera Israel pada duit syiling baru bernilai RM0.10. Rujuk gambar di bawah ini.




Persoalannya, adakah "Star of David" sengaja dicetak pada duit syiling terbaru ini atau ia skadar suatu kebetulan? Apa perlunya lambang bintang enam ini diguna untuk menggantikan lambang bulan dan bintang pada syiling lama?

Jika dilihat, lambang bulan dan bintang pada duit syiling sebelum ini menggambarkan Islam sebagai agama rasmi Malaysia. Jika "Star of David" pula digunakan, adakah ia menggambarkan sokongan secara tersirat Malaysia kepada negara Yahudi Israel dan agenda Freemason?




Jelas sekali, inilah hasil nasihat Yahudi APCO yang dibayar RM77 juta setahun oleh kerajaan sebagai penasihat pentadbiran kerajaan Rosmah Mansor.


Hasil penyelidikan Milo Suam

18 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Memang haram jadah umnoporn ni....wahai puak2 yg dok sokong umno ,hangpa yg sebenarnya tak langsung pun sokong negara zionis laknaktullah ni.Pembinaan putrajaya pun dah ada unsur zionis,lani dalam duit plak.TUKAQ KERAJAAN YG SOKONG ZIONIS DAN MINTA SEMUA UMAT ISLAM ISTIQFAR KITA MOHON PADA ALLAH JAHANAMKAN MEREKA2 YG MUNAFIK NI DRP MEMERINTAH MALAYSIA.

    ReplyDelete
  2. Cara Yahudi bergerak memang halus.
    Ada ka BNM anjur pertangingan mereka wang syiling?
    Orang yg berkuasa meluluskan rekabentuk wang syiling ni siapa? pompuan gabnor yg tak tutup aurat tu ka?
    Kalau tak mau boh gambar bunga raya, boh la gambar lain yg jelas rakyat faham tanpa tafsiran.
    Dah cetak banyak, apa blh buat KANTOI lagi...!

    ReplyDelete
  3. Dalam keadaan ekonomi yang dikatakantidak menentu, apakah perlu BNM menggunakan perbelanjaan untuk mengubah rekabentuk wang siling? Agak-agaknya berapa pulak la belanja mengubah rekabentuk tu ? Takkan la sejuta dua jer kut? Siapa nak jawab?

    ReplyDelete
  4. Bila Israel buat 1Israel, Najib buat 1Malaysia, jadi tak hairan lah kalau duit pun terikut2 Israel jugak. Betul lah UMNO ni Monkey see monkey do. Apa yang UMNO ni tak MONKEY, Bersih buat demo dia pun buat demo....semua dia monkey!

    ReplyDelete
  5. Anon 1:55,

    Memang tepat cakap kau tu, tak masuk akal langsung kerajaan ni buat syiling baru dalam keadaan sekarang, melainkan kerana PRU13 dah betul2 dekat, sahlah tahun ni kita mengundi sebab duit baru tu ialah DUIT NAJIB!

    ReplyDelete
  6. bodoh bodoh la korang ni...

    ReplyDelete
  7. Adakah kita juga ingin menuduh bentuk2 bintang berbucu 5, 6, dan 8 yang digunakan dalam pattern islamic design yang diperkenalkan semasa kemasyuran pemerintahan Islam (rsulullah s.aw dan para sahabat) juga diselami oleh pengaruh YAHUDI?

    Fikir fikirkan... tak baik memfitnah atau menyembunyikan fakta dan berat sebelah

    ReplyDelete
  8. salam semua. ambo ada ter-keleh dan ter-baca dlm web ini...(http://www.al-muhammadi.org.my/v1/) dan (http://www.al-muhammadi.org/v1/
    logo/). apa yg sangkut pautnya hexagon dalam logo tu dgn persatuan ni yg diterajui raja yg menjadi pujaan rakyat terbanyak???? cuba lah blogger2 sekelian siasat sikit.....ambo suko baco "penjelasan" Wiki di sini...(http://en.wikipedia.org/wiki/Hexagon)....

    ReplyDelete
  9. salam anon 2.13,
    ente pun perlu jelaskan dan buktikan "bentuk2 bintang berbucu 5, 6, dan 8 yang digunakan dalam pattern islamic design yang diperkenalkan semasa kemasyuran pemerintahan Islam (rsulullah s.aw dan para sahabat)" yg ente maksudkan tu....

