Mahalnya Landasan Keretapi kita... China USD16 Juta/KM tapi kita USD133Juta/KM...



Bijaknya UMNO/BN meng'kurus'kan perbendaharaan negara.. bandingkan kos bagi pembinaan landasan keretapi ini..

Kos bagi pembinaan landasan MRT Sungai Buloh sepanjang 150Km berjumlah RM50 Billion atau lebihkurang USD17 Billion atau USD133Juta perlu dibelanjakan bagi setiap Kilometer.


Tetapi kos yang dibelanjakan oleh Kerajaan China yang menghukum mati dengan ditembak dikepala bagi setiap pesalah rasuah, bagi membina landasan sepanjang 1,318 Km adalah USD22 Billion, purata bagi setiap Kilometer adalah USD16 Juta sahaja..

Perlu diketahui landasan yang dibina ialah landasan untuk Keretapi paling laju di dunia dengan kelajuan mencecah 350Km/J spesifikasinya sudah tentu jauh lebih baik dari MRT itu..

Kenapa agaknya ya.. kalau nak dikatakan kos buruh kita lebih mahal dari kos buruh di China kebanyakkan pekerja yang terlibat adalah warga asing yang dibayar murah..

Nak kata kos material kita mahal.. kenapa kita tidak import dari China material yang dikatakan mahal itu?

Anggaran diatas dibuat ketika nilai bagi 1 US Dollar (USD) = 2.9411 Malaysian Ringgit (MYR) harap maklum..

Nilai sekarang sila convert di SINI

******************

MRT project cost now estimated to reach RM50b

PETALING JAYA: The construction cost of the entire 150km Mass Rapid Transit (MRT) urban transport project may run up to RM50bil, three sources said, two of whom are directly involved in the project. The third is an independent party doing consulting work for the MRT line.

“When Gamuda-MMC first gave an estimate a couple of years ago, a figure of RM36.6bil was brought up for the 150km line,” said the source who is directly involved with the project.

“Now that we are concentrating on one line Sg Buloh-Kajang we have asked them for an estimate and they said it may cost RM18bil to RM20bil to construct. This does not include the rolling stock, land acquisitions and other provisions.”

Land Public Transport Commission chief executive officer Mohd Nur Ismal Kamal said the Government was doing all it could to drive down the cost.

“With land acquisition and rolling stock, it could come up to RM50bil, but it is too early to say,” he said. “We will know the full picture later as the project is still at the public display stage. This will end in middle of May.”

“From the feedback, we will then consider the alignment and the length of the platforms for the stations, whether it is a four-car train or more,” Mohd Nur added.

He said that once the public display was over, a target cost would be worked and agreed on. Once the tender was over, it may be different from the target cost, he said.

“The MRT is not just a transport project. It will have a catalytic effect,” Mohd Nur said, adding that an independent party would scrutinise the project plans and ensure that optimum value was derived.

The entire project will be fully funded by the Government and a special-purpose vehicle under the Finance Ministry would be set up to advise, manage and raise the funds.

CIMB Research in its report yesterday said that the higher cost for the Sungai Buloh-Kajang line was not a surprise as the earlier number was based on 2009 prices. (Higher construction cost and inflation may contribute to the current cost which is estimated to reach RM20bil for the Sg Buloh-Kajang line.)
“Based on the average RM353m/km for the line, the entire MRT project (150km) could be worth RM53bil compared with the current estimate of RM36bil,” it said, commenting on the outcome of Syarikat Prasarana Negara Bhd's contractors' briefing on Thursday.

Full report please read HERE

*******************
Beijing–Shanghai High-Speed Railway
From Wikipedia, the free encyclopedia

The Beijing–Shanghai High-Speed Railway (or Jinghu High-Speed Railway from its Chinese name) is a 1,318-kilometre (819 mi) long high-speed railway that connects two major economic zones in the People's Republic of China: the Bohai Economic Rim and the Yangtze River Delta.Construction began on April 18, 2008, and a ceremony to mark the completion of track laying was held on November 15, 2010. The line opened to the public for commercial service on June 30, 2011. This rail line is the world's longest high-speed line ever constructed in a single phase.

