Boleh Percaya ke Noh Omar ni?

Boleh percaya ke Noh Omar ni? Hari tu dia kata pintu pusat fidlot akan dibuka kepada sesiapa sahaja untuk dilawati sebagai bukti ketelusan kerajaan dalam penganugerahan projek itu.

Tapi bila rombongan pimpinan KEADILAN dan juga NGO membuat lawatan ke Pusat Fidlot Kebangsaan hari itu mereka dihalang daripada masuk meninjau ladang lembu itu.. sila baca di (SINI)

Hari ini pula bila beliau sudah tak mampu untuk mempertahankan isu Lembu Shahrizat ini beliau berkata “OK, saya tawar pusat ternakan satelit ini kepada anda,”.


Aku cadangkan buat sesiapa sahaja pemimpin dari Pakatan Rakyat.. terima cabaran itu dengan syarat apa yang Shahrizat, Laki dan anak-beranak dapat dipindahmilikkan kepada sesiapa saja yang sanggup menerima projek itu..

Noh Omar tawar projek NFC kontroversi kepada Pakatan

KUALA LUMPUR, 8 Nov ― Datuk Seri Noh Omar menyatakan kesediaan untuk menawarkan wakil rakyat pembangkang mengendalikan sendiri pusat ternakan lembu ― projek ternakan berkandang kebangsaan (NFC) yang berkontroversi. ― pendirian dibuat ketika bertikam lidah di Parlimen berhubung projek tersebut.

NFC dimiliki oleh suami Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Shahrizat Jali, Datuk Dr Mohamad Salleh Ismail dan anak-anaknya Izran and Izmir.

“OK, saya tawar pusat ternakan satelit ini kepada anda,” kata Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani (gambar) ini ketika menggulung perbahasan peringkat jawatankuasa rang undang-undang perbekalan di Dewan Rakyat.

“Saya sedia tawar projek ini kepada mana-mana anggota pembangkang. Saya akan beri kepada sesiapa sahaja yang berupaya untuk mengendalikan projek NFC,” katanya.

Noh menjawab soalan Ketua Wanita PKR Zuraida Kamaruddin yang bertanya mengapa hanya 20 daripada 71 pusat ternakan satelit yang dirancang untuk NFC beroperasi.

Omar juga berjata NFC tidak boleh mengeluarkan kesemua pinjaman RM250 juta yang diperuntukkan untuk projek berkenaan.

Katanya, ada syarat-syarat yang dikenakan untuk dipenuhi sebelum boleh mengeluarkan wang daripada dana tersebut.

Katanya, pengeluaran daripada dana tersebut untuk projek itu perlu diluluskan oleh jawatankuasa teknikal, yang diketuai oleh Jabatan Perkhidmatan Veterinar.

Noh menjawab dakwaan PKR bahawa penyata-penyata kewangan yang difailkan kepada Suruhanjaya Syarikat Malaysia menunjukkan NFC telah mengeluarkan kesemua RM250 juta sehingga 31 Mac 2009.


The Malaysian Insider

7 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. ASD,
  Buat je artikel jgn bubuh gambar noh celaka ni....
  meluat aku ni....
  muka gelap macam tu memang kaki penipu....
  tengok bentuk mulut dah tahu....
  otak penuh dgn taik...

  ReplyDelete
 2. org dh offer, PKR amek je la..ape de hal

  ReplyDelete
 3. “Mati terburuk dalam perjuangan di jalan Allah SWT menghapus dosa, kecuali dosa menyelewengkan amanah”. (Sabda Rasulullah SAW)

  Ada sabda Rasulullah SAW yang menyatakan: “Tidak sempurna agama seseorang yang tidak dapat menjaga amanah dan tidak diterima shalat dan zakatnya.” (HR Al-Bazar dari Ali bin Abi Thalib).

  ReplyDelete
 4. Jengkel betul aku dengan kenyataan Noh Omar.. begitu senang melepaskan tanggungjawab kesalahan penyelewengan dan penyalahgunaan dana rakyat kepada kroni dalam UMNO!
  Seumpama seseorang yang melepaskan pencuri yang telah ditangkap setelah terbukti kecurian yang dilakukan dengan alasan "biarlah barang tu hilang dah takdir Allah".. Pencuri yang terlepas boleh tersenyum girang kerana kebodohan orang yang menangkapnya.

  Bangang..bangang..bangang..

  sepatutnya didakwa dan dibicara sipeyeleweng.. bukan melepaskan sebegitu sahaja.. duit rakyat disapu dikalangan nereka sahaja..

  ReplyDelete
 5. tengok muka pun dah menyampah dah gambar pun macam muka JALUT saja. Woi NOH cakap tu biar le guna kepala hotak hang jangan nak ikut sedap saja.Bila nak bagi projek yang UMNO nampak hanya duit banyak dan kroni saja, tapi bila projek tak berhasil dan sudah nampak tanda-tanda akan hancus sedap-sedap saja kau nak bagi kepada PR.Aku pun sanggup terima projek tersebut bukan saja PR tapi dengan syarat modal mesti diberi sepertimana yang di berikan kepada keluarga Sharizat terdahulu. Ini duit dah tinggal ciput dengan muka tak malu kau nak tawar kat orang, dulu senyap-senyap kau bagi kat kroni.PEEEERRRAAAAH

  ReplyDelete
 6. dia dah bagi..kita balon je ler...
  nk tunggu pakatan memerintah,..entah dpt ke tidak
  huhuhu

  ReplyDelete
 7. muka cam gampang...kaki auta no wahid..anjing lah ko ni noh omar

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post