    ReplyDelete
  10. Sah...APCO dah masuk jarum. Bayangkan berapa juta wang syiling 10 sen yg akan kita gunakan...kita simpan, kita guna, kita sanjung zions....

    ReplyDelete
  11. x mustahil APCO yang reka wang syiling ni... prnh gak tgk cara wat duit syiling kat Discovery Channel.

    korang paham2 lah agenda Freemason tu camne.. buka mata dan hati menilai apa yg berlaku dunia hari ini...

    ReplyDelete
  12. dah tengok web yang dinyatakan oleh anon 6:10, rata2 yang ada hanya bintang pecah 8, 10 dan 12...tak der pulak yg pecah 6.

    setahu aku mmg tak pernah ada bintang berbucu 6 (star of david)sebagai simbol islam?

    bilamana keimanan lemah....kita akan mudah dipesongkan. ini adalah contoh klasik...menggantikan simbol islam dgn selainnya atas nama seni grafik.

    ReplyDelete
  13. Kenapa perlu melompat sekiranya kerajaan malaysia menggunakan CORAK BERUNSUR GEOMETRI ISLAM?

    SEDARLAH ... bahawa sejarah mengenai geometri Islam/Arab sejak dari awal abad kesembilan seperti yg disebut didalam kitab Muhammd ibn Musa al Khwaarizmi algebra di mana terdapat satu bahagian yang agak berurusan dengan geometri dalam - bab al misaaha (ukuran)

    Dan dari kitab tersebut beberapa hasil telah ditiru dan diterjemahankan kedalam bahasa Greek (terutama dlm sumbangan geometri sains lain, astronomi, dan manual bidang ukur dan pembinaan bangunan) serta lain-lain serta kerja-kerja asal yang berasal dari mereka. Sumber utama adalah 'Elements' Euclid, tetapi karya-karya oleh Archimedes, Apollonius, Theodosius dan Menelaus.

    Sila lihat gambarajah ini http://www.catnaps.org/islamic/islamimages/patter... ...... bukankah gambarajah ini jelas kelihatan diwang syiling kita?
    Masihkah anda ingin menuduh bahawa para pemikir Islam adalah YAHUDI?

    ReplyDelete
  14. Link ini pula menerangkan mengenai corak geometri Islam yg diperkenalkan oleh bijak pandai Islam
    http://www.patterninislamicart.com/

    Bukankah corak2 duit syiling Malaysia diambil dari corak islamik tersebut?

    Masihkah anda sanggup menuduh para bijak andai Islam dan Para Sahabat adalah YAHUDI?

    Nauzubillah.......

    ReplyDelete
  15. Sila lihat link ini pula... http://www.metmuseum.org/toah/hd/geom/hd_geom.htm
    dlm tajuk Geometric Patterns in Islamic Art.... membuktikan segala "bucu2" bintang ISLAM

    CUBA Jangan jadi munafik hanya kerana berpegang pada fitnah

    ReplyDelete
  16. Bodoh tul puak2 penentang ni. Lambang Islam n bunga pun jadi isu.

    ReplyDelete
  17. Anon 8.47
    SubhanaAllah kenapa simbol lambg bendera israel???...saya dah tgk link yg cik anon tunjukkan tue...betul..mmg x ada yg berbintang 6..simbol sangat lain dengan wang syiling baru..dan sepadan dengan bendera israel..terima lah hakikat ini...dah terang lagi nyata... dah tentu ini isu sensetif..kenapa perlu luluskan design sebegini rupa...dan siapa yg luluskan..subhanaAllah....itu lah syiling yg kita..anak2x..keluarga...akan gunakan kelak...secara halus..dalam rumah aku nnti akan ada bendera israel secara x disedari..sedangkan malaysia ini haram barang2x dari israel nak masuk...tapi kenapa org dalam sendiri yg gamak buat begini..SubhanaAllah.....kawan2x sekalian..ini soal akidah...pk lah..apa yg perlu kita buat...

    ReplyDelete
  18. Bila dah semua nak ikut Israel maknanya Singapor akan memerintah
    Malaysia, bukankah Perdana Menteri Pertama Singapore adalah yahudi Orthodok bernama David Marshaal yang mana ideanya maseh diikuti ahli politiknya.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post