Under the former Minister of Railways, Liu Zhijun, the railway line was the first one designed for 380 km/h commercial running. The non-stop train from Beijing South to Shanghai Hongqiao was expected to finish the 1,305 kilometres (811 mi) journey in 3 hours, 58 minutes, averaging 329 kilometres per hour (204 mph), making it the fastest scheduled train in the world, compared to 9 hours, 49 minutes by the fastest trains running on the parallel old railway. However, following Liu Zhijun's dismissal in February 2011, several major changes were announced.

First, trains would be slowed down from 380 km/h (236 mph), and instead would be limited to 300 km/h (186 mph), reducing operating costs. At this speed, the fastest trains would take 4 hours, 48 minutes for the journey from Beijing South to Shanghai Hongqiao, with one stop in Nanjing South.Additionally, a slower class of trains running at 250 km/h (155 mph) would be operated, making more stops and with lower fares. In August 12 2011, due to often experienced delays caused by equipment problems, 54 of the train's CRH380BL cars were withdrawn by the producer.

Specifications

The Beijing–Shanghai High-Speed Railway Co., Ltd. was in charge of construction. The project was expected to cost 220 billion yuan (about $32 billion). An estimated 220,000 passengers are expected to use the trains each day,which is double the current capacity.

During peak hours, trains should run every five minutes. 1,140 km, or 86.5% of railway is elevated. There are 244 bridges along the line. The 164-km long Danyang–Kunshan Grand Bridge is the longest bridge in the world, the 114-km long viaduct bridge between Langfang and Qingxian is the second longest in the world, and the viaduct between Beijing's Fourth Ring Road and Langfang is the fifth longest. The line also includes 22 tunnels, totaling 16.1 km. 1,268 km of the length is ballastless.

According to Zhang Shuguang, the deputy chief designer of China's high-speed railway network, the designed continuous operating speed is 350 km/h (217 mph), with a maximum speed of up to 380 km/h (236 mph). The average commercial speed from Beijing to Shanghai was planned to be 330 km/h (205 mph), which would have cut the train travel time from 10 hours to 4 hours.

The rolling stock used on this line consists mainly of CRH380 trains. The CTCS-3 based train control system is used on the line, to allow for a maximum speed of 380 km/h of running and a minimum train interval of 3 minutes. With power consumption of 20 MW and capacity of about 1,050 passengers, the energy consumption per passenger from Beijing to Shanghai should be less than 80kWh.

Source Wikipedia

40 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. AWATLA BANGANG SANGAT BLOGGER SEKOR NI

    UPAH TENAGA KERJA DAN BAHAN MINERALNYA MURAH,,,MAKANYA KOSNYA LEBIH

    SAMALAH MACAM INDONESIA,INDIA, AFRIKA UPAH TENAGA KERJA CIPUT

    NAK KOMPLEN JA KAU NI,,,BANGANG TAK HABIS HABIS

    ReplyDelete
  2. Hoi Gabai yang bangang.. Ko tu yang mmg bangang tak habis. Cuba ko teliti betul2 perbezaan yg ditulis. Bodoh betul..

    ReplyDelete
  3. Slm.. Such a stupid comment from a stupid name gabai... one of the example on how those corrupted leaders can manipulated Malaysian.. they'll always believe and node their head.. and no worries..will never complaint, just say yes..

    ReplyDelete
  4. Gabai kaldai sekor ni memang sah penjilat bonto UMNO nihh. dasar otak penuh taik, apa koo ingat rakyat cina tu bodoh sangat.

    Sebab cerdik la dia boleh buat keretapi laju.

    ReplyDelete
  5. ..gabai ni sungai ke hapa..padan tak de otak..

