Miss Transgender Malaysia 2011?.. Mana Jabatan Agama?Hebat negaraku kini… Program berbentuk maksiat tiada siapa yang menghalang.. tapi Program yang menjurus kepada Islam dihalang dengan berbagai alasan..


Bob Lokman kini sedang diburu oleh JAIS untuk ditangkap kerana kesalahannya mengajar agama tanpa tauliah.

Dulu semasa beliau sering terlibat dengan program-program maksiat yang menjauhkan orang dari mengingati Allah dengan lirik dan muzik yang melalaikan. Beliau tidak pernah diburu atau ditangkap.Tetapi kini selepas beliau insaf dan mula berjinak-jinak dengan program agama dengan memberi peringatan dan berkongsi sedikit ilmu yang ada beliau diburu dan mahu ditangkap.

Anehnya bukan musuh Islam atau orang yang membenci Islam mahu menangkap beliau tetapi pihak berkuasa agama sendiri yang ingin berbuat demikian. Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS)

Tetapi kemana menghilang pihak berkuasa dari Jabatan Agama bila ‘Miss Transgender Malaysia 2011’ ini diadakan?


Dengan bertemakan ‘1 Malaysia Night’ Majlis ‘Fashion & Sense Gala Dinner’ telah diadakan di Ballroom Hotel Grand Season Kuala Lumpur pada Oktober lalu.

Majlis ini telah dianjurkan oleh PT Foundation’s Transgender Programmed an Mila Entertainment.

Acara atau Majlis ini dinamakan sebagai ‘Fashion and Sense’ tetapi disebalik nama tersebut adalah pertandingan ‘Miss Transgender Malaysia 2011’ atau Ratu Pondan Malaysia 2011.

Tujuannya baca di bawah..Peserta-peserta ini mewakili 14 buah negeri di dalam Malaysia (jangan jatuh cinta ya..)..


Miss? Melaka


Miss? Melaka juga


Miss? Perak


Miss? Perlis


Miss? Sabah


Miss? Terengganu


Miss? Terengganu juga..


Miss? Wilayah Persekutuan


Miss? Penang


Miss? Selangor


Miss? Selangor
Miss? Perak


And the winner is Miss? Kelantan..

Menurut peruntukan undang-undang Jenayah Syariah di Malaysia pula, kesemua negeri mempunyai memperuntukkan berkenaan kesalahan ‘orang lelaki belagak seperti perempuan’ . Namun begitu bagi sesetengah negeri menggunakan istilah ‘pondan’ bagi merujuk kepada mereka yang dikategorikan di bawah kesalahan ini contohnya Perlis, Kedah dan Kelantan [Lihat Sek. 7 Enakmen Kesalahan Dalam Syarak Perlis 1991; sek.7 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Kedah 1988 dan Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Kelantan 1985.]. Seksyen 28 AKJS (WP) 1997 misalnya memperuntukkan :

“Mana-mana orang lelaki yang memakai pakaian perempuan dan berlagak seperti perempuan di mana-mana tempat awam atas tujuan yang tidak bermoral adalah melakukan suatu kesalahan dan apabila disabitkan boleh didenda tidak melebihi satu ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya.”

Hanya negeri Sabah yang mempunyai peruntukan berkenaan kesalahan ini. Diletakkan di bawah kesalahan ‘lelaki berlagak seperti perempuan atau sebaliknya’ seksyen 92, EKJS Sabah 1995 menyebut :

“Seseorang lelaki yang memakai pakaian perempuan atau berlagak seperti perempuan atau sebaliknya di mana-mana tempat awam adalah bersalah atas suatu kesalahan dan boleh, apabila disabitkan, dikenakan hukuman denda tidak melebihi satu ribu ringgit atau penjara selama tempoh tidak melebihi enam bulan atau kedua-duanya sekali.”


Lagi gambar sila lihat di SINI
Artikel berkaitan sila baca di SINI

19 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Kali pertama aku tengok gambar "setan" dalam web blog ASD.

  ReplyDelete
 2. Ni sebenarnya gambar Rakab... Sebab tu dia marah sangat...

  Lawa kau Rakab? Sebiji macam pondan Siam.

  heheheheheheh.....

  RAKAB PONDAN

  ReplyDelete
 3. aku masih ingat lagi tahun 2009 dalam DUN penang, si azahar masa tu ketua umno penang sarankan agar kerajaan negeri contohi bangkok yg anjurkan ratu pondan utk menarik pelancong. Beliau di kutuk hebat oleh kapiaq dap. Inilah contoh pemimpin umno yg melayu tapi islam nya belum pasti.

  ReplyDelete
 4. Mana dia Ketua Pemuda PAS Tantawi?
  Buat kerja dgn ikhlas....
  jgn berdemo sebahagian maksiat dan tinggal sebahagian...
  orang kata jgn pilih bulu....
  maksiat jika dicampur dgn 50% kerja amal ia tetap maksiat...
  Harap TGNA tegur sifat sebegini...

  Masalahnya sigemuk Tantawi tu hanya pandai bagi arahan je....
  gerak kerja kurang....
  pilih je org lain....

  ReplyDelete
 5. MANA PUAK MUNAFIK TULEN JAIS? MUNAFIK JAIS P LA TANGKAP. MUNAFIK JAIS AWAT DOK TANGKAP ORANG YG MENGAJAK KEPADA ISLAM.MANA PUAK MUNAFIK JAIS .....PENGARAH MUNAFIK JAIS SILA JAWAB.

  Pak Tua

  ReplyDelete
 6. ada penonton pakai songkok 8" (macam geng gerombolan)....