    ReplyDelete
  6. selamat sejahtera En/Cik/Tuan/puan. kami telah mewujudkan 1 blog iaitu SENARAI BLOG-BLOG MALAYSIA. kami masih baru lagi di sini.maka kami masih mencari lebih banyak lagi blog-blog untuk di masukkan kedalam blog kami. untuk permulaan blog En/Cik/Tuan/Puan telah terpilih dan telahpun di masukkan kedalam blog kami. oleh itu kami meminta jasa En/Cik/Tuan/Puan untuk memasukkan blog kami kedalam bloglist En/Cik/Tuan/Puan. di sini kami sertakan link blog kami iaitu:-

    http://bloglistmalaysia.blogspot.com/

    kerjasama En/Cik/Tuan/Puan amat kami hargai
    sila maklumkan kepada kami sekiranya En/Cik/Tuan/Puan telah letakkan link blog kami kedalam bloglist En/Cik/Tuan/Puan

    terima kasih

    ReplyDelete
  7. Memang baghal punya Gabai.. Kalau China guna USD22b untuk bina railway sama panjang 150km mcm Malaysia bolehlah ko kata berpatutan. Ni tak.. China bina 10x ganda lebih panjang railway tu tapi harga nya jauh lebih murah.. Kalau UMNOgok nak bina 1300km punya railway mcm China buat tentu kos UMNO guna dah jadi USD1700b.. Bangang bin bodoh si Gabai ni..

    ReplyDelete
  8. KL tanah mahal bang kat cina tu lalu bukit takde tuan. Kalau kjaan bayar sikit cakap kerajaan zalim pulak. Kalau nak murah buat kat Merapoh rasanya tak sampai separuh harga tu

    ReplyDelete
  9. "UPAH TENAGA KERJA DAN BAHAN MINERALNYA MURAH,,,MAKANYA KOSNYA LEBIH "

    WOOOIII GABAI, KAU BUAT AKU TAWA SAMPAI TERKENTUTLAH WOOI.. APA PUNYA PERSAMAAN EKONOMI YANG KAO PAKAI HAAAA!!

    KALAU TENAGA KERJA DAN BAHAN MINERALNYA MURAH MAKA KOSNYA KURANGLAH!! SAPA BAGHAL DISINI WOOIII!!

    JENIS MACAI UMNO BERHUJAH TAK GUNA OTAK, MACAM NI JADINYA!

    ReplyDelete
  10. Anon 11.00pm, hujah kau ada sedikit logik tapi boleh dipertikaikan..

    ReplyDelete
  11. GABAI ni RAKAB@BAKAR..

    dah kena tarok kiri kanan.. mana lagi dayus rakab nak guna nama dia..

    dasar pengecut sial mak bapak dia di rakab sekor ni...

    hahahahahaha...

    rakab ka..PenganutPas ka.. Gabai ka.. siapa ka .. semua balaci umno sial..

    hahahahaha....

    RAKAB SIAL.....

    ReplyDelete
  12. DI MALAYSIA

    150 KM = USD 133 M/KM

    DI CHINA

    1,318 KM = USD 16 M/KM


    berbeza sungguh jumlah panjang jalan. dan harga tanah di beijing-shanghai lebih mahal dr sg buluh sb beijing-shanghai adalah kws bandar dan industri yg paling pesat. jumlah penduduk mungkin lebih dr selangor yg di campurkan sekali dgn ns dan johor kalau setakat penduduk sungai buluh mungkin satu daerah yg kecil di sana.

    ada satu kemungkinan saje, mrk mengunakan teknologi yg canggih dan siap dlm sebulan (agak agak) sdgkan kita mengunakan pendatang yg mungkin jumlah nya beribu ribu org maka siapnya pd pr ke 16 ulang pr ke 16..


    klau diberikan projek ini kpd Beijing–Shanghai High-Speed Railway Co sekali pun harga nya sama dgn jumlah yg mahal skg bahkan mungkin lebih mahal dr skg.

    malang sungguh rakyat msia. negara komunis yg kita kutuk rupa rupanya lebih baik dr kita yg konon nya negara islam.

    ReplyDelete
  13. hujah yang bodoh dengan membandingkan kos purata . kos purata bagi pembinaan landasan keretapi pulak tu . nak reka isu pun kasi lah cerdik sikit .

    kalau beli mangkuk sebiji dengan beli mangkuk satu kontena . mana yang lagi murah dari segi kos purata? mangkuk betul orang yang berhujah.

    Nama pun MRT tentulah kawasannya kat tengah tengah bandar . Nama pun keretapi ekspress , ada ker orang buat keretapi ekspress kat tengah tengah bandar .

    Ni ker puak puak yang nak memerintah negara ???? hahahhahahah

    ReplyDelete
  14. kat malaysia ni projek kerajaan semua kroni umno bn dah siap sedia tempah kereta mewah utk anak bini keluarga mereka dgn penuh gaya gamaknya sebab itu lah projek ciput harga mak datok mahal yg heran buruh kasar semua warga asing upah murah kan kan kan.

    ReplyDelete
  15. pPAS 7:49am


    komen lah lg cerdik

    kalau mcm tu soalan aku seterusnya ialah mengapa kah kjaan kita tak buat landasan yg terpanjang? tak pun sama panjang dgn beijing-shanghai.

    Ini psl harga tanah yg konon nya harga tanah Sg Buluh lg mahal. tu sbb aku kata Shangai Beijing tu pun bandar. kau cari sape yg komen psl harga tanah ni.

    ReplyDelete
  16. memang lah beijing dan shanghai tu bandar besar . sistem keretapi ekspress mana lalu kat tengah tengah bandar . nak hubung antara dua bandar tu jer . stesen dia mestilah letak kat pinggir bandar.

    MRT ni pulak mestilah banyak stesen . stesen kat tempat shopping , perumahan , pejabat . takkan nak buat MRT tapi ada 3 4 stesen jer . eeemmm camner nak cakap pasal penyokong pakatan haram ni ekkkk . cerdik ker terlebih cerdik ??

    kau nak suruh malaysia buat keretapi ekspress kat tengah bandar dengan stesen di setiap 3km ker . fikir lah oiiiiii . ko ingat ni keretapi kat fun fair ker ??

    ReplyDelete
  17. GABAI dan PenganutPAS tu memang barua depa....Jadi jangan buang masa...Nickname yang macam ni memang dibayar gaji untuk komen. Jadi fikir-fikirkanla....

    ReplyDelete
  18. nak fikir apa lagi ... kau dah tak leh nak berhujah lagi .. itu maknanya fikiran kau dah tak leh nak keluarkan idea untuk kau berhujah bagi menyokong fakta tidak betul pakatan haram . belakang ada hati nak berfikir lagi ..... lebih baik berangan jer ..contohnya : berangan nak tubuhkan kerajaan pada 16 september 2012 ker.... hahahahahhah

    ReplyDelete
  19. akp@rakab@asj@gabai orangnya sama
    sibangang tu la....
    tak payah buat perbandingan tentang keretapi tu....
    lihat je pembinaan istana dan hospital shah alam....
    kos naik 2 kali ganda....pelik
    kerja JKR tukar kontraktor....
    malaysia skrg ini dipimpim oleh kerajaan paling cibai....
    dah menutuh dan membunuh altantunya.....
    skrg nak menutuh duitrakyat pula...
    memangg sial....
    kah...kah...kah.

    ReplyDelete
  20. Sokong penganutPas !!

    Memang puak pakatan nih bengap bab ekonomi...apa saja yang di sogok, depa terus percaya jer...

    asalkan boleh burukkan kerajaan dan Umno...

    ReplyDelete
  21. non 09.51,

    akp, rakab, asj atau gabai adalah individu yang berbeza..

    rasanya ramai juga yang membaca di blog ASD ni,..cuma mahu memberi komen atau tidak saja..

    nampaknya kau dah mula ketakutan dengan bayang-bayang sendiri...