  ReplyDelete
 7. Assalammualaikum. Tahniah kerana memaparkan satu lagi kebejatan sosial yang masih bernanah di bumi bertuah ini. Masalah ini tidak akan selesai selagi kita masih menuding jari kepada semua pihak berwajib tetapi terlupa yang 4 jari lagi menuding kesalahan kepada diri kita sendiri. Kita suka memaparkan masalah sosial dengan tujuan menyalahkan pihak-pihak yang tidak sealiran dengan fahaman politik kita. Mengapa? Mungkin dengan harapan dapat menjejaskan kepercayaan umat Islam kepada Jabatan Agama, jabatan kerajaan dan pemerintah seterusnya memungkinkan kuasa politik jatuh ke tangan pihak yang kita sokong. Mengapa tidak kita sendiri tangani masalah ini bersama dengan melibatkan agensi berkaitan? Mengapa kita hanya bertindak terhadap isu yang mampu memberi kelebihan politik kepada kita? mengapa kita tidak istiqamah dalam hal-hal amal makruf nahi munkar? Jangan jadi seperti puak Khawarij yang hanya melihat kelemahan dan keburukan pemerintah dengan tujuan mendapat kuasa politik. Percayalah, hasrat murni kita untuk melihat panji Islam berkibar megah di bumi bertuah tidak akan jadi kenyataan selagi kita meletakkan kemenangan dan kuasa politik di tempat teratas kerana dengan kuasa yang ada kita tidak boleh lari daripada mengejar duniawi lebih daripada kebahagian di akhirat. Sesungguhnya mereka yang ikhlas memperjuangkan islam tidak akan lari atau takut dengan sebarang halangan dan ancaman kecuali maut dan seksaan Allah. Hinanya kita di sisi bukan islam kerana kita tidak bersatu dengan nama Islam tetapi lebih bersatu di bawah bendera politik. Wallahualam.

  ReplyDelete
 8. Nampak peserta macam hishammudin hussein...
  kah...kah...kah...
  anuar zain?

  ReplyDelete
 9. Jika diperhatikan menurut perspektif Islam, adalah jelas amalan transeksual ini amat ditegah oleh Islam. Ini berdasarkan kepada beberapa petikan ayat al-Quran antaranya seperti berikut “Dan demi sesungguhnya, aku akan menyesatkan mereka (dari kebenaran) dan demi sesungguhnya aku akan memperdayakan mereka dengan angan-angan kosong dan demi sesungguhnya aku akan menyuruh mereka (mencacatkan binatang-binatang ternak), lalu mereka membelah telinga binatang-binatang itu dan aku akan menyuruh mereka mengubah ciptaan Allah dan (ingatlah) sesiapa yang mengambil Syaitan menjadi pemimpin yang ditaati selain daripada Allah, maka sesungguhnya rugilah dia dengan kerugian yang terang nyata…” [Surah al-Nisa' ayat 119].

  Terdapat juga sebuah hadis yang bermaksud “Rasulullah melaknati lelaki yang menyerupai wanita dan wanita yang menyerupai lelaki” [Hadith Riwayat al-Bukhari, No. 5546]. Adalah jelas bahawa berdasarkan dalil-dalil tersebut menunjukkan betapa Islam menolak sekeras-kerasnya amalan transeksual di kalangan umat manusia.

  ReplyDelete
 10. betol le aku dok cakap cik puan rakab slama ni. . sah da cik puan rakab ni pondan. .
  ye la bak kata Anonymous November 3, 2011 5:23 AM. .RAKAB PONDAN
  .
  patot le mat bangla dan mat indon dok 'tala' bini cik puan rakab
  hahaha hihihi huhuhu

  ReplyDelete
 11. bila pihak berkusa yg jelas dipengaruhi umno buat selective prosecution...inilah hasilnya.

  ReplyDelete
 12. INI YANG MAJLIS AGAMA SERONOK... ENTAH-ENTAH MEREKA TERLIBAT SEBAGAI PENGANJUR BERSAMA.... SEBENARNYA KESESATAN BERMULA DI MAJLIS AGAMA KEMUDIAN TURUN KEPADA ORANG RAMAI.... TULAH MAJLIS AGAMA YANG DIKETUAI OLEH ORANG YANG TAK TAHU AGAMA...

  ReplyDelete
 13. amboi, amboi, amboooooiii !
  kau orang bukan main sedap mengata...

  Siapa pejuang gay, lesbian homoseksual kat Malaysia ni, kalau bukan Queen Ambiga,...idola sanjungan penyokong pkr sendiri..

  laa ni buat-buat terperanjat pulak !...

  ReplyDelete
 14. ASD,

  Bob Lokman tu mengajar agama tanpa tauliah !...nak spin apa lagi..?

  dah salah tu salah laa,..jangan nak bela pulak !

  ReplyDelete
 15. Korang kena ingat laaa Mak Nyah ni pun rakyat Malaysia gak....nanti nak mengundi....kalau tak support nanti dia org tanak undi BN plak.

  ReplyDelete
 16. hamba harap Allah akan kurnia anak2 pondan kpd rakab. supaya dpt faham apa ertinya ada keluarga pondan. belum kena belum tahu? hello semua pembaca pondan juga manusia kurniaan Allah. kalau Allah kata tak boleh maka kurniaan Tuhan. jadi bila melayu2 pondan keluar islam jangan pula heboh & bertindak macam gila babi zul kulim!

  ReplyDelete
 17. tak tahu pulak aku yang JAIS boleh masuk dan beroperasi di kawasan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan....

  ReplyDelete
 18. hei, non 5.08,

  bila pulak aku anti pondan ??
  kau ni minum kopi pun mabuk !!

  atau kau memang bapok kott...
  macam miLosuam...

  heheheheeee......tak dapek den nak nolong nyer

  ReplyDelete
 19. Orang Jabatan Agama jadi tetamu VVIP.

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post