    ReplyDelete
  22. MULA2 TK KITA TGK PROJEK2 KECIK DULU...YG KANTOI BELI PERLATAN PEJABAT DI JABATAN2 KERJAAN TU...NI KES Kementerian Belia dan Sukan (KBS) dan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) yang beli pemutar skru pada harga RM224.94 berbanding harga asalnya RM40, set buku teknikal RM10,700 (RM417), jek dua tan RM5,741 (RM50), set pen Steadtler Mar RM224.95 (RM120), set Faber Castell RM1,164.56 (RM160), kamera digital Kodak RM8,254 (RM2,990), set tiga bekas plastik RM42.80 (RM5.20) dan komputer CADD RM29,385 (RM,9250).

    SO APA NK HERAN? KALAU PENSEL 160 JADI 1,160? KALAU X MARKUP HARGA CAMANA NAK BELI DEDAK BAGI ANJING2 SPESIS RAKAP, ANKHARAM KG PERTAMA, PENGANUT PISS, GABAICIBAI MAKAN? KAHKAHKAH FUCK U!

    ReplyDelete
  23. Kau orang semua yang bagi komen ni..baik puak BN atau pun puak pakatan, sama saja..2 X 5 yang kau orang pandai maki..mengata entah apa apa je lah. Tengok pada tulisan..dasyat, ada pakar ekonomi,Arkitek malah akauntan pun ada tapi perangai macam budak budak tadika.

    ReplyDelete
  24. rakab@bakar@anakharam
    hang ni bila dah mati akai mula lah dok meroyan syok sendiri konon orangb mula taku kat hang...keep dreaming beb.

    ReplyDelete
  25. pPas
    awat bodoh sgt? saiz bandaraya beijing dan shanghai berkali ganda lebih besar dari KL. pengunaan tanah bandaraya jauh lebih banyak banding dgn KL. Cuba selak balik lapuran The Star baru2 ni tentang kerajaan malaysia tolak tawaran pinjaman murah 3% bank of China utk projek jambatan kedua Penang. Sebaliknya arah khazanah terus biayai walau pun pada kadar yg lauh lebih tinggi.....Ini lah faktor utama kenapa pembinaan civil di china jauh lebih murah. UMNO ni tak telus...banyak sgt corruption.

    ReplyDelete
  26. sorry to say most of comments by pr supporters here show how stupid they are in term of economy , debating etc......

    ReplyDelete
  27. asj,

    kah...kah..kah...
    masuk je kelas bahasa inggeris...
    jgn dok buang masa mempamirkan kepincangan bahasa inggeris...

    ReplyDelete
  28. dah namanya bn mestilah mahal barang naik....yg menyokong bn dibayar utuk menyokong....mana ada projek besar yg menyenangkan rakyat terbanyak...

    ReplyDelete
  29. asj
    Who the fuck are you to call others stupid? If you have no other arguments to support you corrupt umno leaders manipulation of our country wealth, than shut you pie hole off. You moron!

    ReplyDelete
  30. apa kah MRT Sg Buluh-Kajang tak gunakan transit yg tlh sedia ada?


    .. based on 2009 prices. (Higher construction cost and inflation may contribute to the current cost which is estimated to reach RM20bil for the Sg Buloh-Kajang line.) ..

    maka jd lah satu lagi kisah spt jembatan bengkok..

    ReplyDelete
  31. biasa lah tu BN parti barang naik, semua naik. Bila siap kadar tambang tinggi pasti dikenakan akan menyusahkan rakyat dan kenyangkan tembolok dan berut buncit pemimpin umno.

    ReplyDelete
  32. kos mahal kerana komisyen untuk rakab, gabai, PenganutPAS dan amno-apco la. .

    o ye, antara rakab, gabai, PenganutPAS ni le kan. . sape le yg dpt duit haram dari amno-apco paling sikit ye???

    ReplyDelete
  33. pengikut penaganutpas,
    yang dpt paling sekit ...akp ..kot? sebab komen dia sejak akhir2 ni tak bermaya, lesu dan seperti biasa tak ada logik.

    ReplyDelete
  34. aku tunggu akp dan rakab

    sb aku masih ada komen lg tp aku tunggu dia punya komen ..

    silakan pertahankan komen anda..

    clue : MRT dlm bandar. keretapi laju
    pinggir bandar.

    ReplyDelete
  35. LEMBU-LEMBU TERNAKAN umNGOK nie TAU KE APA YANG DIAORANG KOMEN DALAM NIE?

    BERUNTUNG SUNGGUH umNGOK ADA LEMBU-LEMBU TERNAKAN YANG TAAT SETIA MACAM RAKAB, AKP DAN PENGANUT PAS.

    -wakleman

    ReplyDelete
  36. wei pembangkang...ko nk post bende ni wat haram jadah.klo pembinaan tu bukan bidang ko jgnla nk berckp.klo UMNO sentuh bab agama ko ckp kafir....tuan guru sume btul.klo ko memandai ckp bab pembinaan ni aku nk pggl ape.aku nk terang dr A-Z pon xabih kt sini.yg senang nk masuk otak ko ni..kos pembinaan tinggi sudah...barang sume import tu beb.nk harap ko pembangkang nk jana ekonomi jgn harap...cukup ape yg dh ade.buat MRT pon utk senang org ramai xperlu jem.korang kerajaan suh naik pengangkutan awam...gatai naik kete jgk.mcm2 alasan.itu harga kite kene byr.mcm nk g minang anak dara jgk.harga ni bukan sorang je check bai.mcm2 org terlibat.baru setuju harga.ape daaa....

    ReplyDelete
  37. Ape kate kita serah je dengan orang china buat .... boleh dapat harga murah .... tapi kalau accident esok hari .... jangan salahkan kerajaan.Lagipun dah banyak kes kemalangan kereta api laju kat china. fikir fikirkanlah. Rasanya mmg logik kalau harga mcm tu ... tau tau je la projek MRT ni kat tgh bandar kuala lumpur, sudah pasti berkali kali ganda kos die. Korang tgk sendiri la laluan MRT nie kalu x caye. PS: untuk mengata orang lembu umno tu mmg kebudak-budakan. Ramai orang terpelajar kat malaysia nie ... berbincang secara baik dan berkhemah tanpa menghina seseorang itu lebih baik .

    ReplyDelete
  38. anjing 2.11pm ..ntah apa2 la yg hang menyalak ni.telox hang ada sekenit ka yg menyalak sakan ni.MRT mmg digunakan utk rakyat pun..bukan pak najis hang nak naik pun.artikel kat atas pendedahan mengenai kos MRT dan ekspress kat china nuuu..bukan cerita rakyat menolak dari buat MRT tu la mangkuk oiii..anak anjing haram betul hang ni.tak paham2.artikel di atas menerangkan perbezaan kos...mangkuk oiii.banyakkan membaca sblm menyalak umpama hang seperti anjing berbunyi babi.kan ke tak pelik nanti
    -wak lu-

    ReplyDelete
  39. woi babi perternak lipan...ko ternak lipan ke ko ternak babi same makan tahi babi.mmg elok perangai ko mcm babi.hang rase telox hang besaq gajah kaaa...aku bgtau nape ade beza kos pembinaan itupon ko xbace abih...ngan komen2 blogerr.lancau...ko.ko yg menyalak lebih dr babi hutan..baik duk dlm hutan senyap2.hang byk bace kitab kt pondok la jd camni.aku xpe..org ..xcukup ilmu.hang sorang btul n bengal.

    ReplyDelete
  40. Ramai jugak Umnngok xreti bahasa.

    Salah satu lagi contoh adalah pembinaan Istana Negara, dimana kos pembinaan asal adalah RM400b boleh melantun sampai RM800b.

    Ckp2 la, dunia dah akhir zaman nie. Taubatlah!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post